Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobré úmysly často neznamenají dobrý film. Scénář je mizerný. Všechny postavy jsou definovány jedinou vlastností, což z nich dělá neživotné figurky. A jelikož toto dílo zřejmě ani nikdo nerežíroval, hraje je každý z herců po svém. Někteří zcela civilně, jiní až daleko za hranicí karikatury. Celkem se to tedy tluče, tvůrci ovšem ještě přidali hloupý závěr, který zabije poslední naděje na to, že by film mohl s divákem nějak souznít. Nakonec si vlastně nejsem jistý, zda tu jednu hvězdičku nedávám jen za krásná prsa Dominiky Zeleníkové. :( ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabízí příběh Martiny(Shakira) která právě opouští pasťák. Troufnu si říct, že reálnej život takových(obdobných či ještě horších) příběhů nabízí několik do týdne. Což samozřejmě nemění nic na tom, že především v druhé půlce je to celkem "drsný" pokoukání. Herecky film vyzdvihuje především Dominika Morávková-Zeleníková v roli Shakiry pro někoho taky možná známá jako ex zpěvačka hudebního projektu S Hudbou Vesmirnou. No a popravdě nečekal jsem, že vytasí svoje přednosti a ukáže ko(zač)ky v plný kráse. Musím pochválit i výběr skladeb. Je zde slyšet spoustu punkovejch songů a v tom zakouřeným pajzlu pro změnu zase hráli Death metalový sypačky. Žádná velká filmařina to není ale já tomu ty 3lepší hvězdy dám. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo emotívne. To znásilňovanie bolo napríklad to najdrsnejšie čo som kedy v československej produkcii videl. Totálny humus, až mi srdce stislo. Tvrdý život detí v deckom domove bez príkras. A skončilo to presne tak, ako by som v prípade tej dievčiny čakal. Krutá realita. Nadpriemer. 75/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tvůrci se zbytečně pohybují na hraně i za hranou absurdity. Pokud se jedná o sekvence z pasťáku, tak ještě dejme tomu, ale jakmile se děvče dostane do Prahy, objevuje se zástup podivných a ne příliš uvěřitelných postaviček pankáčskou partičkou počínaje, pasáky konče. Celý film hodně táhne nahoru doba, kterou hlavní hrdinka stráví v zaplivaném kutlochu, kde je nucená k prostituci. To je čistokrevná depka a ocenění zaslouží i herečka v hlavní roli. Ale vzápětí přijde konec, který je z mého pohledu tak trochu na hlavu. Škoda promrhané příležitosti. 50% ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Oproti Zázraku je to hotová oscarovka, ale aj tak je to furt riedke, dej na 15 minút natiahnutý na celovečerák. Sexploation až po dlhej hodine a 10 minútach nachvíľu, dosť explicitné a na ČSSR pomery nevídané. Inak je to taký súčasný rytmusovský Discopríbeh. Štýl neujednotený, chvíľu umelecká narácia, chvíľu klasická, často dokonca aj vyprázdnená narácia (dlhé zábery snímajúce prostredie po odznení naratívnej informácie, upriamovanie sa na nedramatické detaily). Hlavné postavy celkom dobre vymotivované, ale nie je tam žiadny dramatický oblúk, nemá to žiadnu zápletku, takže tie drastické veci nemajú ten emocionálny dopad, ako keby sme sa do hrdinky viacej mohli vžiť. Pri kastingu si inak museli dosť ulietať, je to defilé pošukov a šeredných tlám. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)

Reklama

Reklama