Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb když jeden odchod z dětského domova a několik naivních rozhodnutí rozjedou koloběh fatálních událostí. Brzy plnoletá Martina nejprve tančí svým „kamarádům“ z domova kdesi na východním Slovensku, aby brzy vyrazila vstříc životu za svým chalanem do Prahy, protože „otec neznámy, matka nikdy neprejavila záujem.“ Jenže chalan má momentálně úplně jiné starosti, s pouličními živly by to zrovna tak vyhrála. A naneštěstí feťácký přítel potřebuje prachy, takže láska neláska, dívka se ocitá v bytě hrůzy plném násilí a zneužívání. Ano, možná mícháme žánry, mícháme pocity, jenže asi něco bude na tom, že veliké procento dětí z domovů končí na drogách nebo coby prostitutky. A tomu, že děvčata vycházejí z domovů s obálkami nepřipravené na život, věřím. Názory „nejpovolanějších“, že je to nesourodé, neberu. Je to autentické, je to depresivní, je to pestré, je to výborně zahrané. Prakticky od všech!! Což je v domácí tvorbě jedno velké umění. Ano, lze mít problém s tím, že k dívce si kvůli jejímu chování hůř budujeme vztah, lze komplikovaněji přijmout, že z lokací zase vyskakuje socialistická šeď, špína a všudypřítomná beznaděj, jenže Praha není jen Karlův most a nákupní domy. Pokud něco dokáže naštvat, tak závěr, který mi také úplně nesedl. Jinak ale tvůrci předkládají několik momentů, které vizuálně přenášejí bolest hlavní hrdinky na diváka, volí netypické sekvence, dlouhé kamerové jízdy, statické záběry, jsou pestří, zajímaví. Pokud někdo hovoří, že leccos je samoúčelné, ukázali by vševypovídající scénu ve sprše. Odvážná Dominika Morávková-Zeleníková hraje na jedničku. Chyby byly, ale za mě hodně depresivní vstupenka do života. Pouštěl bych ji tabletářům a fejsbukářům v devítce na základní škole. I proto, že jde o debut, tak ty čtyři hvězdy střelím. PS: Skladba zesnulého otce-skladatele puštěná v autě je milým pomrknutím. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snaha o silný zásah po emočnej stránke sa vydarila tak na polovicu. Pomerne vierohodný dej osudu osoby, ktorá je od mala predurčená na život na ulici, v obkolesení absolútnej spodiny, skutočne vyšiel nad pomery. Preto je obrovská škoda, že sa to v závere po značnom pritvrdení, ubralo akýmsi podivným smerom, ktorý nemá žiadne reálne opodstatnenie. ()

Reklama

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Oproti Zázraku je to hotová oscarovka, ale aj tak je to furt riedke, dej na 15 minút natiahnutý na celovečerák. Sexploation až po dlhej hodine a 10 minútach nachvíľu, dosť explicitné a na ČSSR pomery nevídané. Inak je to taký súčasný rytmusovský Discopríbeh. Štýl neujednotený, chvíľu umelecká narácia, chvíľu klasická, často dokonca aj vyprázdnená narácia (dlhé zábery snímajúce prostredie po odznení naratívnej informácie, upriamovanie sa na nedramatické detaily). Hlavné postavy celkom dobre vymotivované, ale nie je tam žiadny dramatický oblúk, nemá to žiadnu zápletku, takže tie drastické veci nemajú ten emocionálny dopad, ako keby sme sa do hrdinky viacej mohli vžiť. Pri kastingu si inak museli dosť ulietať, je to defilé pošukov a šeredných tlám. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nebo spíše československé :) hodně dobrý kousek..věřím .. že to takhle přesně chodí.. připomíná mi to svou otevřeností a smutnou skutečností..film Mandragora.. tentokráte v dívčím podání.. jak lehce se lze dostat na šikmou plochu po opuštění decaku..je mi jasný že to není lehké najednou se o sebe starat ..když člověk nemá nikoho blízkého.. pak stačí kousek..špatná parta..a je to drogy..krádeže..prostituce.. Je to síla.. ono jako když slečna na dotaz jak se jmenujes ..řekne Shakira..už o něčem svědčí a sama si koleduje..jako pasáž když jí znásilnuji je surova..a hodně realisticka..na nic si to nehraje a ukazuje to jak to je... chudák holka zažila peklo..a nakonec skončí jako holka u tyče..další se nedozvíme... Obdivuji jak bez ostychu je film natočen..75% drsný pohled na život mladého děvčete. Pro mě velké překvapení. ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Syrová podívaná rozdělená do 3 fází, z nichž vás asi nejvíce dostane ta druhá, která je opravdu mrazivá a nebylo příjemné se na ni koukat. Výborný výkon Dominiky Morávkové-Zeleníkové ve vás dokáže nahromadit velmi nepříjemnou atmosféru, která se bohužel rozplyne v závěru filmu, který byl pro mě celkem nepochopitelný vzhledem k vývoji celého příběhu. 4.5/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)
  • Podľa autorov má film upomínať na ohyzdnú kauzu ústavu v Galante, známou pod názvom Čistý deň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama