Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snaha o silný zásah po emočnej stránke sa vydarila tak na polovicu. Pomerne vierohodný dej osudu osoby, ktorá je od mala predurčená na život na ulici, v obkolesení absolútnej spodiny, skutočne vyšiel nad pomery. Preto je obrovská škoda, že sa to v závere po značnom pritvrdení, ubralo akýmsi podivným smerom, ktorý nemá žiadne reálne opodstatnenie. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nic, co bych neviděl jinde, jen tady je to v Česku, což značně ztrácí na atraktivitě. Buchta si nechá dělat měsíc nedobrovolnej rape a pak si v klidu ve slabé chvilce sleze z okna a řekne si Fuck it, nějak to doklepu na striptérku, abych se měla dobře. Dvě hvězdy za syrovější rape, jinak nuda. 2* a.k.a 30% ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Skvelá Dominika Morávková! Film je svojim spôsobom šokujúci, ale verím, že môže čerpať z reality. Veľká škoda toho plytkého happy end-u v závere.... bez nádeje! Aké ťažké je dostať sa z bahna a nezašpiniť sa! Je to zvláštne, ale spomenula som si na život politických väzňov. Aj tí zažili špinu a hanbu krutosti, no slobodu ducha si mnohí uchránili, pretože predtým dokázali čerpať.....Boli to osobnosti. Odkiaľ mala čerpať silu táto filmová Shakira?! Bez koreňov, bez rodiny, bez lásky....Čo dávame deťom v detských domovoch?! Veľmi veľa skvelých materiálnych vecí, ale často nulový morálny kompas, málo pochopenia a pre určité pohodlie vychovávateľov (česť výnimkám) len trápne a pomýlené televízne vzory a biedne názory na život....( Viem o čom hovorím :-) ) ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No jo, takhle to dopadá, když se ženete z domova hned za tím, co se vám zalíbí. Na československé poměry je to víc než dobrý film. Krásně ukazuje realitu blbých holek, co si za to můžou samy. Některé záběry byly tak pěkně detailní, že si mě film hnedka získal. Vytvářelo to skvělou atmosféru. Klidně bych tohle začal pravidelně pouštět mladším divákům, někteří lidi by si z toho mohli brát fakt dobrý příklad. Akorát podle názvu jsem čekal o něco víc drog, než jenom cigára a alkohol. A závěr? Nejsem zklamaný jako ostatní. Čekal jsem sice něco jiného, ale takhle to taky není vůbec špatné, možná ba naopak. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný film! Filmařsky sice poněkud sterilní a chladný, ale co se tématu, příběhu a v druhé polovině budovaného vyznění týče, je silný jako málokterý jiný. Film, který se mnou coby divákem otřásl... Naturalistický, syrový, špinavě reálný...scenáristicky je to sice docela chabé, ale možná je to na druhou stranu výhoda, o to víc se pak mohou v druhé půli utahovat šrouby... Zajímavé je, že představitelka hlavní hrdinky Dominika Morávková-Zeleníková dostala prakticky totožnou roli i v dalším tematicky hodně podobném slovenském filmu Špina... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)

Reklama

Reklama