Reklama

Reklama

Kilo Dva Bravo

  • Velká Británie Kajaki (více)
Trailer 2

Každý krok může být jejich poslední... Provincie Hílmand, Afghánistán, září 2006, přehrada Kajaki. Britské jednotky mají za úkol chránit přehradu. Jedná se o strategický objekt zásobující elektřinou rozlehlé území. Kontakt s nepřítelem je takřka nulový a čas v kopcích jako by se zastavil. Jedné noci však Brity zaujme podezřelá aktivita u čerpací stanice dole u přehrady. Později také dalekohledem zjistí, že místní ozbrojenci na nedalekém checkpointu vybírají od civilistů neoprávněné poplatky za průjezd. Malá průzkumná jednotka se tedy vydává dolů úzkou stezkou situaci prověřit. Zhruba v polovině cesty však narazí v malém údolíčku a místě zcela nečekaném na minové pole. Jednotka, která má problém se spojením, se ocitá v pasti a zraněným hrozí vykrvácení, pokud nebudou urychleně evakuováni... Snímek Kilo Dva Bravo je celovečerním hraným debutem Paula Katise, který začínal jako dokumentarista. Nebývale autentický film popisuje skutečný incident, který se v roce 2006 odehrál na afghánském bojišti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (90)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to bylo - nebylo. Praotec Inuita v bývalé sadě globálního obuzňování sedl na své plavidlo, aby ulovil nějaké mořské prase, ovšem sebral jej proud asiják, prohnal přes půl Zeměplacky a vysadil až v Afghánských horách. Tam poté, co potopa ustoupila, pojmenoval jedinou zbyvší vodní plochu po své arše, odchytil si pár opolidek a vytvořil národ, co je slovutný skrze svou genialitu, mírumilovnost a kladný vztah k modernitě, jak je ostatně všeobecně známo. Bohužel mu tam pořád někdo courá a snaží se jej připravit o tvrdě zasloužené kameny, prach, mák nebo dysenterii. Ivani, Bicmacové.... třeba tací křivozubí Britové se stavili již poněkolikáté. Nepoučitelní dobrodruzi. Pravda, takhle navečer v Pickwickově klubu, s dýmkou v ruce a papučí na noze, jsou o zbylé oudy osekaný veterán i jeho senilní vzpomínky na vraždění středem pozornosti, a to za to asi stojí. No, to je jedno - tlupa moulů s nedostatkem škrtidel vleze do údolí, do kterého poslední deště, tedy před cca dvaceti lety, naplavily pár dárečků, které ráčil pod povrchem zanechat ještě taváryšč. A zatímco tam v boji proti nepříteli odhazují hnáty, zábrany i životy, vláda, co je na místo ráčila poslat, v tichosti svou vlastní zemi zapleveluje nepřítelem stejným. Zvláštní doba. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Afu je nuda jak v Yorkshiru před vejplatou, tak co si hoši udělat nefalšovaný Anglický dýchánek v minovém poli? No, nápad super, výsledek poněkud tristní. Pár amputovaných končetin, nějaká popálenina a jeden smrťák. Příčina úmrtí? Vrtulník v servisu. Operace Trhaná svoboda, nebo jak se ta kravina teď jmenuje, ztroskotá nikoli na brutální ofenzívě Zuřivých Ručníků, ale na pár zapomenutých pěchotních minách a absolutní logistické demenci koaličního velení. Vítězství je na dosah! ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvú a druhú mínu ešte odhadnete, že kedy budú. Keď prídu, prekvapia vás len jej následky. Ďalšie sú lepšie ako bárzjaké jumpscary v hororoch. A tá devastácia, čo po nich ostáva. Napätie bolo na vysokej úrovni. Chápem režiséra, že chcel celú tu udalosť zachytiť tak, ako sa stala. V konečnom dôsledku to ale v závere stratí dych a vy zatlačíte slzu a strhnete jednu hviezdu. Jeden z tých lepších vojnových filmov. Angláni si ani tu neodpustili svoj suchý humor aj v momentoch, kedy by normálny človek asi nevtipkoval. Hold, výsadkár je výsadkár. 4 z 5 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale jo, i kdyby to byla mírně zkreslená pravda, tak ti kluci si zaslouží jít do plných. Ten konec už moc natahovali, přesto to byl nervák a skutečnost si nedovedu už vůbec představit. Tady všude píšou ale...ale...ale....ale zažil to vůbec někdo z nich? Já na vojně nebyla, tak to hodnotím jako laik a spadla klec. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Každopádně, kde je nepřátelská linie?“ - „Linie? Jasně. Ta je tady všude, chlape. Taliboš sem nahoru vystrčil rypák. My ho zahnali zpátky do díry.“ A v jedné takové „díře“ se brzy ocitnou naši hrdinové, a dostat se odsud kompletní bude jen pro vyvolené…Absurdní, přesto skutečný? Osvětová podívaná pro ty, kteří žehrají na „velká“ zpoždění Českých drah…ale k filmu. Prvních 30 minut se vlastně nic naděje a divák se jen dívá na to, jak se banda „myslitelů“ fláká na sluníčku a musí se prát s takovými nepřáteli jako jsou nuda, klid, rutina. Ale pak někoho napadne, že procházka v zaminované oblasti bez jediné(!) hledačky min je to pravé zpestření, a po jednom špatném našlápnutí začne ta správná zábava…Film je frustrující, paradoxní (SSSR totiž v touze vyhrát studenou válku hodně předvídal a geniálně se dovtípil, jak ty imperialisty jednou překvapit…ehm), nechybí mu napětí (ačkoliv otázkou u něj není „jestli“, ale „kdo další“) a silné emocionální momenty. A dobře si u toho uvědomíte, jak je lidské tělo vlastně strašně chatrné. Za mě to budou slušné 4*. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Zápletka vychází z incidentu u přehrady Kajaki, do kterého byl zapleten Mark Wright (David Elliot) a malá jednotka britských vojáků poblíž přehrady Kajaki v afghánské provincii Helmand. (Homerking)
  • Film měla premiéru 12. listopadu 2014 v Londýnském kině Vue Cinema na Leicester Square a zúčastnili se jí herci, štáb a veteráni, kteří onu událost zažili. (Homerking)
  • Film se odehrává v Afghanistánu, ale byl natáčen v Al-Kafrein v Jordánsku. (Homerking)

Reklama

Reklama