Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (260)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $51,738,905 Tržby Celosvetovo $140,312,928Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,308,117 Tržby za predaj DVD v USA $2,651,344 ║ Dobrý námet ale spracovanie až tak neohúri. Úsek z malým Saroo ešte dobrý ale zo starším to už moc neberie, nemá to tie správne grády, dramatičnosť. /60%/ ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Emotivní ždímačka, která z mého hlediska nezapůsobila. V dnešním světě je hlavní hrdina uprchlík a ač si žije jako prase v žitě, protože ho adoptuje Nicola Kidmanů, stále mu něco chybí. Má rodinu, která ho vychová, krásnou přítelkyni a dobrý job, ale pořád mu něco chybí. V lepším případě ho dožene zvědavost a chuť se vrátit do bordelu, kde žil. Nebo druhá možnost, agrese a odpálí pár lidí v novém světě za odměnu, že se o něj dobře starají. Náš hrdina je naštěstí dobrák a nic špatného nehrozí. Kdo ale ví, co by udělal jeho nevlastní brácha? Ten projevoval možnost číslo dvě a tudíž v sobě měl potenciál na zábavnější snímek. Tohle čistokrevné drama, které si hraje na srdcervoucí u mě neuspělo. Na závěr hrdina nalezne svou matku, téměř ve stejném hadru jako před x lety. Obličej má po těch letech seschlý a tak si kladu otázku, jak jí poznal? No jo, dobrý textil nikdy nezklame a máme tu happy end! 2/10 = 28% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Lion je filmom viacerých línií. Ide skôr o takú rodinnú drámu, ktorú si môžete pri istom mindsete púšťať s priateľkou aj s 10 ročným dieťaťom a v dobrej nálade. Najväčším záporom je samozrejme naratívny predpoklad, ktorý je natoľko naaranžovaný, že nedovolí ostrejšie rozvíjať útrapy strateného chlapca, ale iba na mimoriadne tenkej línii z vás dumať prudké emócie. Tak ako som vyrastal na gýčovej Novej knihe džunglí, tak Lion je lepšie fungujúcou a pevnejšie držiacou stávkou na istotu pre vytypovaného diváka. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale k tomu, abych dal filmu vyšší hodnocení, by mě musel více emocionálně oslovit. Bylo vidět, že se o to hodně snažil, ale na mě to nějak nezafungovalo. Nevím, zda za to může občasná nevěrohodnost hereckých výkonů, nebo jen mé cynické, zamrzlé srdce :D. Každopádně očividně se našlo i hodně lidí, které film citově uchopil a nepustil a já jim závidím. Když ale pominuty tenhle fakt, tak po ostatních stránkách musím upřímně uznat, že se jedná o dost vydařený snímek se silným příběhem a především krásnými záběry a skvělým hudebním doprovodem. Jen díky té absenci citového napojení na hlavní hrdiny jsem se místy tak trochu nudil. Za mě lepší 3* ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Natočené podľa románu Saroo Breierleyho "A Long Way Home", ktorý odrážal skutočné udalosti. Pôvodne mal aj film niesť rovnaký názov. (Da_reba)
  • Skutočné meno chlapca je Sheru (Sunny Pawar), čo v preklade znamená lev. Odtiaľ názov filmu. (MikaelSVK)
  • Konkurz Dev Patela (Saroo) na jeho rolu trval vyše 6 hodín, lebo tvorcovia si neboli istí, či nie je príliš očividné, že má indické korene. (Astonko)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama