Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (188)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak je důležité mít rodinu, či alespoň přátele, na které se dá spolehnout. Feel good movie, který se kromě obstojných hereckých výkonů a místy trochu moc slzopudných scén, drží vesměs zdravě civilní a příjemně koukatelný, opepřený skvělým jazzem a "shawshankovskými" voiceovery, které jsou dávkovány přesně tehdy, kdy jsou potřeba. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Moc krásný, klasický, lehce dramatický feelgood snímek, ve kterém exceloval a naprosto mě ohromil Eddie Murphy, kterého odjakživa pamatuji jako střeleného komika - mého nejoblíběnějšího hned za Jimem Carreym. Přeci jenom Eddie už taky není nejmladší a komedie už by mu moc nesedly, proto jsem rád, že se pustil do těchto "dramatických" vod. Role mu náramně sedla, stejně jako ostatním vedlejším hercům a společně vytvořili snímek, na který se velice rád znovu někdy podívám. Opravdu mě těší, že po poslední komedii "Tisíc slov" si Eddie dal chvíli (4 roky) pauzu, aby poté vykouzlil tento skvostný výkon. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Byl jsem docela zvědavý, zda mě tento docela vychvalovaný film s Eddie Murphym nadchne. Nejsem sám, kdo jeho herectví moc nemusí a už velmi velmi dlouho nenatočil kvalitní film a lépe hodnocené filmy s ním tu mám hlavně z nostalgie. Tady se ukázal ve vážné roli, v které jsem ho vlastně nikdy neviděl. Jedná se o klasický sentimentální film, který se pokouší brnkat na emoce a vyloudit z nás nějakou tu slzu. A i když se mu to u mě povedlo, tak přesto si nemyslím, že je bůhvíjak výjimečný, aby si ode mě zasloužil čtyři hvězdičky. Takže zůstal jen u dobrého průměru, který se dá už trochu doporučit těm, co hledají lehce optimistický film skoro ze života s trochou tajemství. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti minutách filmu jsem se rozhodl na chvíli vypnout cynickou část své osobnosti a v klidu jsem si užil pohodový snímek, u kterého jsem si několikrát vzpomněl na Řidiče slečny Daisy. Bylo to poprvé, kdy jsem viděl Eddieho Murphyho ve vážné roli, ve které se se nijak nepitvořil, takže jsem ho za tento film skoro začal mít rád. Nevím, jak je to možné, ale v tomto týdnu jsem viděl Britt Robertson už ve třetí roli, mám tu trochu přeBrittováno:-D. Mr. Church patří k těm uvěřitelným filmům, jasně, byla tam hra na city, ale tvůrcům se naštěstí nepodařilo upadnout do tradičního patosu a udrželi ho v civilní a lidské rovině, čímž mě nemálo potěšili. Tohle byl dobrý film. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, které se snaží nevydírat. Přesto ... ačkoli vám chce předat lásku a přátelství a naději, jakoby mělo ve skutečnosti blíž ke smrti nežli k životu. Snad jen zbytečně propadám melancholii ve stínu vrcholící koronavirové pandemie, ale působí na mě v první řadě nadmíru depresivně, tudíž si k němu nedokážu vytvořit ten správný přímočarý kladný vztah. K němu ani k jeho hrdinům ... 3,5* ... P.S.: Jak sami uvidíte, nejen láska, ale i prostá náklonnost nezřídka prochází žaludkem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama