Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál diváky přitáhne atraktivitou odlišných prostředí i svou hloubkou. Obsah je natolik zajímavý, že klade neustálou řadu otázek. Nikam se příliš nespěchá (palec hore). Plíživě se odkrývá něco zákeřného. Westworld je nesmírně velkolepý na vyprávění. Má v sobě x možností, x přímých/podprahových sdělení atd. Teď jde o to, zda-li se jim to nerozsype pod rukama, ale asi ne. 76%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Lidstvo dosáhlo svého evolučního vrcholu a po něm už nás čeká jenom jedno. Pád. Pilotní epizoda byla naprosto fantastickou ukázkou toho, jak jeden malý detail může kompletně narušit a změnit smysl vyprávění. Hrátky s časem, změnou linek, chováním postav nebo jen detaily v dialozích byly spíš než cokoliv jiného provokativní a nutily člověka přemýšlet. Přidejte neskutečný herecký talent před kamerou, fakt, že ten fiktivní westernový svět je tomu celkovému rámování ušitej jako na míru a Ramin Djawadi tady podává dost možná jeden ze svých nejlepších hudebních výkonů a máte jednoznačně seriál, který bude stát za to sledovat. O tom, že pilot je jeden z nejlepších za tenhle rok už pak ani nemusí být řeč. Zkrátka wow a smekám! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezprostředně po filmu značně dehonestující zážitek. Fiktivní postava scénáristy píše pro zdejší Westworld po třiceti letech příběhy tak stereotypní a neumětelsky přepálené, až tenhle tvůrčí záměr vypadá dokonce i na HBO jako cosi z Hallmarku, či ještě hůře občas dokonce i ze SyFy. Psychologické drama z prostředí laboratoře je skvělé, scény z Divokého západu ale bohužel těžce nefungují. Zatím spíš chci aby seriál nikdy nevznikl, kabelovka se možná opravdu měla hecnout a ty produkční šlamastyky nepřecházet... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Akosi ma to nezaujalo, ani popri „odborníkom” na televíznu produkciu, a la J. J. Abrams, ktorý ma upútal seriálom LOST, bohužiaľ, tu sa mu to zatiaľ nedarí + Jonathan Nolan, ktorý píše scenáre aj svojmu slávnejšiemu bráchovi, Chrisovi. Ten už vonkoncom, nie ! Pripomínalo mi to niečo na spôsob filmu TRUMAN SHOW, ale trochu inak. Fakt netuším, či som ešte schopný venovať sa naozaj bezvýznamnému projektu, ktorý mi nič nehovorí, a ani asi nebude ? Jedna herečka sa podobala na šéfku Engelhardtovú z debilného seriálu Kobra 11. Obsadenie, hmm... Okrem Rachel Wood, slabota ! Drsnejšie uchopenie hlavného motívu z pohľadu tvorcov, ešte neznamená, že to, čo sledujem, nepovažujem za samoúčelné... ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Stárnutí diváka má jednu obrovskou nevýhodu. Člověka přestanou brát i témata, která dříve miloval. Moje nejoblíbenější témata byly vždycky virtuální reality a snové světy, jenomže už jsem těch filmů viděl příliš. A teď už je to všechno jen jedna velká variace na Matrix, Truman Show či na Na hromnice o den více. Na tyto filmy si při sledování Westworldu určitě vzpomenete. Režie je supr, skvěle to vypadá, dále soundtrack: orchestrálně-westernová verze Paint it Black od Rolling Stones (Wov, dokonalé!). Jenomže co naplat, nápad už je ohraný, mění se jen herci a kulisy. Tady už vše bylo řečeno. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • V této epizodě zazní orchestrální verze písně „Paint it black“ od kapely Rolling Stones a klavírní verze písně „Black hole sun“ od kapely Soundgarden. (Epistemolog)
  • V úvodní epizodě se dozvíme, že původní robotické hostitele dokázalo prozradit jednoduché potřesení rukou. Jedná se o odkaz na film Westworld (1973), který posloužil jako inspirace pro vznik seriálu. (HellFire)
  • Psanec, který s oblibou pije mléko, je poctou robotům ze série Vetřelec (1979), kterým koluje v žilách bílá „krev“. (HellFire)

Reklama

Reklama