Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Eleanor05

Antisemitismus je pro Apollyon09 typický (podobně jako homofobie a jiné nenávistné projevy), doporučuji ignorovat a nevěnovat tomu jakoukoliv pozornost

Eleanor05

Eleanor05 (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Antisemitismus, really? Pán Prstenů je skvělá trilogie, nikdo tady netvrdí, že není. Ale myslím, že tvým problémem bude asi to, že za vulgaritou a obscéností (která tedy v poslední řadě GoT je už hodně over the top, to uznávám), nevidíš promyšlenost Hry o trůny. Nevidíš rozsah příběhu, nevidíš výborně napsané postavy, nevidíš chytré dialogy. A to myslím v prvních čtyřech sériích. Samozřejmě, že je tam až moc zbytečně dlouhých a zbytečně explicitních sexuálních scén a nahoty, to je pro HBO typické, chce zřejmě udržet u obrazovky i primitivnější diváky, ale Hra o trůny je v prvé řadě o něčem jiném.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Eleanor05

Eleanor05 (hodnocení, recenze)

Camulator

Tak teď jsi mě pobavil. :D Mohl bys, prosím, vyjmenovat ty prvky, se kterými filmový Pán Prstenů přišel jako první? Nechce se mi teď chodit pro Bordwella a Thompsonovou a jejich Umění filmu, takže by mě tvůj nepochybně erudovaný názor na celou věc velice zajímal. A Pána Prstenů jsem četla celého a vlastním prodloužené verze trilogie, takže bych řekla, že se v LotR tak trochu orientuji. A nezdá se mi, že by někdy J. R. R. Tolkien psal něco o tom, že elfové sjíždějí na štítu jako na skateboardu, nebo, že když jsou na Olifantovi, mohou svírat 30° úhel proti povrchu a přesto nespadnout. To jsem myslela tou gravitací, ne to, že se Legolas neboří ve sněhu, což je správně dodrženo z knížek. :) Pán Prstenů je skvělá trilogie, nikde jsem nepsala, že není, ani jsem nepsala, že je GoT lepší. Tato debata je o tom si připustit, že Pán Prstenů není artovka, ale zčásti klasický blockbuster, který pracuje s desetiletími prověřenými klišé, která dobře působí na diváky, velice podobně, jako každý dnešní blobuster. A nedává smysl, pokud je v jednom díle odsuzuji a v jiném nikoli.

na příspěvěk reagoval Camulator

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

erased

Tak on ten buldozer asi byl i v GoT :)

Zřejmě patříš do skupiny diváků, kterého zajímá forma a ne obsah.

No to je asi jedna ze zajímavějších věcí ve weswordu, zjištění, že ten Ford vlastně sentimentální bečko byl :)

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

Bluntman

Tak je jasné, že u většiny tebou uvedených seriálu kvalita neklesala, protože byla od začátku nízká :D Prej Buffy :D a to sem si říkal, že si seriozní přispěvatel :) Sex ve městě, ty si skrytý srandista :)

Uznal bych ti Simpsny, červeného trpaslíka, Ano pane a možná Doctor Who, protože jich bylo natočeno několik a nevím kterého myslíš. ( sakra většina britských kousků )

Jsem fanda akt x a dr. Hause, ale i u tech to šlo postupně dolu a Lost je přímo ukázkový seriál, jak něco zajímavého prodlužováním o další série poslat totálně do háje. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

erased

erased (hodnocení, recenze)

zvolsi

Proč se tu tak dlouho porovnává fantasy mýdlovka s jedním z nejlíp natočených seriálů? Nebudete pokračovat Dallasem, když už je tak dlouhý a pořád stejně kvalitní že ne? 

Mimochodem, kdybych to přirovnání měl brát doslovně - ale on ve Westworld přece buldozer byl. Míň doslovně - Ford nebyl žádný sentimentální béčko :)

na příspěvěk reagoval zvolsi

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

zvolsi

Městečko South Park, Simpsonovi, Přátelé, Futurama, American Horror Story, Akta X, 24, Gilmorova děvčata, Červený trpaslík, Agents of S.H.I.E.L.D., Sex ve městě, Buffy, přemožitelka upírů, Angel, Dr. House, Jistě, pane ministře/Jistě, pane premiére (počítá-li se to dohromady), Můj přítel Monk, Alias, Fringe, dle všeho Lost (Ztraceni) či Doctor Who atd. 

na příspěvěk reagoval zvolsi, Apollyon09

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

Jinak westword nesahá GoT ani po kotníky. Protože tak nějak zapomínáte, že Got je v 6 sérii a westword v první. 

Westword se 6 série ani nedočká.

Já osobně neznám seriál co by si držel dobrou kvalitu víc jak 4 řady.

na příspěvěk reagoval Bluntman, erased, Eleanor05

zvolsi

zvolsi (hodnocení, recenze)

Eleanor05 se s výběrem epizody z GoT a srovnáním s westwordem nechtěně trefila do černého :)

Mě osobně nevadila klišé, ale neskutečná stupidita postav a všeho co se tam dělo. Taktika obou velitelů. Ta hromada těl co by se neutvořila, ani kdyby to tam hrnul buldozer a podobně. To to pak může být zahrané a natočené jakkoli dobře a je to k ničemu.

A to stejné mě vadí na westwordu a o to víc, že mě to tak kazí zážitek z hereckého výkonu jaký předvádí Anthony Hopkins.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Eleanor05

Pána Prsteňov, prosím, neskloňujte v súvislosti s vulgárnou a sexistickou fekáliou z ruky nejakého amerického žida. Pretože Pán Prsteňov je asi najpodarenejšia trilógia celej kinematografie. A nemusíte byť milovníkmi elfov a hobitov, aby ste ocenili všetky prednosti, ktoré tieto filmy majú. Je to umelecký kus. GOT je popcornová zábava.

na příspěvěk reagoval Sweat55, Eleanor05

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Camulator

Súhlasím. Battle of Bastard bolo jedno veľké a predvídateľné klišé. Pre mňa prestala byť 6 séria GOT zaujímavá po epizóde. Ja nie som bohvieaký seriálový fanda, ale ak už po niečom siaham tak je to štýl Penny Dreadful, ktorý ma okúzlil. A mnohým sa nepáči práve z rovnakých príčin ako sa tu mnohým nepáči westworld, aj keď westworld je ďaleko výpravnejší a veľkorozpočtovejší ako Penny Dreadful, čo bola čistá komorná dráma.

GOT mi pri všetkej tej paráde príde ako čisto masová záležitosť: tvári sa to trochu chytro, sú do toho naliaté strašné prachy, so sexuálnymi scénami sa vôbec nešetrí, je tam nejaký ten incest, trochu vulgárnosti, sem tam strieka nejaká krv a je to aj kus nechutné, no keďže sa to odohráva v abstraktnom svete nikomu to nevadí a nikoho to neurazí. Proste ideálny popcornový zážitok. Netvrdím, že je GOT zlý seriál, napriek rozsahu si stále udržiava slušnú kvalitu, ale žeby to malo byť niečo úžasné to netvrdím. Nechcem ani glorifikovať westworld, pretože polovičku westernových scén by som kľudne vysekal a nebyť toho superchytráckeho strihu, asi by to nebolo zďaleka také "šokujúce".

No Westworld má niečo, čo nemá žiadny seriál, a to je Sir Anthony Hopkins, ktorého proste žeriem.

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Eleanor05

Já jsem to pochopil, jenže ty zřejmě nechápeš, nebo nevíš, že Pán Prstenů s těmihle prvky přišel jako jeden z prvních, ne-li vůbec první v době, kdy ještě nebyly tak ohraný a okoukaný. Nic jako Pán Prstenů do té doby nikdy nikdo nenatočil a to úplně pomíjím fakt, že je to natočení podle knižní předlohy, která vyšla v padesátých letech 20. století. Tvoji neznalost Pána prstenů dále zcela očividně potvrzuje argumentace Legolasem, který je z rodu Elfů a ti jsou podle LotR lore v podstatě lehcí jako pírko (viz například přechod hory ve Společenstvu, kde se celá družina brodí po pasy ve sněhu, zatímco on jediný si to štráduje nahoře a nepropadá se). Že na něj fyzikální zákony působí jinak je tady vysvětleno lorem, Ruckonovo chování ani chování ostatních logicky ani pomocí loru vysvětlit nejde. Toliko tím, že jsou buď naprostí idioti, nebo tím, a to mi připadá pravděpodobnější, že Duo Debilů neví, co píše.

na příspěvěk reagoval NightPorter, Eleanor05

Eleanor05

Eleanor05 (hodnocení, recenze)

Camulator

Vím, že už se tu bavíte o něčem jiném, ale stejně mi nedá, abych nezareagovala, když už Camulator reagoval na mě.
Takže - zjevně jsi nepochopil, proč jsem rozebírala ta klišé v hollywoodských filmech (konkrétně v Pánu Prstenů), takže jednodušeji - chtěla jsem na tom ukázat, že Pán Prstenů má ještě daleko víc obecně známých a dokonce pojmenovaných klišé, která už byla před tím ve filmech, ale to ti nevadí a Pána Prstenů považuješ za dobrou trilogii. Když je ale klišé v GoT, tak ti to strašně vadí a Battle of Bastards nemáš rád proto, že obsahuje klišé. To stejné máš s nelogičnostmi - tobě vadí, že Rickon nekličkoval, ale že Legolas na Olifantovi popírá zákony gravitace, nebo že jede na štítu jako na skateboardu v Bitvě u Helmova Žlebu ti je jedno. Tedy - u Pána Prstenů ti nevadí to, co ti vadí u GoT. Chápu, že se ti ten díl líbit nemusí, ale měl by sedět alespoň argument, proč se ti nelíbí. :) A ohánět se komunisty a Zemanem mi přijde na ČSFD celkem zbytečné. Myslím, že lidé, kteří tuto stranu a Zemana volili, se o kulturu moc nezajímají, takže jich tady moc nenajdeš.

na příspěvěk reagoval Camulator, Apollyon09

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Oneill85

Možná bys opravdu mohl jít trollit někam jinam. Nevěřím, že jsi opravdu tak moc retardovaný, takže jediná možnost je trolling.

na příspěvěk reagoval Oneill85

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Nechcete si to přesunou do vlastní diskuze a přestat to tu zbytečně zanášet nějakými vlastními neshodami, když už neumíte nereagovat?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Oneill85

a proč by to dělal ? diskuze sou od toho aby se v nich diskutoval, jen ta představa, že by tohle dělal každý a všude to by vypadalo, jak u chocholouška, víš jak ať si každý o tom udělá svůj obrázek, ale smazat to ? to je hodně zákeřný

na příspěvěk reagoval Oneill85

Související novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

26.07.2024

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama