Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (197)

heyda 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že budu koukat na nějaký doják o tom, jak šikanovaný fotbalista se stane americkou hvězdou, ale ono to skoro o fotbalu ani nebylo. To téma je prostě super, pokud nemáte ponětí, o čem to bude, tak jen dobře pro vás. Šel jsem si lehnout a myslel jsem, že zatuhnu, ale vydržel jsem dlouho do noci tento film dokoukat. Snad jedinou výtku bych měl k těm kecům o Bohu a Americe jako nějaké svaté země. Jinak ale velmi působivý film. Ještě mrazivější je si číst wikipedii a jiné články, že všechno ve filmu je pravda a skutečnost je ještě horší a navíc nic není uzavřeno. To je síla !!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $34,542,474Tržby Celosvetovo $50,363,790Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,117,102Tržby za predaj DVD v USA $4,479,278║ ďalšia výborná téma o tom aký sú američania skvelý národ, ako kvôli ziskom nech padne toľko hláv koľko len treba, toto ale moc po chuti nebude fanúšikom amerického futbalu, ktorý ja nemusím, takže mi tento počin o to viac sadol, Will Smith sa opäť našiel vo vážnej téme, pútavo natočené, nechýba napätie /80%/ ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak já ti úplně nevím. Tak slibná první hodinka a tak silný námět. Z toho se mi měla pořádně zamotat šiška! Někdy i víc, než hlavním aktérům, dělající berany - berany. Jenže ona motanice nebyla vůbec tak motající se, protože to bylo jednoduše v druhé půly zpaskvilované. Willík je tam jen do počtu a neukazuje nic super. Hudba je fajn a vyniká,ale až v závěrečných titulích. Kamera a střih normálka. Tak proč hodnotím 70 %??No za ten příběh....ten je sakra výjimečný... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Americkej fotbal mě úplně nebere, ale říkal jsem si, že když už kolem toho dělá Will Smith takový rozruch, tak to bude stát za to. A opravdu mě to zaujalo, ačkoliv mám opravdu k tomuto sportu daleko, jelikož se jedná o skoro globální problém v NFL a já o něm kupodivu nikdy neslyšel, takže jsem se taky něco dozvěděl. A Will asi opravdu nominovaný na oskara být měl. Ne kvůli tomu, že je černej, ale že by mi tam tak nějak seděl víc než třeba marťan Matt Démon a to už ho docela můžu. Skvost, který překračuje hranice sportovního žánru...9/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původně jsem plánoval si pustit tenhle film jen jako podkres k jiné práci, ale stalo se to, co se mi v takových chvílích stává skoro pravidelně. Práce musela být odložena a film si ukradl mou plnou pozornost. Zajímavé sportovní téma, o kterém američani mluví jen neradi (podobně je na tom hokej). Pěkně zahrané, jen ten falešný přízvuk Willa Smithe mě nebavil, i když jeho pointu chápu. Stojí za podívání. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • V součastné době je v NFL hráč, který inkasoval extrémně tvrdý úder na hlavu, podroben vyšetření a pokud jsou u něj shledány příznaky otřesu mozku, není mu povoleno pokračovat v utkání. (Patriot.X)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama