Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma "ňoumy", který je vlivem okolností donucen k akci. Těžko říct, jestli je to " road movie" jakoby ze skutečného života nebo komedie, ale rozhodně se to pohybuje na hranici uvěřitelnosti a klidně by se to tak mohlo stát. Všichni hrají skvěle a konečně jsem zjistila, jak vypadá můj oblíbený režisér Fatih Akin, nebýt to v závěrečných titulcích, tak nepoznám, který to je... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin nejspíš neopustí nikdy moji TOP 10 režisérů za nedostižné Gegen die Wand, i kdyby se mi od něj už nic jiného nikdy nelíbilo. Možná ovlivněn nesmírnou sílou prožitku z Gegen die Wand jsem se nechtěl dlouho pouštět do jeho dalších filmů. Zkusil jsem lehkou letní komedii V červenci, která mě utvrdila v tom, že je Akin obrovský talent a kromě totální depky a bizarního humoru je schopný natočit i pohodovou a úsměvnou road movie s neskutečně mladým Bleibtreuem a roztomilou Paul. Melancholik ve mně křičí po dalším Gegen die Wand, extrovert spokojeně vrní u Im Juli. Bis bald, Fatih :-) ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie roadmovie aké som kedy videl. Zaujímavé, romantické, občas nejaké tie režisérske ozvláštnenia, hra s kamerou. Eňo ňuňo. Christiane Paul je v tomto filme krásna - vydarená temperamentná personifikácia horúceho letného mesiaca júl.Výhodou je, že narozdiel od ostatných filmov sa tu Akin nezaoberá konfliktnou témou - a hneď je z toho jeho najlepší film. Nech žije letná láska. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Příjemná road movie o cestě z Hamburgu do Istambulu, při které si užijeme mnoho zábavných a mnohdy i vtipných příhod, jakou je třeba automobilová honička v Budapešti, nebo pašování mrtvého strýčka přes hranice. K tomu ještě romantika, pohodová muzika a spousta svérázných lidiček, které hlavní dvojice potkává při svém putování Maďarskem, Rumunskem nebo Tureckem a je z toho letní oddechovka jak vyšitá. Jediné co mi vrtá hlavou je, jak se mohla tak skvělá dívka, jakou beze sporu Juli je, zamilovat do tak nudného trouby a suchara, jakým je pro změnu Daniel. To se ovšem týká jen charakteristiky postav, herci samotní hrají výborně a podařené závěrečné milostné vyznání mě jako duši romantickou velice potěšilo. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Romantická (road-movie) komedie německé provenience. Rozhodně velice osvěžující oproti standartní zaoceánské produkci v tomto žánru (už jen třeba kontroly na hranicích je něco, co se u amerických road-movies moc nevidí - nejede-li se do Mexika). V celku příjemný film a - budapešťská epizoda je tak roztomile a bizarně naivní a Branka Katič tak sexy, že čtyři hvězdy. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama