Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná německá road movie, které jsem se trochu bál právě kvůli jazyku ve kterém je. Nebylo proč, sice to nebylo nějak extra nečekaného nás nečeká, ale přesto jsem se několikrát přistihnul při přihlouplém úsměvu. Celá ta cesta byla správně šílená, krásně všechno zapadalo. V tomhle filmu je snad první hezká němka, kterou si pamatuju - Juli. A dvojici dotváří pravděpodobně nejlpší německej herec Moritz Bleibtreu. Nezbývá než doporučit ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už před lety, když jsem čas od času náhodně koukla ne letní filmový klub ČT2, mě tahle road movie tak chytla za srdce, že jsem se do posledního záběru nestačila ani na nose podrbat. Navíc mě tehdá, na německý film, neskutečně dostala vysokou konstelací pěkných hereček, což byl v dobách, kdy na nás šly jiné tv kanály s Doktorem z Hor a Stefanie, nevídaný zážitek a překvapivé zjištění. Tyhle pocity ve mně evidentně přetrvaly i doposud, až na to, že tentokrát, po druhém shlédnutí, se mi zdá, že si i začínám oblibovat Bleibtreua, nad nímž jsem ještě donedávna ohrnovala nos. S příjemnou Christiane Paul po boku je ale nadmíru zábavný. Jako celý film. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ked vidim pri akomkoľvek nemeckom filme v kolonke žánru romantický, komédia tak ma vždy len strasie lebo sa mi hned vzbavia tony nemeckej produkcie ktorá vypĺňa štvrtky na Pro 7 a Orf1. No ale toto bolo našťastie z úplne iného súdka aj keď filmu chýbal akýkoľvek zmysel pre realnosť, náhody blížiace sa k hraniciam nemožnosti a gíčovosť v určitých častaich. A okrem toho pre mňa nastalo predčasné romantické finále už pri scénach s prekrásnou a divokou Brankou Katic.) ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavého výchozího nápadu tematizujícího osud a jeho ovlivnitelnost se stává souhrn nepravděpodobných historek okořeněný o etnickou různorodost (hlavní postavy cestují z Německa do Turecka). Základ etnické diversity leží zajisté v národnostním původu režiséra, jehož rodiče pocházejí z Turecka. Akin dosáhl výrazného úspěchu o několik let později, když v Berlíně vyhrál jeho film Proti zdi . ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

K týmto komentárom snáď ani niet veľmi čo dodať. Napriek tomu, že neholdujem romantickým komédiám, toto je moja srdcovka. Im Juli je skvelá pohodovka, ktorá pohladí na duši, roztiahne pery do úsmevu a zohreje srdiečko. Skvelým čiernym momentom je pašovanie mŕtveho strýka do Turecka :-))) Navyše, Moritza Bleibtreua môžem kedykoľvek. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama