Reklama

Reklama

Sára (Linda Cardellini) kdysi udělala tradiční chybu. Vzala si zlobivého kluka Dustyho (Mark Wahlberg), který byl zábavný a sexy, nicméně jen do chvíle, než se stal otcem. Jako táta zoufale nefungoval. I proto ho později vyměnila za Brada (Will Ferrell), jehož vždy zdobila zodpovědnost a serióznost, které si její děti bohužel neustále pletou s nudou. Brad by se klidně rozkrájel, kdyby ho braly jako tátu, ale ono jim to prostě nějak nejde. Pak se po čase navíc zjeví Dusty, který je pořád tou testosteronovou mašinou přetékající nápady, a rozhodne se Brada zašlapat do země. Brad si záhy uvědomí, že se slušností a zodpovědností by tomhle nerovném souboji neměl šanci obstát, a tak se do Dustyho pustí jeho vlastními zbraněmi, které však zoufale neovládá. I proto se z nenápadného pošťuchování stane regulérní válka, do které se coby rukojmí zapletou i ti, o které probíhá, tedy Sára a obě děti. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (271)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je dobrý komik, len (evidentne) potrebuje držať aspoň trochu na uzde. A to sa nestalo. Pri sledovaní Daddys home som zvažoval dva dôvody (prečo to takto ne/dopadlo); Buď mu odkývli každú improvizáciu, alebo išli na prvý pokus. To je prvý problém, že som sa zaňho celý film hanbil. A druhý; to museli vážne každú situáciu dotiahnuť do toho najväčšieho extrému a keď už tam boli, siliť to ešte ďalej? Takéto filmy dostávajú maliny. Ps: Smiať sa budete aj tak. Pss: Lindu by som zožral. Celú ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Daddy's Home je vianočná komédia Paramountu a ponúka slušného zástupcu žánru. Herci sú skvele obsadení do svojich rolí, majú napísané dobré vtipy a s istou dávkou improvizácie vytvárajú potešiteľný celok. Netreba čakať hlboký dej, veľké momenty otáčajúce dej, ani grandiózne finále - Sean Anders s dvojicou ďalších scenáristov vytvoril nutnú kostru a na ňu navešali dobré gagy. Prediktívne vtipy, očakávané scény, jasné nahrávky na vtipné smeče, dočkáte sa všetkého. Paradoxne, aj Will Ferrell dokáže nastoknúť komédii dobrý atribút a to srdce dobráka. Že sa vydá do nevídaných zemí športov či podpásoviek je očakávané a vhodne zahrané. Navyše je tu Mark Wahlberg s rolou drsniaka. Ich symbióza funguje celkom dobre, dokonca tento solídny reunion dokázal naplno zopakovať parádny výkon Fízlov zo zálohy. Ale za tým stojí aj kvalita scenára a možností. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechová komedie. Příběh je jednoduchý a slouží pouze pro to, aby se na něj nabalovaly gagy, hlášky a vtipy. Další velkou výhodou je fajn stopáž, která je přesně, tak dlouhá, jak by měla a díky tomu film nezačne výrazně nudit a slabších momentů tam, taky moc není. Co naopak zklame, že většina vtipů byla použitá v trailerech. Režiséři odvedli dobrou práci, mají dobré časování na vtipy a gagy. Will Ferrell je sympaťák a trochu mě mrzelo, že někdy zbytečně tlačí moc na pilu svým pitvořením. O to více jsem si užil Marka Wahlberga, který si svojí postavu vyloženě užívá. Linda Cardellini mě mile překvapila nejen svou krásou, ale jak moc dobře mezi hlavní hrdiny pasovala. Co se týče vtipů, tak je to z velké části sázka na jistotu, a kupodivu většina z nich funguje i ty vulgárnější. Jasně že by zápletku šlo vytáhnout trochu více, přesto nelze říci, že by to bylo vyloženě něco nekoukatelné, i přesto že víte jak to asi dopadne. Táta je doma je fajn komedie, která nezklame, pobaví a prostě nabídne odpočinkovou podívanou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell vlastně hraje CLarka Griswolda a film je nejlepší právě v těch okamžicích, kdy se chlapácky vytahuje a my dobře víme, že na obzoru je strašlivá katastrofa, jen netušíme, jaká přesně. V tomto ohledu dokáže Táta je doma rozhodně nejen rozesmát, ale i překvapit. Škoda jen, že se v závěru dočkáme i těch otřepaných klišé a rodinných hodnot, jakkoliv se je scenáristé snaží nebrat úplně vážně. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ferrell jakožto nevlastní táta posera vs Wahlberg jakožto macho táta, který umí vše na co si vzpomenete. Celé to je strašně čitelné a den poté si nedokážu vzpomenout na nějakou fakt zábavnou scénku (krom závěru). Ale chápu, že i MW si potřebuje někdy odfrknout od náročnějších rolí a chce si zablbnout v něčem takovém. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (12)

  • Motocykl, na kterém jezdí Dusty, je Indian Chief Classic Thunder Black (xisp)
  • Dvaja športovci sa zranili počas nakrúcania. Kobe Bryant si natiahol ramenné svaly a Tony Hawk, ktorý zastupoval Willa Ferrella v scéne so skateboardom spadol a museli zavolať záchranku. (shinigami491)
  • Když na závěr filmu přijíždí protivník Dustyho (Mark Wahlberg), zní píseň skupiny Metallica „For Whom The Bell Tolls“. (xisp)

Související novinky

Tom Cruise a další neskutečný kousek

Tom Cruise a další neskutečný kousek

22.04.2015

Studio Paramount právě na CinemaConu představilo svoje nadcházející filmy. Komedie o tom, jestli je lepší táta Will Ferrell nebo Mark Wahlberg, si moc pozornosti neodnesla, stejně ale nešlo o zlatý… (více)

Reklama

Reklama