Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (569)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hele, každej má asi svůj názor na to, jak by to mělo správně bejt a fungovat. Představte si, že i já. Filmy ale netřídím podle toho, jestli s nima souhlasím nebo nesouhlasím, třídím je na dobrý a špatný. A tohle je zatraceně dobrej film! Námětem, kterej očividně provokuje, tempem, který by mohl závidět kdejakej akčňák, a hlavně potom hereckejma výkonama. Ne nadarmo se to celý jmenuje Kapitán Fantastic, protože co tady předvádí Viggo mě dovedlo k závěru, že to musí bejt převlečenej kouzelník z Arabely, to jinak není možný. Jestli tohle někdy uvidí Péťa Mlčochů (Stále spolu), propadne se hanbou, protože přesvědčivější než Mortensen ve filmu není ani on ve skutečnosti. A malinký štípnutí na konec - pokud se ukáže, že nejsem nesmrtelnej, chci rozhodně spíš pohřeb ála táborák nad útesem, než snůšku biblickejch keců v nevytopeným kostele. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rodinná adventura s leitmotivem KAM S NÍ... hm, tak to jo. Škoda jen, že mi moje ohraničenost nedovoluje porozumět srandě a užít si ji stejně, jako natureman Viggo a jeho polodivoká rukojmí s encyklopedickými znalostmi - a to jsem se domnívala, že všechny zvrácenosti velkým plátnem už prošly. Film o naprosté neúctě k čemukoli, především pak k životu - rodinné sounáležitosti, výchově, tradicím, morálce - chcete-li k civilizaci - v tom správném slova smyslu. To všechno spláchli do stoky spolu s úchylným přáním osoby, kterou omlouvá snížená příčetnost z přemíry rodinného štěstí na samotě u lesa, odkud je hippie-busem do KFC jen co by kamenem dohodil... Ovšem neopomněli se přitom pokusit o výsměch hodnotám, které se při veškeré námaze ještě nepodařilo zadupat do země, jako již obligátní snahou předvést nematrikové katolíky coby zkostnatělé, bigotní karikatury. Když už se zabývat alternativním způsobem života, což takhle dosadit do filmových postav jinší zálesáky, no ale to už jsem v docela v jiném světě, jakož i žánru... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som od filmu čakal o niečo viac. Trailer ma navnadil a chcel som vidieť tú vynikajúcu komédiu s drámou, no reálne mám pocit, že tento film je viac o momentoch. A niektoré sú lepšie, a iné zase horšie. Povedzme si teda realitu. Mám rád Vigga Mortensena a aj decká podávajú dobrý výkon. Mám veľmi rád Annalise Basso a opäť sa ukazuje ako veľmi talentovaná. Musím povedať, že mnohé scénky ma dostali, ako lozenie po streche, alebo na skaly, alebo aj hneď úvodný lov jeleňa. Dokonca aj záverečný pohreb matky s upálením na hranici je vynikajúci. Vždy mám pocit, ako keby to bolo oslavné a úžasné. Okrem toho tam máme aj najlepší remix "Sweet Child O´Mine", ktorý som kedy počul. Kde však film trošku pre mňa stráca sú hádky so starým otcom, a niektoré klišé, ktoré si tento film vôbec nevie odpustiť. Vieme, že všetko nakoniec skončí dobre a nepotrebujeme ísť k tomu touto cestou plnej klišé. Film je ale dostatočne vtipný, energický a má dobrú chuť, ktorá to všetko vynahradzuje. Užil som si ho od začiatku do konca, miestami som sa trošku nudil a mal pocit, že môžeme ísť trošku inou cestou, ale má to srdce na správnom mieste a vie, o čom hovorí. Neviem či by som sa k nemu vrátil, ale rozhodne urobil dobrý dojem. Hodnotenie: B- ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tenhle film od léta provází pověst naprosto skvělého snímku. Matt Ross natočil opravdu dobrý film, který bych ale úplně nepřeceňoval. Je to klasický americký indie film, jako dělaný třeba do nějakého filmového klubu na ČT. Spousta lidí na něm oceňuje rozsah problematiky, kterou řeší a jak se s ní potýká. Při vzpomínce na český dokument Stále spolu mám ale trochu pochyby o tom, jak moc realisticky se k tomu Captain Fantastic staví. Stále spolu je, co se týče úvodního rozehrání prostředí a postav téměř identickým a realita ukazuje, že to, co se v Captain Fantastic jeví jako úsměvné, může být v reálném životě naprostou tragédií. 7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tématicky podobné Wild a Into The Wild. Tedy jedinec mající odlišné názory, postoje a životní filozofii, jdoucí proti zajetým postupům a standartům moderní společnosti. Je to trochu agitka za bio život, trochu pocta hypíkům a trochu zálesácká flákota. Nejvíc je to ale překvapivě funkční rodinné drama o nestandartních rodinných postupech a odlišném přístupu k životu, které je v některých scénách 100 procent raw a zároveň v jednom filmu brilantně kontrastují typicky kapitalistické manýry současné buržoazie, skvěle typizovaná americká střední třída a rodinka pragmatických trhačů bez peněž, žijících v lese, která je zdánlivě ve všem zvrácená, ale není to tak úplně pravda. Největší deviza je v tom, že režisér dokázal dát všechny tyhle typologicky vybrané životní postupy do jedné roviny a z obou extrahoval ve stejné míře pozitiva a negativa. Takže ve finále je to pro diváka nepřeberná porce konzistentních, velmi zajímavých názorů a scének, které jsou záživné vnitřním nábojem, myšlenkovým poselstvím i zdravě okořeněné skvělými hereckými výkony. Díky bohu to jednoznačně nestraní přírodě, zatímco starší bratříčkové to mají už v názvu a je jasné, jak to potom vypadá. Mortensen a spol jsou magoři, ale mají mozek, vědí proč to dělají a fandíte jim. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (25)

  • Tetování vrány, které nosí Ben (Viggo Mortensen) na pravé ruce, je skutečné. Odkazuje na hercův oblíbený argentinský fotbalový tým San Lorenzo de Almagro, jehož fanoušci si říkají vrány. (HellFire)
  • Před natáčením absolvovala herecká rodina dvoudenní pobyt v přírodě – spali společně ve stanu, který si postavili z kapradí, učili se stopovat zvěř a rozdělat oheň pomocí tětivy luku. Také hodně četli a studovali světové politické režimy. (HellFire)
  • Viggo Mortensen (Ben) ve filmu pije tradiční jihoamerický nápoj maté připravovaný z lístků cesmíny paraguayské, což by mohlo odkazovat na hercovu minulost. Mortensen totiž žil mnoho let v Argentině. (HellFire)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama