Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 1

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (151)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

No takže... tenkrát to byl souboj mezi Unií a Konfederací a paní Robinson. To zní dobře. A nebo ne? Já vlastně ani nevím. Je to film o tom, jak se lidi chtěli osamostatnit, ale nechtěli být na straně Unie. A přitom nešlo o to, že by si založili vlastní stát. Spíš o tom jak si vytvořili území a na stát si hráli, ale Unie a Konfederace neměli moc náladu se zabývat nějakou bandou zakomplexovaných identit. A proč se vlastně nepřidali k Unii, když na tom byli vlastně stejně? O čem tenhle film vlastně je? No hlavně jsem nechápal "flashbefory" někdy do 20. století, kde asi hádám nějaký pravnuk hlavního hrdiny řeší nějaký soudní spor. A ten vlastně nemá ani konec. Aha. A to je jako normální? Já teda nevím, ale celý mi to přijde jako kravina. Kdyby to bylo pojatý z onoho 20. století a to otrokářství by bylo jako vyprávění příběhu. A nebo nevím. Sice by to byla asi nuda, ale dávalo by to alespoň smysl. A ten Marshmeláda je snad už všude. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ VŽDYCKY MUSÍŠ BOJOVAT ZA NĚKOHO JINÝHO?...“ /// Na úvod trocha války a pak vyprávění vo tom, co se dělo a jak se žilo lidem za občanský války (na Jihu), jaký to bylo bejt černej a jaký dezertér… Prostě vyprávění vo tý době s přesahem „svobody“ barevnejch v dobách příštích. Americkej Robin Hood (Jánošík, Patriot), kterej svůj boj dokázal přežít (hovno spoiler – historie!). Takže jsme svědky historický partyzánštiny a zrození legendy, která určitě potěší nejedno marxistický srdce. Já beru tu výpovědní hodnotu a Matthewa Mc... Určitě vhodnej doplněk k 12 let v řetězech. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zjistím, co se děje v bažinách, když se tam místo Jožina ukrejvaj černoši. 3.) Thx za titule „vssugest12 a DragonDustCZ“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Killda 

všechny recenze uživatele

Téma hodné Hollywoodu ve zcela televizním nudném zpracování. Dramaturgie a schopnost vyprávění téměř nulová, McConaughey ale opět exceluje a táhne celý film. Za zmínku stojí i výprava, která se nerovná klasické televizní produkci. V závěru se tak na to dá dívat a neumřít, ale nic vyššího už film předat nedokáže. 5/10 ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh jednoho spravedlivého a velmi vytrvalého člověka ve zrovna ne světlých a lehkých časech. Úvod je regulérní otevřená válečná vřava, kde není nouze o zobrazení zranění a bojových hrůz, pak se příběh zlomí do robinhoodovského rebelského dobrodružství a končí v soudní síni s jeho (pra)vnukem, který čelí podobným nesmyslům plynoucím z rasové nesnášenlivosti, tentokrát pokrevním. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Na toto drama jsem se těšil a chtěl jsem na to jít původně i do kina. Jaké mi distributor přinesl zklamání zprávou, že film u nás se na velkém plátně promítat nebude. Čekal jsem delší dobu než bude v solidní kvalitě ke zhlédnutí. Čekání se vyplatilo. Musím uznat, že si mě Matthew opět získal svým výborným hereckým umem, který prokazuje poslední dobou každým filmem, kde figuruje v přední roli (Interstellar, Obhájce, Klub poslední naděje atd.). Scénář by vymyšlen do poslední detailu a vysvětlující titulky po každé části filmu než jsme se přesunuli v čase dále, dávali ucelený náhled na danou dobu (mimo daných záběru z oné doby). Stopáž může člověka trochu vyděsit, zde bych s klidným srdcem pár minut navrch přihodil. Byl jsem mile překvapen tímto skoro až zapomenutý dílkem a rád doporučím. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)

Reklama

Reklama