Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 1

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (151)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela fascinující storka člověka, co bojoval v bezpráví za spravedlnost v jednom z nejtemnějších období Spojených Států (rezonuje dodnes). Hlavní výtka zahraničních kritik se mi ale potvrdila, bohužel je to dramaticky trošku slabší a přes dvě hodiny dlouhý film je tak zajímavý a poctivý, ale místy bohužel i zívavější. Strhaný zarostlý McConaughey šéfuje, sympatická byla krutost během krvavějších chvilek, tahle civil war epocha mě osobně moc zajímá, nicméně přes slabší spád a celkově "TV feeling" je těch 50 mega $ těžko k uvěření. Z nějakého spotlightu to asi rychle vyšumí, své publikum si ale najde a to ho ocení. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Velkolepý akční drama? To ne-e! Musím uznat, že herecký kvality v sobě Matthew určite nosí a je jak jinak než tahounem této životopisné story, nicméně je to krutě dlouhý a převládají tam i pasáže plný nudy. Napočítal jsem jich tam asi 49 minut... Jo, kdyby to o ně Gary Rossů řízl, bylo by to solidní 90ti minutový historický drama, který bych ocenil určitě vyšší známkou! Takhle těch 55% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, tak jak pozeram, aj tento film v kinach zhorel. A zase nebolo ani ny vyplaty,a o zisku mozu tvorcovia len snivat. No nic, takze MekKonagy v roli farmara ktory s nejakymi cernochmi vedie ozbrojenu revoltu. No a ciele nemaju zrovna male, ba dokonca chcu rovno zalozit akysi svojrazny Slobodny stat Dzouns. To sa im aj podarilo - aspon vo filme urcite - len skoda, ze dialogy zase vyfucali do prazdna, par bitiek film este "neudela" a MekKonagy myslim miestami aj prehraval : 40 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale to hlavně proto, že období otroctví v Americe takové prostě je. Za mě je to jedno z nejšílenějších období, která na Zemi proběhla, a to hlavně proto, že to ukazuje, jak ubozí někdy jsme. Film bohužel nepřekračuje žádnou mez a podává to, co se od něj očekává. Matthew je ale pořád dobrý. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o muži, který dokázal změnit mnoho životů, zasazený do doby, kdy se toho dělo opravdu hodně, ale většinou nic hezkého. Poctivý kus filmařiny, délkou sice závratný, ale obsahem kvalitní. Ačkoli tentokrát ne oscarový, tak přesto jako vždy skvělý Matthew, kterému vizáž i venkovský přízvuk sedne. Výsledný dojem z filmu umocňuje skvěle padnoucí hudba a syrové válečné scény. Film, který skrze skutečné události popisuje, jaká to byla mizerná a podělaná doba. Tím mi lehce připomněl pár let starý třídílný klenot Hatfields & McCoys. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Do rolí komparzistů se přihlásilo přes 7 tisíc uchazečů. (ČSFD)
  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)

Reklama

Reklama