Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (601)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno budeme kverulovat. Nechci vám tu brát všeobecné nadšení, já sám jsem před sepsáním tohohle komentu půldruhé hodiny zvažoval jak, že se mám k tomuhle spektáklu vlastně postavit. I když jsem se cestou z kina snažil přesvědčit sám sebe, že to tak špatný nebylo, tak zklamání převládá. Ovšem těžko se odstřeluje film na kterej se člověk upřímně těšil a byl přesvědčený, že ho nemůže zklamat, takže asi zachovám neutralitu, ovšem kritika bude převládat. Kámenem úrazu je nekonečný a nevýrazný rozjezd kdy za první polovinu filmu je největší akcí na plátně, to že do vrtulníku kterým se hrdinové dopravují na plošinu narazí pták. Jako já neříkám, že by mi nějak vadilo hlubší seznámení se z postavami a příprava na to finální peklo a pochopil bych ten téměř hodinový rozjezd u dvě a půl hodiny dlouhého filmu, ale nepřijde mi adekvátní u snímku který má bez závěrečných titulků necelých 100 minut. To katastrofické peklo které tu všichni vyzdvihují se pak sice dostaví a neříkám, že je to špatně natočeno, efekty jsou naprostá špička a dynamičtější kamera v tomto případě nevadí, spíš vtahuje diváka přímo do dění, ale když si to člověk začne konečně pořádně užívat, tak je najednou konec. Holt ta půlhodina destrukce tu hodinu keců a snahu o budování charakterů nevytrhne. Ano jsou tu fajn herci můj oblíbenec Wahlberg a starý pardál Russell jsou držáci po všech stránkách a katastrofická stránka věci je opravdu drsná a realistická, ale nějak to nestačí. Nemluvě o tom, že další skvělý herec Malkovich je tady totálně mimo a hraje roli do které se vůbec nehodí. Uff tak co s tím? Tak teda slabá trojka, ale čekal jsem kurevsky víc! 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Probereš se pod hromadou železa. Vyndáš střep z nohy a rozkoukáváš se. Všude kolem stříká mazlavá ropa, kterou okamžitě zachvacují nezastavitelný plameny. Celá plošina je rozpálená doběla a tlak milionů pascalů vystřeluje olověný kusy smrtelnou rychlostí. Vzduch je nasycen vybuchujícím methanem a záchrana vede jen do ledovýho oceánu. Deepwater Horizon je kandidát na nejnebezpečnější místo na Zemi a jako žánrovka na jeden z nejvydařenějších katastrofickejch filmů vůbec. Více zde. 80 % ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaměstnanci ropných plošin v Mexickém zálivu se báli zbytečně, Berg a jeho mančaft nejen že uctili památku jak se patří, ale navíc dokázali udělat biják tak, že strhne i pozorovatele na druhém břehu Atlantiku. Kdybych se snad někdy bál, že nebudu mít na chleba, stanu se režisérem katastrofických filmů v Americe, protože to by mi práce nedošla nikdy. Další předloha se děje možná právě teď a možná za to může stejný renonc, jakože jedna tlupa inženýrů namíchá špatný cement a druhá tlupa inženýrů to nepozná ani když na ně bliká červený světýlko. Jsou podle mě na světě těžší věci než zabránit průseru. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Představení života na ropné plošině mi připomenul Propast. Hodně se mi líbilo, že to nehraje na vyhrocený akční scény a heroický činy, ale spíše zobrazuje normální dělňase, jak se vypořádavají s krizovou situací. Hraje tam hodně známejch ksichtů a potěšil mě konečně trochu jiný John Malkovich v roli takovýho lehce buranskýho korporáta. Když jsem na konci viděl fotku reálný ženy hlavního hrdiny, tak jsem se musel smát, že tu roli přiklepli Kate Hudson, která navíc hned v úvodu ukazuje vypracovanej zadeček. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama