Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (601)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojně zpracování ropné katastrofy v USA. Mark Walhberg táhne snímek, co to jde. Do vypuknutí katastrofy nic zajímavého, dále už příjemná podívaná. Bohužel to americké klišé a kýč mě tady doslova odrovnal. Všude oheň, ale USA vlajka vlaje dále, ono nestačí, že nám jí ukáží na přilbách, ale tohle byl vrchol. Amíci jsou hrdý národ, ale nemusí to ukazovat pořád .. 6/10 = 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Famózní spektákl. Ta úvodní spontánní dvacetiminutovka s ruční kamerou, která vypada jako polodokument o frajerech na ropných plošinách, je možná ještě víc cool, než občas lehce stereotypní a freneticky sestříhané bouchání a ničení všeho možného i nemožného. Kurt i Mark jsou na jedničku, v rolích které jim dokonale padnou, takže fandit jim zaručeně bude skoro každý. Pro Berga mluví minimum patosu a slušná porce nefalšovaných emocí. Myslím, že důstojná pocta další katastrofě, která poznamenala miliony lidí. Ne tak precizně dokumentaristická jako třeba United 93, ale ani zdaleka pateticky ubíjející typu WTC. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

P. Berg má bezpochyby talent. Stačilo málo a mohlo ísť o výnimočný film. Vadilo mi zopár vecí, ktoré samozrejme majú vplyv na celkový dojem. Aspoň ten typický hollywoodsky úvod o dokonalej rodinke a to americké vlastenectvo si mohli odpustiť. Technickej stránke a a efektom sa nedá nič vytknúť. V perfektnej roli arogantného a hrabivého hajzlíka sa po dlhšej dobe objavil J. Malkovich a zaujal i Kurt Russell a roli toho správneho chlapa, čo má vždy pravdu. Ich vzájomný pohľad do očí po výbuchu bol veľmi zaujímavý... Nemuselo padnúť ani slovo, ale každý rozumel: "Nehovoril som to ty nenažratý hrabivý hajzel?" Neviem, či bol M. Wahlberg správna voľba, podľa mňa by bodla menej známa tvár, ale ok. Spočiatku tak trochu dokumentárny prístup, neskôr hollywoodska prehliadka trikov, ktorá bola fakt vydarená a ak by sa niekto na tento film hodil viac ako Berg, tak rozhodne P. Greengrass. Skvelá práca, ale dalo sa to vylepšiť. 80%. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Úvod před samotnou katastrofou je docela nezajímavá část, protože se pouze řeší provedení nebo neprovedení testu cementu. Zkouška potrubí a následná havárie vrtné plošiny Deepwater Horizon je rozhodně divácky atraktivnějí a intenzivnější část filmu. Snímku se určitě daří uctít památku obětí, ale ten začátek mohl být kratší nebo záživnější. Osudné noci 20. dubna 2010 zemřelo na palubě Deepwater Horizon 11 lidí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Peter Berg nám pekne po greengrassovsky ukazuje (inak to už dnes ani nejde), ako to mohlo pred pár rokmi vyzerať na istej ropnej plošine niekde v Mexickom zálive či kde. Film je značne neprehľadný, čo v kontexte pekla na plošine plne zodpovedá tomu, ako videli situáciu priami účastníci. Hovory s manželkou beriem nie ako nutné zlo, ale proste ako nutnosť dnešných katastrofických filmov. Ostatne aj na to by sa našla výhovorka, že sa nejedná o klišé, ale iba o odraz reality. Na murphyho zákony film síce priamo neodkazuje, ale určite vás pri pohľade na stále sa kaziace veci (chladnička, auto, celá ropná plošina) toto spojenie s Morom v plameňoch napadne. Našťastie je scenár o niečo chytrejší a snaží sa sem nenútene vložiť to, čomu nesprávne hovoríme podtext. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama