Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivní příběh nic moc, tahle záležitost má ovšem velmi velké plus a to je krásná šumavská příroda kolem Kašperských Hor a velmi sympatická Soňa Norisová. Musím tedy dohromady říct, že to skřípe skoro všude a jako krimi to opravdu není příliš kvalitní, ale na pár nudných večerů to jako kulisa stačí, mně jako milovníka Šumavy, potěší každý záběr z této překrásné části naší republiky a k tomu trocha krimi je pestré zpestření. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Herci v podstatě neměli co hrát, protože jim nebyl dán na tak malém prostoru potřebný čas k vyjádření a vývoji, takže jejich postavy byly moc ploché a navíc se Nově podařilo udělat z lidí trvale žjijích na Šumavě burany a tupce, kteří mlatí své ženy a mluví sprostě. Lidé žijící na horách mají skutečně jinou povahu než lidé žijící třeba v Praze, ale tady mi to přišlo trpané. Série zločinů, které se tu řešili mi přišly až moc překombinované. Jako by se někdo snažil, co nejvíce událostí nacpat do krátkého času. Jelikož na Šumavu dlouhá léta jezdím, tak jsem se zaměřila na identifikovaní míst, kde se točilo a příběh mě přestal zajímat. Ty záběry na zachmuřené lesy mě potěšily a srdce při nich radostí zaplesalo, protože Šumavu miluju. Neškodilo by, kdyby se tvůrci pokusily natočit seriál a tohle byl jen pilot, bylo by to daleko zajímavější. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálům ČT to nesahá ani po paty, ale alespoň se Nově podařilo po mnoha letech od Okresního přeboru natočit něco, co má dejme tomu průměrnou úroveň. Pointu sice odhadnete celkem snadno a postava, která říká v každé druhé větě slovo "jasňačka" se hodí spíš do Discopříběhu, ale přežít se to v klidu dá. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Dobře, možná se to vhledem k mému hodnocení nebude tak úplně zdát, ale vážně mě mrzí, že z tohohle televizního filmu nakonec nevznikl seriál (jak totiž původně měl). Více než kde jinde je totiž cítit doslova na každém kroku, že všechny tyhle spletité vztahy a otázky nelze vyřešit za 66 minut, ale minimálně za "několikrát 66 minut". Vážně mě mrzí, že Nova nakonec od tohohle projektu z důvodu vysoké ceny upustila, protože po dlouhé době tu mohl vzniknout kriminální seriál v příjemném prostředí, se sympatickou hrdinkou a co je na kriminálky posledních let neobvyklé, krom hlavního případu (vražda) se řeší i několik dalších věcí (třeba se hledá otec). ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Průměrný český kriminállní seriál, který nikoho neurazí. Zajímavý je pohled na policejní sbor, který se nevyhýbá vykreslení mnohdy nepříliš vzorných charakterů jednotlivých policistů. Úspěchu seriálu napomáhá notná dávka romantiky, koncentrace těžkých zločinů na tak malém a klidném místě je však značná. V praxi by služba místního policejního sboru byla zřejmě klidnější. Vadou na kráse je ovšem slabý scénář s mnoha logickými chybami. Prozatím mě nejvíc rozladil 8. díl (vražda podnikatele psychicky nemocnou manželkou). Zde se vyšetřovatelé stereotypně dotazují na alibi v době vraždy. Oni však přesně vědí, že střílela manželka a tak alibi na tuto dobu je nesmyslné zjišťovat. Mají přece v úmyslu vypátrat, kdy došlo k záměně léků a pak má smysl hledat podezřelé, kteří nemají alibi právě na tuto dobu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)

Reklama

Reklama