Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálům ČT to nesahá ani po paty, ale alespoň se Nově podařilo po mnoha letech od Okresního přeboru natočit něco, co má dejme tomu průměrnou úroveň. Pointu sice odhadnete celkem snadno a postava, která říká v každé druhé větě slovo "jasňačka" se hodí spíš do Discopříběhu, ale přežít se to v klidu dá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Herci v podstatě neměli co hrát, protože jim nebyl dán na tak malém prostoru potřebný čas k vyjádření a vývoji, takže jejich postavy byly moc ploché a navíc se Nově podařilo udělat z lidí trvale žjijích na Šumavě burany a tupce, kteří mlatí své ženy a mluví sprostě. Lidé žijící na horách mají skutečně jinou povahu než lidé žijící třeba v Praze, ale tady mi to přišlo trpané. Série zločinů, které se tu řešili mi přišly až moc překombinované. Jako by se někdo snažil, co nejvíce událostí nacpat do krátkého času. Jelikož na Šumavu dlouhá léta jezdím, tak jsem se zaměřila na identifikovaní míst, kde se točilo a příběh mě přestal zajímat. Ty záběry na zachmuřené lesy mě potěšily a srdce při nich radostí zaplesalo, protože Šumavu miluju. Neškodilo by, kdyby se tvůrci pokusily natočit seriál a tohle byl jen pilot, bylo by to daleko zajímavější. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože šumavský seriál Policie Modrava jde s přibývajícími sériemi už dost mimo dráhu mého dávného zalíbení, samotný začátek ještě před klapkou oficiálního seriálu mi na televizní poměry přišel hodně slušný a byl také jednou z mála možností zahlédnout v televizním a filmovém světě tu naši milovanou Šumavu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodnímu pilotu k seriálu Policie Modrava chybí drajf. Jde tak skutečně o obyčejnou televizní detektivku, kterých se natočilo mraky a ještě mraky natočí. Napětí nikde, jen sbírání důkazů a klasické detektivní ježdění sem a tam s pár výslechy. První případ se točí kolem nesvéprávné 25ti leté dívenky, kterou někdo sbouchnul a "udělal" jí dítě. Otec dívky je pak nalezen oběšen. Pravda je však daleko a hlavní hrdinové mají co rozplétat. I přes mnohé proti to není zas tak špatné, uvidíme, zda seriál rozkvete z poměrné pochmurnosti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Soňu Norisovou sice pokládám za jednu z našich/vašich nejpohlednějších a překvapivě schopných (je-li vhodně obsazena) hereček, ale u tohohle pilotu nemůžu říct nic jiného, než že to byl pokus o Julču Leskot ze Šumavy. Neurazí, ale ani nepotěší, a říkat, jestli rozhodnutí netočit regulérní seriál bylo dobré nebo špatné, se dá při patřičném srovnání s aktuální nabídkou TV programů zargumentovat tak i zcela naopak. Faktem nicméně je, že to čeští respektive českoslovenští televizní detektivkáři kdysi uměli podstatně líp. 60% za to, že to vypadá celkem k světu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Reklama

Reklama