Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (200)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou jedni z mála, kteří se dokáží vyrovnat americké produkci a na tento film jsem byl docela zvědaví. Nejen kvůli námětu, ale i kvůli Renovi, který si po dlouhé době střihl akční roli, která se zdála být zajímavá. Bohužel natěšení opadlo, hned po úvodních titulcích, kdy se v akci představí Jean Reno a jeho parta. Film se podobá nedávné Sabotáži, jen je kvalitativně ještě mnohem níže a vlastně nemá čím zaujmout. Nudná akce, nezajímavý děj a unavený Jean Reno. Silně nepovedené. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jean Reno je jistota. A i když už je to pán v letech, srážka s autem pro něj nic není a je schopen ještě ohýbat i vitální manželky svých šéfů. Film je to místy opravdu idiotský, působí předvídatelně, tudíž nepřekvapivě, umí ale náhle nabrat tempo i akční obrátky, rozhodně to není vyložená píčovina. Odbourat se dal slabší rozjezd, na akci došlo až postupem času. Děj je takový nenáročný. Reno a spol. tvoří policejní jednotku, která honí lupiče, náhle narazí na těžký kalibr, kterým je gang lupičů, kterému nedělá nejmenší potíž šupem vykrást banky a klenotnictví. A tak na ten gang vletí, nemine je nějaká ta ztráta z vlastních řad, přičemž bych zapomněl na zásadní zlomový okamžik filmu, kdy nový policejní šéf usiluje o rozpuštění jejich jednotky. Vše má poměrně předvídatelný háv, což nevadilo, neb Reno a spol. se snažil, akce byla z technického hlediska zvládnuta dobře, film má nemálo silných a i přiblblých momentů. Docela jsem rád, že se film nezvrhl v komedii, hlášky se vyskytly, ale nebyl na ně kladen důraz. Nebývá moc časté, abych se konfrontoval s francouzskou současnou kinematografií. Tenhle akční kus se odvíjí v "emerickém" stylu, lokace jsou ale pořád hodně evropské, technické aspekty spolu s vizuálem tvoří příjemný divácký komfort. Do kina bych na to určitě nešel, domácí projekce v ničem škodlivá není. 7/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná euro-akčná zábava, čo zhruba znamená, že ide o niečo drahšiu epizódu Kobry 11 s áčkovejším obsadením. Pozornosť púta najme Reno a popravde bez neho by sa filmu ani žiadnej pozornosti nedostalo. Ale neviem, či by to so Semirom nebolo lepšie. Tvorcovia sa neboja byť fakt drsní a prichystať aj nejaký ten zvrat, ktorý zabolí najmä mužov. Akčné scény sú podarené, celkovo ale cítiť , že by sa tu zišlo ešte viacej peňazí, pretože scenár nie je vážne žiaden zázrak, aby dokázal utiahnuť aj tie momenty, kde sa zrovna nestrieľa a hrdinovia sa netvária ako tie najdrsnejšie a najcool existencie na Zemi. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takto. Rozhodně se nudíte, ale na druhou stranu jsem se ani kdo ví jak nebavil. Všechno to odsejpá a vám je skoro jedno, kdo z jednotky přijde k úhoně nebo když už to má vypadat, že k tomu dojde, víte , že nedojde. Dobře, čest výjimce/kám. Paradoxně mě nejvíce bavily dialogy v hospůdce a v dodávce, než přestřelky. Připomínalo mě to špičkování v té naší bandě a nebo v té Slyově Postradatelné. Všechno je to tak průměrný, že z toho nemůže být nic jiného než lehce nadprůměrné hodnocení a to jen díky dni dvou Kámošů. 62 procent. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pičoid je kosočtverečný útvar, který na první pohled vypadá sympaticky a lákavě, a tak jej každý zpočátku touží omrknout. Na pohled druhý, a zvláště pak po několika desítkách zhlédnutých pičoidů, však záhy zjistíte, že jsou všechny pičoidy na jedno brdo a že ani ten právě prozkoumaný skoro vůbec zase nestál za váš čas ani námahu, a zatoužíte po intelektuálnějších tvarech. Toto je typický pičoid! Podle obsazení, obsahu a pičoidních žvástů několika panických mentálů o jeho nepochybných kvalitách vám ztvrdne zájem, vrhnete se na to jako námořník na kapající štětku, protože se třesete na nekompromisně surovou, drsnou francouzskou školu s brutálním Leonem, a místo toho dostanete slaboduché žabožroutské Želvy mindža ze Sûreté Karaté, které jsou natolik husté, že zásadně chodí do křížové palby několika statických pablbů jen s holýma rukama či bejsbolkou, aby ukázaly, jak umí před kulkami metat kozelce a na potkání mlátit asi tak o sto kilo těžší hovada. Vede je krutopřísně vytlemený sedmdesátiletý Děda Mráz s vaky pod očima, kterému nevěříte ani to, že udrží moč, natož aby někoho praštil, a už vůbec ne, že by bez nitráku a viagry udýchal tu smerfetní pětatřicetiletou pichnu s motorovým pekáčem, natož aby na něj pak ještě bezplatně čuměla jako na multiorgastický svatý obrázek. Prostě sice velkoryse natočená, ale přiblblá až trapná kokotina, které k absolutní popkornové debilitě chyběl už jen Džekí Čen, Opičí král a Megan Lišková. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)
  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)

Reklama

Reklama