Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 1

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (272)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Erotický thriller, který přes pomalé tempo ani na chvilku nenudí a ve třech částech odvypráví příběh, ze kterého divákovi od začátku neříká všechno, takže postupně doplněnými záběry mění význam scén. Sice nemám jasno v korejsko-japonských vztazích první poloviny 20. století, takže třeba jen sledovat, kdy postavy mluví korejsky a kdy japonsky, bylo nad mé síly, ale i tak to byla vizuálně velmi dobrá podívaná. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Park je pro mne snad nejméně oblíbený Korejský režisér. To zas byla nuda. Výtvarně zajímavé, atmosféra slušná, i erotika potěšila, ale to bylo vše. Příběh na mě až moc spletitý, ztrácel jsem se, gore žádné, nemám moc co chválit. Přežil jsem to, slabý trojec se skříplými zuby hodím. Pořád lepší než Má Pomsta, ale už nikdy více. 50% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dlho sa Komorná tvári ako predchodca Parazita, do ktorého sa nehanbili zakomponovať lesbické soft porno. Nenechajte sa však oklamať. Komorná ponúka oveľa viac. Odohráva sa v krásnom prostredí, vyzerá z estetického hľadiska 5*, má výborne obsadené ústredné trio (najviac ma zaujala naozaj skvelá Tae-ri Kim), zaujímavý vývoj postáv, presvedčivo zachytené motivácie a predovšetkým dokáže prinášať zvraty, ktoré všetko spomínané povyšujú na nový level. Dostanete miestami artovú, historickú, erotickú, podfukársku skladačku, do tvorby ktorej vstúpili traja s tou istou motiváciou, ale do samotného konca vydržala len jednému z nich. Od čias Dokonalého triku konečne film, ktorý hneď tak neprekuknete. Pre mňa film roka 2016. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvě Kimky si takhle ve dvou pětiminutových scénách téměř naprosto cudně vzájemně strčí prsty do kimči, k tomu dva záběry na podměrečné kozy, které by měl po ulovení každý uvědomělý rybář okamžitě mrdnout zpátky na dorůst, ryba o kameru ani nedrnkne a zbytek tvoří obvyklé ťamaské čurákování s dost debilními zvraty a patetický červenoknihovní rektobol. A do toho až krutohustě komický korejský kolonádní obšoust Ja-Mam Kladoo verbálně mává svým osmicentimetrovým hovadem. Tudíž opravdu nechápu, jaký zavilý panický masturbant nad hentai omalovánkami tomu přiřknul tu údajnou auru šokantně explicitní erotiky. Přišlo mi to asi tak stejně eroticky dusné, jako když v opičím pavilonu čumíte na dvě samice makaka, jaxi v hodně vzdáleném rohu vzájemně lížou zarudlé prdele a vybírají ze srsti filcky. A teď klády. Rozhodně asi nejméně bolestivý a nejzáživnější jeblý artista Párek, jakého jsem viděl, takový vybarvičkovaný a scénicky vymazlený, a ačkoliv u toho pohňácá slimáka leda tak vietnamský homosexuál Nguyen a pár japonských školaček, hezky se na to dívá a odsejpá to méně otravně než hoblování směšně pištící statické žluté fošny s nevzhledným pozadím. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama se zajímavě vyprávějícím příběhem, který je rozdělen na části a z různých úhlu pohledu, podobně jako Zmizení Eleanor Rigbyové. První část nastiňuje hlavní zápletku a přechod do druhé části překvapí a celé vidíme totéž jinou postavou. Celé to pak vygraduje do spojitosti v třetí části. Celý příběh se táhne s erotickým nádechem a lesbické scény jsou opravdu perfektní, ale na konci už moc násilně zasazeny. Trošku mě trápila zdlouhavá druhá část, kdy jsme viděli totéž a divák lehce předvídá co se stane, neboť vše spletité se vejde do pár minut. Ale celkový dojem i přes délku filmu velmi dobrý, film má vtipné a výborné momenty ......8/10 ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Film byl v Jižní Koreji natolik populární, že tisíce fanoušků zaplnily veřejný prostor odznáčky, samolepkami, nášivkami a všemožnými podomácku vyrobenými předměty. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Vo filme sa objavia okrem plynového zapaľovača aj náramkové hodinky Seiko Solar, čo je však v roku 1930 nemožné. (MikaelSVK)
  • O hlavní roli se ucházelo přes 1500 zájemkyň. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama