Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (777)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka na krásném velkém plátnu. Oceňuju odvahu pokusit se v dnešní šampónové době zaujmout mužným filmem, kde chlap svírá kvér a ne ipod. Ačkoli mně osobně je daleko sympatičtější westernový styl komunikace (vy támhle, já tam, sejdeme se za tři dny u jezera), chyběla tady alespoň jedna kulka, která by místo všech těch parchantů na plátně trefila do srdíčka i mě. Oštěpařskou hantýrkou - Anton dál čeká na pokus, který uletí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu odvaha hlavní postavy vykreslit syrově (to i Mladé pušky byly špinavější), přičemž jejich motivace k zapojení je často extrémně chabá. Vysoko to ale tahá obsazení (jen záporák Peter Sarsgaard vzal "hraní na jistotu" až moc doslovně a filmem se víceméně pronudí), fajn tempo, obstojné akční scény (ta nejlepší bohužel ne na konci, ale uprostřed), na PG-13 solidní drsnost a příjemné překvapení v podobě nevyměklého konce, který nezapomíná, o čem by tahle cesta měla být především. Háček je v tom, že to příliš nekoresponduje s atmosférou, která se táhne první dvě třetiny. Ale ve výsledku vlastně spokojenost, protože film nenudí, nedělá originálu ostudu a i nějaké ty památné hlášky padnou. Na remake ok. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fuquovi treba nechať, že je všestranný režisér a nakrúti solídne film akéhokoľvek žánru. Zároveň ale málokedy príde s niečím výnimočným a Sedem statočných nie je výnimkou. Ak by nešlo o túto značku, možno by som ohodnotil aj vyššie, lenže pri finále si hovoríte, prečo vám nie je ľúto obetí a dochádzate k názoru, že scenár si nedal žiadnu prácu s tým, aby ste si k niekomu vybudovali vzťah. Hlavne neporovnávajte s milostnou linkou a vzťahom k miestnemu dieťaťu v Sturgesovom diele, budete sklamaní. Nakoniec sa najviac bojíte o život postavy Haley Bennett, jej takmer-konfrontácia so zlým indiánom dá emocionálne zabrať, zvyšok bohužiaľ nie. Ako modernizáciu látky môžeme vnímať multi-kulti zloženie partičky a fakt, že ich najme žena. Myslím, že to nebol vôbec od veci ťah a možno sa to blížilo viac k dobovej realite, než v (druhom) pôvodnom, avšak o dosť lepšom, filme. V rámci súčasnej westernovej tvorby je to samozrejme top. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dokonalým příkladem politické korektnosti v dnešní době. Originál jsem bohužel neviděl. Začátek je sice pomalejší, ale konec stojí za to. Přece jen rasová diverzita jednotlivých postav nedává žádný smysl. Film ani moc nezachraňuje poměrně slušné herecké obsazení v podobě Denzela Washingtona, Ethana Hawkea a Chrise Pratta. Nemohu opomenout ani pohlednou Haley Bennett. Dějem se asi moc nemá cenu zaobírat, je poměrně jednoduchý. Závěrečná bitva je sice dobře udělaná, ale to je asi tak všechno. Asi je vážně zbytečné dělat tyhle remaky. Bohužel se tomu asi v brzké době nevyhneme. Chris byl celkem nesmrtelný. "Ve voko bere mám vždy navrch." :D ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem byl proti remaku, ale nakonec jsem ho vzal na milost kvůli Pizzolattovu scénáři, i když je očividně proškrtaný, některé nahozené motivy nejsou vůbec vytěžené a tak rozhodně nepatří k silným stránkám celého počinu. Kapitalizmus v roli záporáka, postupné verbování i ta etnicky smíšená banda jakž takž funguje, ale masakr ve finále je akční lahůdkou letošního roku. Obsazení sympatické, Pratt je hodně fajn. Na originál to nemá, ale chápu úmysl dát Sedmi statečným moderní fazónu. Zatím to jde. Zatím to jde. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Gatlingův kulomet sestrojil vynálezce Richard Jordan Gatling v roce 1861, a v roce 1862 na něj získal patent. Ačkoliv byl rodem Jižan, jeho vynález používala v Americké občanské válce hlavně armáda Severu. Po válce byla zbraň s úspěchem používána v indiánských válkách. Pouze generál Custer si do bitvy u Little Bighornu kulomety nevzal, a bitvu prohrál! Původní model kulometu měl šest hlavní a dokázal střílet rychlostí až 200 ran za minutu. Verze s deseti hlavněmi, zvaná Bulldog, která se objevuje ve filmu, vznikla v roce 1877. (heavy66)
  • Wagner Moura měl původně hrát roli Vasqueze, jednoho ze sedmi statečných, ale jeho charakter byl později z neznámých důvodů přeobsazen a role se ujal Manuel Garcia-Rulfo. (PanZahadnyCZ)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama