Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (777)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dokonalým příkladem politické korektnosti v dnešní době. Originál jsem bohužel neviděl. Začátek je sice pomalejší, ale konec stojí za to. Přece jen rasová diverzita jednotlivých postav nedává žádný smysl. Film ani moc nezachraňuje poměrně slušné herecké obsazení v podobě Denzela Washingtona, Ethana Hawkea a Chrise Pratta. Nemohu opomenout ani pohlednou Haley Bennett. Dějem se asi moc nemá cenu zaobírat, je poměrně jednoduchý. Závěrečná bitva je sice dobře udělaná, ale to je asi tak všechno. Asi je vážně zbytečné dělat tyhle remaky. Bohužel se tomu asi v brzké době nevyhneme. Chris byl celkem nesmrtelný. "Ve voko bere mám vždy navrch." :D ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jednou budu hodná - komentář obsahuje BOJLERY - Sedm barevných je klasickej zvratek dnešní JůEsEj tvorby kdy, aby se nemluvilo o rasismu, je do filmu najebáno co nejvíce ras. Osobně nechápu proč černý furt chtěj hrát kovboje , asi si kompenzujou že tehdy max sklízeli bavlnu. Byeonga mám tuze ráda, ale kovboj rákoska v USA tvorbě to taky není úplně role pro něj (V korejské Hodný, zlý a divný byl božkej). Jenže tam měl prostor a měl co hrát tady max má koho kuchat a to občas. K tomu indián a mexičan. Zbytek bílej a v tom je film rasistickej jako svině , protože všichni stateční bílé barvy zařvou a samo sebou aby mě to jooo nasralo tak žlutej taky. Zůstane tak černoch, indián a mexikánec. Což o to, kdyby k nim člověk měl nějakej vztah, ale mexikánec je zajímavej asi jako čerstvě vysraný hovno a indián na sebe prozradí max co mu chutná k žrádlu. A Denzel? Hybaj sklízet.... Tak a teď buďte rádi, že přežili když většina (všichni) zajímavý zdechli. TFUJ. Jinak je to krom akce, která je pěkná, celé na piču, fandit se dá max Prattovi a já nadržovala Byeongovi (ale popravdě klidně tam mohl hrát kdokoli , jak jsem psala vejš fakt mááálo prostoru dostal). Jo a záporák vypadal jak vyfetovanej 60kg kokůtek co na konci prosil jako malá děvka. Nasrat ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pokud se dělá remake, tak aby měl opravdový smysl, měl by přinést do příběhu něco originálního. A u nových Sedmi statečných si nemyslím, že se tak stalo. Když největší emoce u filmu cítím, když zazní melodie z původního filmu (ano, ve filmu se objeví a je stále naprosto boží!), tak nevím, nevím, jestli je to úplně dobře... A neubráním se ještě jednomu srovnání. V původním filmu jsou postavy všech "statečných" velice dobře emocionálně vykresleny: Steve McQueen pochybuje, že by parta vůbec v městečku měla být; Charles Bronson jen chce mít svůj klid, Brad Dexter bojuje s vlastním strachem atd. A všichni postupně mění své postoje díku rozvíjejícímu se vztahu s vesničany. Při závěrečném boji pak více prožíváte, když někdo zemře. No, a v nové verzi Sedmi statečných se toto prakticky nevyskytuje (čestnou výjimkou je Goodnight hraný Ethanem Hawkem) - film se "statečné" snažil nejvíce odlišit jejich etnickou rozdílností, která ale paradoxně v příběhu nehraje roli. A to je škoda, protože finální bitku Fuqua servíruje naprosto výtečnou - v každé chvíli víte, kde se co děje, děj je napínavý, přestřelky dobře udělané a dokonce se dočkáme i klasického westernového stare-downu. Všichni herci jsou navíc velice charismatičtí, takže je radost na ně na plátně koukat. Jejich talent mnohdy zachraňuje vlastně docela průměrný scénář. Antoine Fuqua ale dovedl filmu vdýchnout sympatickou jiskru, takže se opravdu ani na chvíli nenudíte. Přelomový western? V žádném případě. Ale důstojný zástupce žánru to je určitě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak kupodivu se přesně podle očekávání jedná o naprosto zbytečný, bezkrevný navíc nesmyslně multikulti obsazený remake původního filmu. A když píšu původní film, tak nemá cenu do toho tahat Sedm samurajů, protože Sedm statečných z roku 1960 je velmi volným zpracováním tohoto filmu, zatím co toto je přímým remakem Sedmi statečných z roku 1960. Někteří tu sice v komentářích píší, že je blbost tenhle film srovnávat z originálem, no možná mají i pravdu, ale já si prostě nemůžu pomoct. Hlavně mi uniká tak jako i u jiných podobných projektů důvod vzniku takového filmu, tím spíš když tu máme takřka bezchybný originál který tohle dílo jenom bezostyšně kopíruje, sice dost věrně, ale furt nechápu k čemu to je. Před pádem na dno žabích sraček v New Jersey to zachraňuje jenom poslední Hornerův soundtrack(škoda ho) a ta velmi slušně natočená přestřelka v polovině filmu. Bohužel ten závěrečný masakr který tu všichni zmiňují jsem si moc neužil(ne, že by to nebylo peklo to zase jo) bohužel je dost nepřehledně natočený a chaoticky sestříhaný. Jeden neví kam kouknout dřív a sice to je řežba a chcípají v ní hlavní hrdinové, ale to mi bylo fuk, protože jsem si předtím k nim nevybudoval žádný vztah. Když pominu nesmyslné obsazení sedmičky, protože debata na tohle téma by byla na dlouho a můj čas je drahý, tak bohužel ani hlavní záporák nevzbuzuje vůbec žádný respekt a je to spíš takovej ubožák co jenom trapně kecá, nejde ani do přestřelky a jenom si přejete ať už ho někdo odstřelí. Tohle se prostě nepovedlo a dál se v tom asi nemá smysl pitvat.15% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka na krásném velkém plátnu. Oceňuju odvahu pokusit se v dnešní šampónové době zaujmout mužným filmem, kde chlap svírá kvér a ne ipod. Ačkoli mně osobně je daleko sympatičtější westernový styl komunikace (vy támhle, já tam, sejdeme se za tři dny u jezera), chyběla tady alespoň jedna kulka, která by místo všech těch parchantů na plátně trefila do srdíčka i mě. Oštěpařskou hantýrkou - Anton dál čeká na pokus, který uletí. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Wagner Moura měl původně hrát roli Vasqueze, jednoho ze sedmi statečných, ale jeho charakter byl později z neznámých důvodů přeobsazen a role se ujal Manuel Garcia-Rulfo. (PanZahadnyCZ)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama