Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (535)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající satira, která zaujme nejen svým originálním námětem, jenž sám o sobě předznamenává buď totální blbinu nebo naopak skvělou zábavu. Ku prospěchu věci se naplnila druhá varianta a já se neskutečně bavil od samého začátku, již od předtitulkové scény. Film řeší současné problémy, které v Evropě máme, a krásně ukazuje, jak se v těchto chvílích zvedá nedůvěra ve velké politické strany i osobnosti, přičemž se rodí prostor pro nástup silné vůdčí osobnosti, jejíž postupně sílící moc se může, jak to již z historie známe, zvrhnout v naprosté fanatické běsnění, šílenství, resp. krutovládu. Ze strany Německa jde o dosti odvážný počin, což oceňuji. Autenticita při záběrech lidí na ulicích, po nichž se prochází herec nastrojený jako Hitler, je perfektní a skutečně pobaví. A nejen to. Už je tady zas je plné vynikajících hlášek a narážek, přičemž skutečně vtipná je i pasáž, v níž jsou ukázáni Hitlerovi pozdější imitátoři, např. Chaplin či Funes. Pravděpodobně nejvtipnější pak je scéna, kde vůdce vystupuje v televizi. Svůj proslov začíná pro něj typickým tichem, uhlazováním uniformy (obleku), aby následně pronesl bránici trhající věty: "Měl bych přečíst vtipy o cizincích. Nevidím na tom nic zábavného. Když máte doma krysy, také si nepozvete komika, ale deratizátora." :)) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi kvalitně natočená příjemná komedie, která může lehce pobuřovat, ale nikdy nezajde až do extrémů, jenž by se šířily veřejností, což je možná trošku škoda. Začlenění Hitlera do současné společnosti je velice vtipné a počet slabších vtípků je téměř mizivý. Ke konci se snímek znatelně oprostí od komediálního žánru a začne převážně filozofovat, přičemž současná situace a reálnost tomu docela vhodně nahrává. Rozhodně vydařený risk. [75%] | Kino ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"JEWS RATED THEIR TRIP TO AUSCHWITZ: THEY ALL GAVE IT ONE STAR." --------- Oliver Masucci by pokojne mohol byť Hitlerom. Prejav, vystupovanie, charizma, to všetko tam bolo. Taktiež aj stádo európskych oviec a aktuálne vyobrazenie tejto patetickej spoločnosti. A bude horšie. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Četl jste mou knihu?“ – „Je tu těžko k dostání.“ Ač netknut předlohou a nalomen vlažnými recenzemi, na dílo s tak velkým potenciálem jsem se dost těšil. Po zhlédnutí však musím konstatovat, že film je krapet nevyrovnaný, a přesně takový byl i můj divácký dojem. Na jednu stranu mě hodně bavil, často jsem se smál (třeba u debaty o „plemenech“ či i té prvoplánovější parodie Pádu třetí říše), na druhou mi ovšem řada věcí moc vtipná nepřišla (krysí kulky…opravdu?), ale hlavně mi nevoněl znatelný (politicky korektní) přístup tvůrců snímku, který mě s různou intenzitou dráždil po celý film. Což se odráželo i v přelévání žánrů komedie a satiry, kdy jsem si místy docela přál, aby se film nesnažil plavat tak moc po oficiálním proudu (fakt, že šlo o německou produkci, tvůrcům občas viditelně svazoval ruce, netroufli si pak totiž tolik). To jde pocítit nejvíc v závěru, který vyzněl jak na politickou objednávku. Nicméně, na ty slabší 4* jsem si film přece jen ještě užil. „Proč dělat vtipy o cizincích? Když má někdo doma krysy, tak nevolá klauna, ale deratizéra.“ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatně to pracuje s Hitlerem, jako popkulturní postavou. Jeho hlášky jsou dost často opravdu vtipné. Jenže se to ubíralo směrem, který mi dějově nevyhovoval a to trajdání v televizi mě moc nebavilo. Navíc mi to přišlo hrozně amatérsky natočené. Největší selhání ale vidím v tom, že se pak Hitler na chvíli znelíbil lidu tím, že zastřelil psa. Každý kdo o vůdci něco ví, chápe, že ten zrovna psy miloval mnohem více než lidi. Když si představím, co by s tímhle tématem dokázal třeba Sacha Baron Cohen, tak nemohu jít výše. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V jedné scéně je ve Fabianově (Fabian Busch) pokoji vidět plakát k filmu Návrat do budoucnosti (1985). Fabian také skoro celý film nosí klasickou vestu hlavního protagonisty tohoto filmu, Martyho McFlye. (filmfanouch)
  • Úvodná scéna, v ktorej kamera ukazuje oblaky v perspektíve zhora nadol a pomaly prechádza do moderného Berlína, je priamym odkazom na nacistický propagandistický film Triumf vôle (1935) Leni Riefenstahlovej. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno