Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (337)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle desátej Jason ve vesmíru rozhodně nebyl tak špatnej. Po katastrofální devítce kterou odmítám brát jako oficiální pokračování tady dochází aspoň k vylepšení reputace. Jason opět jako ultimátní zabiják který tu ovšem najde sobě rovného v podobě ženského androida. Dále se tu najde rozhodně opět pár vtipných vražd plus ultimátní konec kterej jednoznačně naznačuje, že koncem tak úplně není i když dalších dílů už jsme se nedočkali. No co už možná je to tak lepší. Aspoň lze mluvit o důstojném rozloučení z killerem z Crystal lake.55% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se přeci jen dočkal (ale že to trvalo), při mém "Pátek třináctého maratónu", kdy jsem dal všech deset dílů za pět dní, jsem pořád čekal, kdy se tahle série zlomí do nekoukatelné kraviny, a je to právě poslední Jason, kterej už je tak dementní, až je... ne, pořád je dementní :-) On už sám námět, vyslat Vorheese do vesmíru, zní hodně přitaženě za vlasy, ale kdyby to zúčastnění aspoň chytli za jinej konec a snažili se o nějaký kyberpunkový, řádně špinavý film s pořádným gore a s vůbec drsnou atmosférou, tak by z toho mohl vyjít zajímavý žánrový snímek. Bohužel, tohle je tak ultimátní sračka, s efekty, kterým se může smát i klasik Uwe Boll a scénářem, na kterým muselo makat hejno cvičených opic. První polovina ještě jakž takž (snad proto se mi nechce Jason X hodit do odpadu), ale jak dostane Vorhees novej, robotí obleček a stane se z něj nepřekonatelnej cyborg, tak už jsem jen po očku sledoval posuvník, za jak dlouho tahle zhovadilost skončí. No už nebudu Jasonovi víc nakládat, po všech těch neúspěšných pokusech o jeho sprovození ze světa se nakonec tímto filmem zabil sám... A když to shrnu jako celek, tak tu máme pět výborných částí (1, 2, 3, 4, 7), dvě dobré (6, 9), dvě průměrné (5, 8) a jeden shit (10)- to není špatný výsledek, když se prakticky desetkrát díváte na to samé :-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zabavnej beckovej sci-fi horor, navic s drticem Jasonem v hlavni roli. Film slusne odsejpa, napad na Jasona ve vesmiru je docela fajn a jelikoz tohle neni zadna budoucnost s laserama a podobne, ale dost spinava, vytvari to fajnovy prostredi a atmosferu. Bat se u toho sice nebudete, ale herci jsou vcelku sympaticky, Jason to rozjizdi ve velkym a misty radne krvave a triky jsou obstojny, takze 90 minut solidni zabavy. Slabsi 4*. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jason sa v tomto filme dostal teda do poriadnych sračiek, t.j. chudák Jason bol zmrazený a následne po mrtne rokov skúmaný, dostal sa do vesmíru, bojoval vo virtuálnej realite a všeličo možné. Znie to celkom zábavne a netradične, avšak zas taká sranda to nebola. Snaha vymyslieť niečo nové, netradičné, čo by ozvláštnilo sériu o Jasonovi, narazila na slabé mozgové kapacity autorov. Zaslúžili by si aj oni zmraziť a vystreliť do vesmíru, možno by im tam v budúcnosti urobili aspoň nejaký upgrade mozgu, filmu a im by to prospelo. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Naozaj zlý horor. Jednu hviezdičku dávam len z úcty k Jasonovi a za peknú, no bohužial jedinú, skvelú zabíjačku. Inak je to strata času a ak čakáte niečo v štýle Freddy vs. Jason, tak si pravdepodobne riadne nabijete držku. Suché, nudné, nezaujímavé, odfláknuté filmové nie béčko, ale rovno céčko. /10%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo od 6. března do 30. dubna 2000 v kanadském Ontariu. (Stocki)
  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)
  • Jason X byl prvním filmem série, jehož rozpočet přesáhl 10 milionů amerických dolarů. Současně však v USA vydělal z celé filmové série nejméně. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama