Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (336)

topi 

všechny recenze uživatele

Desáté pokračovaní a hned scifárna, ve které Jason na vesmírné lodi v roce 2455 opravdu nemilosrdně likviduje vše živé. Dokonce i David Cronenberg to pěkně schytá, hehe. Potěší humorné vsuvky, béčkové vizuální efekty, a pár gore sekanic. Výborná je i hudba Harry Manfrediniho, jeden jeho hudební motiv mě silně připomíná film Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Škoda, že ke konci filmu dochází snímku dech a šťáva, ale určitě se jedná o skvělé pokračování, které se vymanilo předchozím upadajícím dílům. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

10-ty diel Piatku 13-teho už nenesie podtitul 13 ale Jason X a oto viac poteší že sa to odohráva vo vesmíru, je to čistý priemer a už tá atmosféra z predchádzajúcich dielou sa vytratila, herci akoby ani nechceli hrať sú totiž otrasný a samotné brutálne scénky tu sú asi tak 3. Ako zábavka to postačí, ale iba pre tých, ktorý sú fanúšikom Jasona a medzi týma patrím aj ja takže 60 percent. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jason X přináší dvě zprávy, dobrou a dobrou - ta dobrá je že i ve vesmíru za pět set let budou polonahé nadržené studentky, a ta dobrá je že i ve vesmíru za pět set let je bude kydlit Jason Vorhees. Sice v plastových kulisách a bez čehokoli co by byť jen vzdáleně připomínalo logiku a přehlednost, ale stále s mladickým zápalem a terminátorskou nesmrtelností. Jistě, je to demetní hovadina ve všech ohledech, ale na slasher-parody to je celkem snesitelně úsměvné. 5/10 ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tak oproti tomuto je aj nový remake Piatok 13-teho geniálnou vyvraždovačkou. Čo to má znamenať? Keď už nie je nijaký námet o Jasonovi tak ho jednoducho vyšleme do vesmíru, veď ono to vlastne nejako dopadne. A dopadlo, Jason na konci umrel. Alebo nie? Keďže je to tak premárnený film nemá zmysel sa nad tým ani zamýšľať, Jason patrí na zem a nie do raketoplánu a takýto osud by mu určite neprial ani sám Freddy Krueger. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od nepříliš úspěšného devátého dílu uběhlo docela dlouhých osm let, než si zase někdo vzpomněl, že by mohlo vzniknout další pokračování Pátku 13. Přece jenom to svého času byla celkem výdělečná podívaná, která si od roku 1980 získala řadu příznivců. Proč tedy neoprášit starého dobrého zabijáka a vydělat zas nějaký ten peníz. Smůlou však bylo, že v té době už celkem frčelo science fiction a tak samozřejmě nenapadlo scénáristu nic lepšího, než přesunout děj z již mnohokrát provařeného Crystal Lake rovnou do širého vesmíru. Nějak si ovšem tvůrci neuvědomili, že stará klasika měla mnohem lepší ohlasy, než kdejaký pokus o novinku – což se nevyplatilo ani pětce, ani osmičce a už vůbec ne devítce. Tu ostatně Jason X zcela ignoroval (stejně jako to udělali tvůrci devátého dílu s koncem osmičky). Na jednu stranu to bylo samozřejmě dobře, ale do prdele proč má pořád někdo potřebu prznit starou klasiku, místo aby si vymysleli něco svého. Ačkoliv tento film nepovažuji za úplně nejhorší díl celé série, tak jsem z něho zrovna moc nadšený nebyl. Nelíbila se mi změna prostředí, nelíbil se mi ani samotný příběh a už vůbec ne to, co z Jasona nakonec udělali. Jediné co zůstalo při starém, byla brutalita, slušný počet mrtvých a celkem pohledné herečky. To bylo taky to jediné, co jsem na tom vůbec dokázal ocenit. Lexa Doig – to je děvče přesně podle mého gusta. Líbila se mi účast Davida Cronenberga ze začátku filmu a je jen škoda, že si nevyměnil role s Jonathanem Pottsem – mohli jsme si jeho přítomnost užít daleko více. To Kane Hodder se zas konečně dosyta vyřádil a že mu to šlo docela parádně. Docela jsem mu i záviděl tu holografickou projekci z Crystal Lake a jeho „seznámení se“ s dvojicí polonahých turistek. Když on Jason je místo toho aby je pořádně „vyklepal“, oklepe o strom i se spacákem. Rád bych tomu dal alespoň průměrné hodnocení, ale nemůžu. Ublížil bych tím jeho průměrným předchůdcům (k těm nejlepším dílům se nepřiblížil ani okrajově), kteří se mi jako celek líbili o trošku víc. 40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)
  • Betsy Palmer hrála v divadelní hře v Torontu, kde se film natáčel. Jeden z producentů ji kontaktoval s nabídkou možnosti zopakovat si roli Pamely Voorhees, ale k dohodě nedošlo a její postava nebyla do filmu zařazena. (henrycruel)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno