Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jason X“ nefunguje jako horor, což si tvůrci uvědomili a vložili do toho humor, případně hodně cool scény, jako třeba Jasonova finální přeměna. Musím říct, že jsem mi to zamlouvalo, protož jsem měl pocit, že sleduji béčko, které si na nic nehraje a dělá přesně to, co podobné filmy dělat mají. Baví. Je to ujeté je to místy dost praštěné a nemá to smysl vztahovat k předchozím devíti dílům, ale stejně to prostě baví. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

DOOM+TERMINATOR Takto som sa nebavil už dávno :-) Ono to začína ako dobre nadupané béčko, ktoré miesto kecov ponúka pekne nadupanú killovačku. Tmavé filtre, surové prostredie - paráda. Škoda, že čím dlhšie film plynie, tým väčší problém spôsobuje scenár a jeho stupidné dialógy. Napriek tomu sa lavína vrážd nezastavuje a všetci uchyláci sa môžu tešiť na rôznorodé mordy. Poslednú štvrtinu filmu však treba brať ako komédiu (aj keď asi nechcenú, ale ja som sa rehotal ako kôň), pretože postavy robia a trepú také somariny, že to mraky brzdí. Pobavili ma aj smrtelne vážne povedané klišé ako: "Je tu niekto?" "On je mŕtvy" či "Mám to pod kontrolou". Tak či tak je Jason X nabušená výpravná vyvražďovačka (s niektorými smiešnymi trikmi), peknými (a nadržanými) dievčatami a COOL zabijakom... A to ako Jason zlikviduje dve táborníčky je skrátka dokonalé (i keď alebo práve preto, že ide o preexponovanú citáciu). Keď poviem, že ide len o trochu menšiu zábavu ako u JEEPERS CREEPERS II, tak to hovorí za všetko... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jason vo vesmíre! Možno ak by táto zvrhlá myšlienka napadla tvorcom v osemdesiatch rokoch, mohla by to byť príjemná béčková zábava, bohužiaľ výsledok je len lacný paškvil. Úvod, morfovanie Jasona a hologram je fajn, ale to všetko medzi prvou vraždou na vesmírnej lodi (tekutý dusík!) až po úplný záver je nudný rutinný balast v kulisách a s efektami ako z 90s sci-fi porna. 3/10 PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jason X přináší dvě zprávy, dobrou a dobrou - ta dobrá je že i ve vesmíru za pět set let budou polonahé nadržené studentky, a ta dobrá je že i ve vesmíru za pět set let je bude kydlit Jason Vorhees. Sice v plastových kulisách a bez čehokoli co by byť jen vzdáleně připomínalo logiku a přehlednost, ale stále s mladickým zápalem a terminátorskou nesmrtelností. Jistě, je to demetní hovadina ve všech ohledech, ale na slasher-parody to je celkem snesitelně úsměvné. 5/10 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu, která si desátý Pátek užívá od začátku až do konce. Začátek s Cronenbergem je fajn, vesmírná většina pak osciluje mezi lehoulinkou trapností, zábavností a originalitou. Uber Jason je možná trochu moc, ale virtuální projekce Tábora u Křišťálového jezera, plná citací, potěší na maximum. Podle mého experiment, který se vydařil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)
  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama