Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komedie. Bezduchý, ale nesmírně záživný slasher - jedna radost. Jako stupidní hovadina film úspěšně graduje až k samému 'to si snad děláte prdel' konci. Jenže o to vůbec nejde, čekáte snad od desátého dílu v sérii vyvražďovaček nějaký oduševnělý zážitek? Tohle je celé o zábavě, možná až trochu o parodii celého žánru. Vážně nevím v čem je problém, proč si s postavou Jasona trochu nepohrát, v téhle fázi už beztak neměl co ztratit... Jinak musím pochválit dobré vraždy, zejména tu spacákovou. [P.S. - tento díl byl před x lety vůbec prvním, který jsem viděl, takže je v tom zřejmě i trocha nostalgie - každopádně ho ale stále považuju za dobrý, i v rámci komplet série] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle desátej Jason ve vesmíru rozhodně nebyl tak špatnej. Po katastrofální devítce kterou odmítám brát jako oficiální pokračování tady dochází aspoň k vylepšení reputace. Jason opět jako ultimátní zabiják který tu ovšem najde sobě rovného v podobě ženského androida. Dále se tu najde rozhodně opět pár vtipných vražd plus ultimátní konec kterej jednoznačně naznačuje, že koncem tak úplně není i když dalších dílů už jsme se nedočkali. No co už možná je to tak lepší. Aspoň lze mluvit o důstojném rozloučení z killerem z Crystal lake.55% ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Když v devítce Jason skončil v pekle,tak se děj přesune do roku 2010 a pak do vesmíru. Jde vidět,že Kane má jen trochu upravený účes,jinak jde poznat,že pod hokejovkou jde vidět,že je bez masky a rozříznuté oko,má jen zavřené. Tenhle díl řadím až po dvou letech natočený Freddy vs Jason. Tam Freddy oživí Jasona a tak může děj pokračovat do Jason X. Te´d k samotnému filmu. Je zábavný,vražd je dost a originální,zmrzlá hlava,vrták,rozseknutí na plů a další. Souboj s anroidkou,vylepšený Jason a jeho úplný konec. Docela krásné zničení a ukončení celé série. Pro mě však série pátků skončilo osmým dílem Jasonovou cestou na Manhattan,protože devítku bych bral do série,kdyby se vysvětlilo a ukázalo jak se znovu narodil,v osmičce z něj stalo mrtvé dítě a zůstal ve stoce na Manhattanu. Jako film je dobrý a Jason je opravdový sekáč. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

10-ty diel Piatku 13-teho už nenesie podtitul 13 ale Jason X a oto viac poteší že sa to odohráva vo vesmíru, je to čistý priemer a už tá atmosféra z predchádzajúcich dielou sa vytratila, herci akoby ani nechceli hrať sú totiž otrasný a samotné brutálne scénky tu sú asi tak 3. Ako zábavka to postačí, ale iba pre tých, ktorý sú fanúšikom Jasona a medzi týma patrím aj ja takže 60 percent. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V živote som nevidel originálnejší spôsob poníženia kultovej hororovej postavy. Je to neskutočná pičovina! Dúfal som aspoň v nejaké to gore, ktoré by tomuto nápaditému slasheru výnimočne seklo, lenže celé je to v tak hlupej rovine, že tu skrátka niet čo poriadne hodnotiť. Inak popravde, keby na mňa spoza rohu vyskočil "Votrelec", asi by som dal aj druhú hviezdu :) no takto ... - 25% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)
  • Betsy Palmer hrála v divadelní hře v Torontu, kde se film natáčel. Jeden z producentů ji kontaktoval s nabídkou možnosti zopakovat si roli Pamely Voorhees, ale k dohodě nedošlo a její postava nebyla do filmu zařazena. (henrycruel)
  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama