Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

Matty 

všechny recenze uživatele

Americký válečný film, na kterém je nejlepší i nejhorší, že nemá čím překvapit. Nanejvýš tou okázalou kamerou, která s oblibou zabírá objekty z velké dálky, aby na ně pak mohla několik vteřin najíždět. Herci jsou buď prkenní nebo křečovití a jak už to u válečných filmů bývá, nejlepší výkon podává padouch, zde v podání Roberta Vaughna. Není tu žádná krev, zato spousta keců před každou akcí. Vojáci ukázkově padají k zemi jako mávnutím kouzelného proutku, celé je to takové lehce přiblblé, melodramatické akční dobrodružství, kterému dám pacifistické tři hvězdičky jenom za tanky (nemám rád věci, které létají a plují) a znovuprobuzenou touhu zahrát si Call of Duty. ;-) 65% Zajímavé komentáře: Pohrobek, efko ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Buď sa ubránia alebo zomrú, Fuhrer rozhodol..." V situácii keď každý deň chodia rozkazy útočiť s divíziami, ktoré už dávno neexistujú, je veľmi ťažké bojovať. Hrstka Nemcov sa pokúsi ubrániť...V jednoduchom príbehu o obrane mosta dostáva priestor tak strana spojencov ako tá nemecká, ktorá je vykreslená celkom sympaticky. Veľkú zásluhu na tom má R. Vaughn, ktorého po Siedmych statočných asi v ničom lepšom neuvidíte. Jeho postava nemeckého majora v sebe nesie známky ľudskosti na hony vzdialené hnusným kreatúram v iných starších filmoch. Akčné scény sú výborné, trochu zamrzia len chýbajúce spätné nárazy pri výstreloch z tankov, ale to je len detail. Za pozornosť stoja skutočne reálne deštrukcie budov, čo vyzerá super. Nemci to mali pred koncom vojny skutočne ťažké a výstižne to zhrnul majorov šofér: "Keď už strieľame vlastných dôstojníkov, tak je vojna stratená..." V detstve som to videl dvakrát, ale až teraz oceňujem jeho skutočné kvality a pridávam hviezdu. Za sympatickú postavu r. Vaughna - majora, dávam plný počet. 90%. ()

Reklama

efko 

všechny recenze uživatele

Most pri Remagene je presne ten typ vojnového filmu, ktorý mi najviac sedí. Priamočiary, akčný, veľké činy namiesto veľkých slov. Úvod, ktorý vyzerá ako prechádzka ružovým sadom, skoro strieda vojnové peklo. Zaujívamosťou je charakter postavy Roberta Vaugna (notoricky to známeho zbabelca zo Siedmych statočných) Jeho zásadový, mierne fanatický nemecký dôstojník bojujúci až do samého konca je úplným opakom jeho pištolníka. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Velkoryse natočený válečný film o zmatcích i nesmyslnosti války. Evokuje i atmosféru Pražského jara právě tím, že byl natáčen u nás; v předcházejících letech by šlo o cosi nepředstavitelného (finančně hladová normalizace teprve měla nastoupit a dnes zapomenutý pojem devizového cizince byl takříkajíc v záběhu). Tragédie nesmyslných smrtí (v Německu dezertéři z vokssturmu-lidobrany nebo branné moci-wehrmachtu byli omilostněni až před několika lety; do té doby měli být bez nároku na invalidní důchody oni, zatímco jejich vdovy či sirotci zase bez možnosti pobírat za ně v případě smrti příslušné sociální dávky; u válečných zločinců tomu často bylo jinak). Poznání, že válka je stejně krutá a nemilosrdná jak na svém počátku, tak ve fázi svého vyhasínání, je deprimující. Stejně tak jako pohled na mrtvoly dětských vrahů v nacistických uniformách. Pohled z obou stran tento tísnivý nečernobílý dojem jen dále umocňuje. Přítomnost amerického filmařského štábu měla pro nás i jednu aktuálně hořkou příchuť: jejich vozidla posloužila ruským lhářům z Pravdy, agentury ANP a dalším jako důkaz o údajné přítomnosti západních armád na našem území. Nepřímo a nechtěně se tak spolupodílela na srpnových událostech druhé okupace. Film je nevšední nejen kvalitou svého zpracování, tehdy snad poprvé přibližující válečné události opravdu bez příkras z blízka, ale i těmi dnes čtyřicet let starými událostmi svého nedobrovolného kontextu. I v tomto případě nevšední znamená po čertech dobrý. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený válečný film, skvělé obsazení, i příběh kolem natáčení u nás během počátku okupace. Čeští herci, kteří se objeví v pár záběrech potěší. Nechtěné pobavení způsobil jen častý drobný nešvar starších filmu - esesák v podání pana Vaughna je zastřelen popravčí četou složenou asi z deseti pušek, postava padá k zemi, svíjí se ve smrtelné bolesti - leč bez jediného viditelného zranění... PS: Potěšil též Ben Gazzara, kterého znám jako výtečného představitele básníka Bukowského ve filmu  Erekce atd... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu použité tanky jsou lehké tanky M24 Chaffee. (mi-ib)
  • Sověti obsazením Československa zněmožnili natáčení. Protože ale američtí filmaři pohrozili Československému filmu finančním postihem za nedodržení smlouvy, mohlo být několik důležitých záběrů v Davli pod sovětským dohledem přece jen dotočeno. Zbytek filmu byl pak dokončen v Itálii a Německu. (Stegman)
  • Po útěku z Československa byl film dotočen u Hamburku v Německu a u vesničky Castel Gandolfo v Itálii, která je známá tím, že zde má své letní sídlo papež. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno