Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jediné, co zde bylo děsivé, tak Willard, případně o nic méně poťouchlá babice. Krysy jako ekvivalent úhlavního záporáka/manipulátora nepůsobily vůbec děsivým dojmem. Kromě toho, že je to celé až bizarní podívaná, které jsem prostě nepřišel moc na chuť. Na jednu stranu, možná zajímavě vyjádřené šílenství. 40% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film, akorát má tu smůlu, že je prostě nudný. Přišlo mi, že kromě námětu to nemá co nabídnout. Z té myšlenky šlo vyždímat mnohem zábavnější film. Nehledě na to, že Willardovi nejde ani moc fandit, protože je fakt totální loser. Vždyť už ani ty krysy na konci nedokáže ovládat. Přitom řemeslně zvládnuté je to dobře. Chvílemi z toho sálá až Burtonovská atmosféra. A co opravdu musím pochválit jsou pěkné úvodní titulky a výkon Crispina Glovera. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chválím scénky s malými hlodavci a pěkné obličejové kreace Glovera (herecky je na tom o něco hůře). To je ale asi tak všechno, což je škoda, protože příběh se dal klidně rozehrát na nějakou vážnější strunu. I tak jde ale o milý film, na který jsem si dlouho nevzpoměl - a teď se mi to dobré vybavuje. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Willard Stiles (Crispin Glover) je divnej. Hned jak jej poprvé uvidíte, budete vědět že je prostě divnej. Nepochybně bude celý v černém (a to není pocta jeho umírající matce), bude mít ulízlý účes a z nějaké kapsy mu bude vykukovat jeho oblíbený bílý krysák Sokrates. S jeho pomocí se mu daří ovládnout všechny krysy žijící v domě, a využít je pro svoje účely - např. proti svému naprosto psychopatickému šéfovi (i když tomu se nakonec podaří Sokrata zabít). Ale jednoho dne krysy začnou Willardovi ukazovat, kdo že je v domě vlastně pánem ... Krysař Willard je rozhodně jedním z nejoriginálnějších filmů, co jsem viděl. Crispin Glover se na roli Willarda hodí víc než dokonale (a za tuto roli si právem vysloužil nominaci na Saturn Award). Ale i Glover se musel ve filmu sklonit před krysím komandem, které bylo naprosto bravurně zvládnuto (především hlavní myšáci Sokrates a Ben). Originální, zvláštní - ale vůbec ne špatný zvířecí horrůrek.. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca temná až atmosferická komédia so štipkou hororu a životom Willarda ktorý v dome chová potkany a sám si ich vycvičí aby ho poslúchali na slovo. Autori tochto filmu mali čo robiť aby všetkých potkanov naučili poslúchať, hlavne ten Sokrates nemal chybu. Ben naopak sa Willardovi podlizoval aby ho mal rád lenže Willard mal vždy rád Sokratesa ktorý ho vedel pochopiť a tým si získal aj cekú armádu potkanov ktorý ho poslúchali. Film v niektorých líniach trpí hluchými miestami kde vyznieva nuda ale ani to mi nevadilo pretože od začiatku až do konca som sa skvelo bavil 80 percent. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Crispinu Gloverovi připadalo ječení R. Lee Ermeye tak vtipné, že se často tiše smál mimo kamery. (akisha)
  • Trailer k filmu obsahuje scény, které se ve snímku nakonec neobjevily. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno