Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 1

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (440)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný skandinávský krimi-thriller okořeněný studeným, ale nádherným místním prostředím. Skvělé herecké obsazení v čele s ďábelským Hagenem, který si vás okamžitě získá a doslova z něj odkapává šílenství. Napětí, výborně padnoucí humor a hra s divákem na tak vysoké úrovni, že budete jen strnule a zoufale přihlížet, co za silné momenty jsou filmaři schopni vyprodukovat. A několik scén je vážně silné kafe. Pomalejší rozjezd se rázem změní ve zběsilou hru psychopata s detektivy i divákem současně. Závěr byl ale možná až trochu rychlý, čekal jsem vyostřenější konflikt, protože ten magor by si to zasloužil. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Čistá dějovost, nic víc - v tom filmu není nic artového, je to v podstatě jen trochu lepší mainstream. To mohl do kin uvést kdokoli - u Aerofilms jsem měl laťku nastavenou značně výš. Vzkaz v láhvi je jen řemeslně slušně natočená kriminálka, jakých už se v poslední době objevily mraky - pro fandy žánru supr, ale pro ty ostatní nulový důvod, proč to chtít vidět (nota bene v kině - jasně, velké plátno tomu prospěje, to ostatně každému filmu - ale zrovna zde žádnou přidanou hodnotu kinoprojekce nevidím - ten film zafunguje zcela stejně i doma v telce). Jednička byla velice slušná, dvojka dokonce výtečná, ale trojka už mi přijde jako nastavovaná kaše a sešup dolů. Kdyby to byl seriál, neřeknu - ale takto - kolik dalších filmů o oddělení Q ještě bude? Film, po kterém jsem začal mít alergii na severskou detektivku jako takovou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno je to tak nakoniec v poriadku.“ Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že to Nikolaj Lie Kaas pekne odflákol, v skutočnosti si myslím, že je to prvý raz v rámci série, čo podáva kvalitný herecký výkon. Jeho parťákovi potom bez problémov stačí byť znova „len“ pohodičkovým sympaťákom z minula, ktorý nikoho a nič neodcudzuje, no občas má čo robiť, aby ho nenaštvali kolegove svojské povahové črty. Odkaz vo fľaši sa dlho rozbieha. Prvých 30 minút ma nudilo. Našťastie, potom sa dej rozbehol a hrdinovia začali dostávať takú sódu a objavilo sa toľko drsných úmrtí a kontroverzných nápadov, že som si miestami až hovoril, či to tvorcovia neprehnali. A to som kedysi namiesto programov pre tínedžerov pozeral Kanibalov od Deodata. Nakoniec to nie je dokonalé. Hlavne počínanie polície ma v niekoľkých momentoch fascinovalo. A síce netvrdím, že utopený sa nedá zachrániť ani po tak dlhej dobe, ale tu to proste pôsobilo fakt zvláštne. Napriek tomu kvalitná záležitosť a zatiaľ asi najlepší (v zmysle najkonzistentnejší) diel ságy. Oceňujem výrazné lokácie (žlté wallanderovské polia s repkou olejnou, chata s mostom uprostred mora). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filmová qéčka rostou případ od případu. Na mém hodnocení se tady odráží i fakt, že thrillery s náboženskou tématikou patří k mým oblíbeným, ale to není v tomto případě to zásadní. Moland do toho po trochu nezáživném začátku šlápl, děj nabral spád a film začal plnit všechno, co od od krimi-thrilleru očekávám. Byla tu ta správná atmosféra podpořená napětím, které se místy dalo krájet. Vydařila se vlaková sekvence, která do určité míry obstarávala akční složku. A i když si člověk říká, že se to do thrilleru o psychopatovi a unesených dětech nehodí, dokázal mě film místy i rozesmát. Osvědčenému detektivnímu páru se navíc postavil parádní záporák, takže jsem si mohl na konci spokojeně mlaskat. 90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na severu se už léta daří zločinu tak jako nikde jinde. Myslím tím tedy tomu filmovému zločinu.  Nepoznamenán znalostí knižní předlohy a dokonce i bez povědomí o již vcelku rozrostlé filmové sérii jsem byl se zpočátku pomalu se rozjíždějící (docela typické) kriminálkou nadmíru spokojen. Dva různorodí detektivové, kde ten povahově méně konformní některým připomíná i člověka postiženého Aspergerovým syndromem a ten druhý by v dnešní době přivedl verbala k multikulti odpadům.  Jako přízdoba  (a v knižní předloze tuším i leitmotiv) drsného a doslova pekelně temného kriminálního případu o únosech dětí skvělé. Fajn je tu i místy docela komický střet cynického ateismu znuděného asociála Morcka a přirozené víry muslima Assada a i přes jistou dávku neuvěřitelností stran epicky odvážných kousků samozvaného Antikrista se nedá říct, že bych chtěl být výrazně kritický. Čili pro mě  v poslední době  obvyklá a otřepaná čtyřka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)
  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)

Reklama

Reklama