Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 2

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (440)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívnych filmov a v posledných rokoch hlavne seriálov sa chrlí veľké množstvo. Originálne či prekvapivo pôsobiacich príbehov sa veľa neurodí, takže medzi sebou bojujú predovšetkým charizmou, zaujímavosťou detektíva či vraha. A tu je hlavný, samozrejme nie jediný, dôvod, ktorý z tejto filmovej (zatiaľ) trilógie robí trilógiu televíznej kvality. Carl Mørck a Assad postrádajú schopnosť strhnúť na seba dostatočnú pozornosť. Oni sú len sprievodcovia neáčkovými príbehami. Vzkaz v láhvi má najslabšieho padoucha a v podstate aj najmenej prepracovanú zápletku. Len ma teda utvrdil o nekino rozmere Oddelenia Q. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filmová qéčka rostou případ od případu. Na mém hodnocení se tady odráží i fakt, že thrillery s náboženskou tématikou patří k mým oblíbeným, ale to není v tomto případě to zásadní. Moland do toho po trochu nezáživném začátku šlápl, děj nabral spád a film začal plnit všechno, co od od krimi-thrilleru očekávám. Byla tu ta správná atmosféra podpořená napětím, které se místy dalo krájet. Vydařila se vlaková sekvence, která do určité míry obstarávala akční složku. A i když si člověk říká, že se to do thrilleru o psychopatovi a unesených dětech nehodí, dokázal mě film místy i rozesmát. Osvědčenému detektivnímu páru se navíc postavil parádní záporák, takže jsem si mohl na konci spokojeně mlaskat. 90% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Možná dobře natočený...možná dobře zahraný... možná tam byla i velice povedená hudba. Ale díky debilnímu scénáři a režisérovy, který to nechal být, se z herců pomalu ale jistě stále více a více stávali buď "tušitelé" a nebo retardi. Škoda, čekal jsem opravdu hodně, ale bylo jen veliké zklamání. Za mě 45% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fares Fares s hipsterskou bradou a jeho parťák s vyťahanou kravatou a výrazom "mám hroznou kocovinu" mi pripomínajú svojou kúlovosťou Semira s Janom. Alebo Hansom. A vlastne aj celá táto "Fincher wannabe" séria mi pripomína viac Kobru 11, ako temné zaoceánske vzory. Ak sa tak nad tým zamyslím, tak ich pričinením sa prípad skôr vliekol, respektíve dodrbal, akoby napredoval vďaka umu vyšetrovateľov smerom k výsledku. Keďže sa v priebehu vyšetrovania zamýšľajú nad podstatou bytia, zmyslom života a či im náhodou tento prípad neponúkol sám Boh, tak sa ani nečudujem. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)
  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)

Reklama

Reklama