Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 1

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (440)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ano, nejvýstižněji zde "pasuje" slovo RUTINA a to ve smyslu, že se vesměs a po 1999krát potvrzuje...prožitá dětská traumata prolínající se do dospělosti a ne každému stačí tehdejší pomsta, jejíž přesah se tímto automaticky dostává do hrůzostrašné a morbidní patologie...Proto celkově slabší 3,5, ale s radostí přihodím za skvělé zúčtování Assada v závěru...tady nejde než souhlasit, fandit a hluboce si oddychnout! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Úvodem si neodpustím jednu poznámku, kterou ať laskavě přeskočí všichni přitroublí sluníčkáři a pravdoláskaři, kteří mi nedopatřením vlezli na stránku - točit filmy o podivných a zpátečnických křesťanských fanaticích, jimž vraždí děti fanatik satanistický, zatímco role správňáckého policajta se ujímá osvícený vousatý mohamedán, považuju v době, ve které Evropu jako švábi zaplavují hordy nevypočitatelných a primitivních muslimů, za nezdravé, nebezpečné a... ovšemže hodně pitomé. No a k filmu: Atmoška (neboli nálada) seversky strohá a introvertní, místy příjemně hustá, příběh i děj místy příjemně temný. Můj oblíbený sociopatický policista Carl Mørck od minule ještě víc sešel, jeho psýcha je ještě víc zdevastovaná, jeho výraz je ještě víc šílený a celkově vypadá na brzké nervové zhroucení a totální rozpad osobnosti, což se mi mocinky líbilo. Goslingův norský dvojník v roli záporáka je taky velký sympaťák, ale neodpustím mu, že na konci neodkrágloval Assada. Můj nejoblíbenější moment - nešťastný pohled policejního mládence se stříkající krční tepnou skrz okénko jedoucího automobilu; za tenhle fajnový okamžik bych dal nejradši čtvrtou, ale to z ideových důvodů, o kterých jsem už psal, prostě nelze. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl trilogie. Není to tak přímočaré jako první díl, ani zbytečně překombinované, jako díl druhý. Je to napínavé, vizuálně bohatší a postavy jsou tu rozebrány více do hloubky a tak celkově je z filmu cítit jistější režie. Změna režiséra tedy této sérii rozhodně prospívá. Do toho asi nejzajímavější zápletka z celé trilogie, která se možná pomaleji rozjíždí, ale v druhé polovině diváka rozhodně odmění. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Čistá dějovost, nic víc - v tom filmu není nic artového, je to v podstatě jen trochu lepší mainstream. To mohl do kin uvést kdokoli - u Aerofilms jsem měl laťku nastavenou značně výš. Vzkaz v láhvi je jen řemeslně slušně natočená kriminálka, jakých už se v poslední době objevily mraky - pro fandy žánru supr, ale pro ty ostatní nulový důvod, proč to chtít vidět (nota bene v kině - jasně, velké plátno tomu prospěje, to ostatně každému filmu - ale zrovna zde žádnou přidanou hodnotu kinoprojekce nevidím - ten film zafunguje zcela stejně i doma v telce). Jednička byla velice slušná, dvojka dokonce výtečná, ale trojka už mi přijde jako nastavovaná kaše a sešup dolů. Kdyby to byl seriál, neřeknu - ale takto - kolik dalších filmů o oddělení Q ještě bude? Film, po kterém jsem začal mít alergii na severskou detektivku jako takovou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama