Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 2

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (440)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filmová qéčka rostou případ od případu. Na mém hodnocení se tady odráží i fakt, že thrillery s náboženskou tématikou patří k mým oblíbeným, ale to není v tomto případě to zásadní. Moland do toho po trochu nezáživném začátku šlápl, děj nabral spád a film začal plnit všechno, co od od krimi-thrilleru očekávám. Byla tu ta správná atmosféra podpořená napětím, které se místy dalo krájet. Vydařila se vlaková sekvence, která do určité míry obstarávala akční složku. A i když si člověk říká, že se to do thrilleru o psychopatovi a unesených dětech nehodí, dokázal mě film místy i rozesmát. Osvědčenému detektivnímu páru se navíc postavil parádní záporák, takže jsem si mohl na konci spokojeně mlaskat. 90% ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak má vypadat pořádná "detektývka"! Temná, syrová se zajímavou zápletkou, zamyšlením se nad náboženskými sektami a religionistikou jako takovou, výborné herecké výkony, zejména N. L. Kaas je už dávno první liga a nejen Madsi Mikkelsenovi šlape na paty. Viděno ve Světozoru na pracovní projekci od Aerofilms. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší kousek z Oddělení Q. Co jim u tohoto dílu neodpustím, byla ta obrovská (a hrozně hloupá!) chyba: Od začátku víme, že rodiče znali osobně únosce svých dětí, ale když má pak na sobě lékařský plášť, tak ho matka nepozná. Celkovému dojmu to ubralo tu jednu hvězdičku, jinak by to byly slabší 4. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rutinná a neprekvapivá prvá polovica sa rýchlosťou vlaku prehupne v drsnú, vypätú a temnú druhú polovicu. A tá výdatne uspokojí. Záporák slušný, taky slabší Edward Norton, ale na duo prevítov z druhého dielu nemá. Komplexnost dvojky (Zabijáci) trojka nedosahuje, zostáva mierne nad jednotkou (Žena v kleci), teda veľmi dobrým žánrovým remeslom. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší prípad oddelenia Q. Je to dynamické, napínavé, má to humor aj atmosféru a miestami je to celkom brutálne. Herci, réžia a hudba super. Pre priaznivcov "nordic noir" povinnosť. --- Je ale celkom sranda, ako dramaticky sa to líši od predlohy. Z knihy je v deji filmu použitých tak 10 - 15 %, pričom všetky postavy (vrátane Carla a Asada) sú úplne, ale úplne iné. Román má 550 strán, je to pomerne vrstevnatý krimi-thriller s hromadou ďalších dejových línií, prakticky všetko v rámci zápletky sa v knihe rieši úplne inak. Viem si knihu celkom dobre predstaviť v 10-dielnom TV spracovaní na spôsob Broenu alebo Trapped. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)
  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)

Reklama

Reklama