Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Napínavá a pěkně atmosférická podívaná, která z letošní hororové sklizně patří k tomu povedenějšímu, co lze spatřit! S přibývajícími minutami jde stále více do tuhého, intenzita stoupá a přitom bez proudů a drastických stříkanců krve. Vše se motá kolem jedné legendy spjaté s okolním lesem. A zde bych měl jednu zásadní výtku. Více hrátek a barvitého vyjádření kolem této mytologie by The Woods vystřelilo do šmakózně atmosférických výšin ze kterých by se sedalo na zadek. I tak se jedná o pekelně stravitelný dort, který jistě potěší fandy hororů provázané s tajemnou legendou! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem to přepl mezi čtyřkou a pětkou, ale nevidím důvodu šetřit, protože i když to na čistou pětku není, moc lepších čistokrevných hororů letos nevyšlo. Precizní vizuál irského venkovského forrestu a mysteriózno jeho starobylých obyvatel dodává Lesům tu správnou creepy atmosféru, kterou nakonec podtrhnou i samotné příšerky. Ty jsou něčím mnohem povedenějším, než jsem tomu mohli vidět v dřívějším letošním Dark was the Night. Zapracovat šlo na scénáři, který mohl obsahovat víc strašidelných scén, ale nebudu zbytečný puntičkář, protože takovýto tématický horor se zas tak často nevidí. Doporučuju! 90% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku určitě nejde upřít postupně budovaný napětí a stupňující atmosféra. Jenže paradoxně odhalení toho zla co číhá v lesích předchozí atmosféru posílá do hajzlu. Monstra působí hodně směšně. Nesedli mi ani nesympatičtí herci. A konec je taky hodně trapnej. Nadruhou stranu musím uznat, že zas tak špatný to taky není ale na prdel si z toho rozhodně nesednu. Průměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako lehce temná fantasy, změní se postupně v plnotučně horrorovou fantasy, která sice není bůhvíjak strašidelná, ale slabším povahám možná trochu zvýší frekvenci srdečního tepu. Výborný příběh, hezké obrazy, slušné triky a masky, pěkná výprava, hustá atmosféra, ale... tohle "ale" bych si snad mohl zkopírovat a automaticky švihat ke každému druhému filmu ...ale prachmizerná a schválně rozskákaná ruční kamera mi výsledný dojem z filmu hodně pokazila. Už mě tenhle současný kinematografický mor fakt štve, jsem otrávený z toho, jak se tímhle způsobem kurví jeden potenciálně pětihvězdový film za druhým a nemíní to snad už nikdy přestat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Hallow patřil mezi velmi očekávané horory a naštěstí svůj hype dokázal slušně obstát a letos jej topka určitě nemine. Plusem je, že od 30. minuty film nepolevuje tempo a drží diváka v napětí i v ryze atmosférickém kabátku až do závěrečných titulků. Film má úžasnou technickou stránku, temný les Irské krajiny je působivou destinací, proměna hlavního hrdiny za celý film je neskutečná!! a samotné příšery vypadají perfektně ( Snad po 5 letech konečně pořádný Monster horor s perfektními masky). Škoda, že film absentuje po stránce Gore a příliš se zde netlačí na pilu, ale přesto něžnější pohlaví by snad mohl i Hallow vyděsit. Solidní žánrovka. Story 5/10, Atmosféra 8/10, Gore 1/10, Vizuál 8/10, Akce 6/10, Napětí 8/10, Humor NE, Zábavnost 8/10. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama