Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Lefiath 

všechny recenze uživatele

Jestli mě něco zaujalo na kreslených Asterixích, tak je to fakt, že každý z nich je v něčem jiný - a pokud bych měl vybrat toho nejodlišnějšího, tak je to určitě tenhle. Někomu to nesedne, protože si jde výrazně odlišnou cestou od komiksové předlohy (která je podle mě výrazně slabší než tenhle nářez), já se jako menší skvěle bavil a bavím se i dnes. 2 hvězdičky za temno a mystično, 1 za Panoramixe, 1 za římany... ale to není 5, ještě mi tu něco chybí. Je to geniální Michel Colombier, jehož úžasná hudba skvěle podkresluje celý film, a vrcholným kouskem je ďábelské Cacofonixovo vystoupení, které si čas od času musím na youtube pouštět. Nelituji ničeho :) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

I když tuhle galskou variantu dvou fyzicky i psychicky odlišných mlátičů mám fakt moc rád, tak tenhle film dopadl špatně. Panoramix mě vytáčel, ty galský krávy, pardon - manželky Galů - zblázněných do věštce jakbysmet. K tomu kašovitý děj, málo "asterixovského" vtipu a akce, což neodpouštím. Nuda...tohle šlo natočit o moc, moc, moc líp.... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Z těch pár dílů, co jsem viděl to vypadá, že si Asterix drží poměrně slušnou úroveň. Velký boj je opět vtipný, pěkně kreslený a animovaný. Oproti předešlým je tak trošku psychedelický. V jedné scéně to vypadá, že Panoramix míchá lektvary z lysohlávek. On sám si ve filmu prožije něco jako bad trip, doprovozený bad hudbou. Ale až na tuhle písničku je v tomto Asterixovi všechno co od něj očekávám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadli nás takovou přesilou, že jsme takticky ustoupili. - Kolik jich bylo? - Dva." Nepoučitelní Římané se už zase pokusili dobýt galskou vesnici a to je vždy zdrojem dobré zábavy. Já bych tedy dal Římanům větší výhodu než drobnou indispozici Panoramixe, který je po ráně do palice nepoužitelný k čarodějnému vyvařování, ale alespoň něco. Panoramix je správně potrhlý, podvodný konkurenční druid taky není špatný, jenom toho boje by mohlo být trošku víc. Létající Římské legie mne totiž patrně nikdy neomrzí. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

“Pri Jupiterovi, ale nám tí porazení Galovia dali!” Pre mňa legendárna záležitosť z detstva, ktorú som veľmi dlho v klasickom slovenskom dabingu márne hľadal po všetkých kútoch internetu. Pamätám sa ako sme si to onoho času chceli natočiť na VHS, ale nestlačili sme správne tlačidlo pre nahrávanie a tak sme nahrali len poslednú štvrťhodinu po tom, ako prišiel otec a všimol si to. Ale tú sme veru pekných pár krát otočili! Ale späť k filmu. V porovnaní s ostatnými časťami je celkový tón výrazne temnejší, atmosférickejší, dokonca až ponurý, čo sa k Asterixovi veľmi nehodí. Na druhej strane je tu šialený Panoramix a jeho pokusy na nebohom rimanovi a samozrejme veľká bitka na záver. Na plné hodnotenie aj s prihliadnutím na sentiment teda nejdem, objektívne to medzi najlepšie filmy v sérii nie je, ale aj tak má Asterix a Veľký boj zvláštne miesto v mojom srdci. 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama