Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

lamps 

všechny recenze uživatele

Typická veselá rozprávka, tentokráte o tom, jak se druid Panoramix dočista pomátl a natvrdlí vesničané musí sami čelit jak neodbytným Římanům, tak i prohnanému věštci. A jak už dobře známe naše dva hrdiny, neobejde se to bez pečených divočáků, pořádných nakládaček a samozřejmě bez ztřešťeného a všudypřítomného humoru, který je všem asterixovým dobrodružstvím vlastní. 80% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z tohoto Asterixe bavil mě jen falešný věštec, skrze jehož osobu byly překrásně zesměšněny principy tohoto řemesla, na kterých, světe div se, dodnes stojí. Jinak jsem však ve filmu spatřoval pouze sled dětinských vtipů - snad bych měl odpustit, když je určen pro děti, ale to víte, jsem ztělesněným zlem... ()

Reklama

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejtemnější, ale zároveň zdaleka nejméně vtipný. Všehovšudy sem se 2x jen pousmál. Ani "zkouřený" (nikoliv doslova zkouřený, ale je to to první, co člověka napadne, když ho vidí) Panoramix nebyl vtipný. A ty ženské byly hrozně otravné a vyloženě na zabití (ještě víc než ve skutečném životě). Nejhorší a nejnudnější díl. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Asterix s Obelixem mě rozesmějí zaručeně pokaždé, sice to není nikdy tak dobré jako ty komiksy, ale stále je to velmi zábavné. Mě se na tom hlavně líbí jak každá, i úplně nepatrná postava, má svůj styl chování, a v příběhu nějaké své pevné místo. Navíc spousta vtipných narážek na historii, a spousta slovních hříček které často pochopí jen starší diváci, dělá z filmu podívanou pro různé věkové kategorie. Je to prostě taková oddechovka. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

“Pri Jupiterovi, ale nám tí porazení Galovia dali!” Pre mňa legendárna záležitosť z detstva, ktorú som veľmi dlho v klasickom slovenskom dabingu márne hľadal po všetkých kútoch internetu. Pamätám sa ako sme si to onoho času chceli natočiť na VHS, ale nestlačili sme správne tlačidlo pre nahrávanie a tak sme nahrali len poslednú štvrťhodinu po tom, ako prišiel otec a všimol si to. Ale tú sme veru pekných pár krát otočili! Ale späť k filmu. V porovnaní s ostatnými časťami je celkový tón výrazne temnejší, atmosférickejší, dokonca až ponurý, čo sa k Asterixovi veľmi nehodí. Na druhej strane je tu šialený Panoramix a jeho pokusy na nebohom rimanovi a samozrejme veľká bitka na záver. Na plné hodnotenie aj s prihliadnutím na sentiment teda nejdem, objektívne to medzi najlepšie filmy v sérii nie je, ale aj tak má Asterix a Veľký boj zvláštne miesto v mojom srdci. 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama