Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte Na ostří nože nebo Přežít, zařaďte rychle zpátečku. Zimní romance dvou neskutečně nesympatických herců kterým ani vzájemné sympatie, ani vzájemnou nevraživost absolutně nevěříte. Po unylém pádu se tahle utahaná dvojka bez jiskry, švihu a napětí propajdá k šukačce, záchraně a finálnímu objetí. Jediným příjemným prvkem byla zimní krajina a ten krásný Labrador, který ovšem přinesl nejednu scénáristickou zhovadilost a i když sem sám milovník zvířat a psů a kór Zlatých Retrieverů a Labradorů, první věc kterou bych v chajdě ugriloval by byl ten pes a kdyby ste umírali hlady, udělali byste to samé a nekecejte, že ne. Nuda 50%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru trochu nadhodnotené. Príbeh podľa osvedčenej survivalovej schémy, no žiaľ prešpikovaný od hlavy až po päty mnohými klišé romantickými cukríkmi a sladkou nepríjemnou pachuťou patetizmu, ktorý sa dostaví hlavne v závere. A to radšej nehovorím o častej nude, vrátane samotného boja o prežitie a atmosfére, ktorá sa vlastne ani nedá nazvať atmosférou. Puma tak vysoko v horách? No neviem, nie som zoológ, ale asi to bol jediný možný dravec primeranej veľkosti, ktorého mohli do filmu capnúť. No proste z filmu síce sála snaha o dobrodružstvo a romantiku v jednom hrnci, avšak tá je utopená v mori pátosu, nudy a trápnych nápadov. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Winsletové nestačilo ztroskotat s Titanicem, musela si to vyzkoušet i v malém letadla. Holka jedna nezničitelná. Bohužel, totéž chce i od diváků: aby je nezničilo putování sněhovými horami, kde se nic neděje, akorát jednou trefí pumu signální pistolí. Představte si všechna možná klišé, zvlášť když se film nápovědně zařadil do kategorie "romantický" a najdete je tam. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odpověď na nejdůležitější otázku, kterou předkládá trailer, který jsem viděl asi 5x v kině, zda-li přežije pes nebo budou mít ochránci zvířat pré, si nechám pro sebe. Pro mě je důležitější, že ačkoliv horské filmy příliš nevyhledávám a podobné survivaly se před 15ti lety točily jedna báseň, tak jsem se poměrně rychle nechal unést příběhem a celkem mě to bavilo. Na první pohled by se chtělo říct, že Kate Winslet a Idris Elba jsou v podstatě jediní dva z obsazení, kteří stojí za řeč, ovšem k mému překvapení příběh pokračuje i po horských eskapádách, přičemž se rozvíjí jedna snad ještě důležitější linka s Dermotem Mulroneym (který je tu mimochodem tak strašně nesympatický a celou dobu mě otravoval). The Mountain Between Us by se dalo shrnout jako neškodná jednohubka, u které se fakt neodvážím tvrdit jaké typy lidí se povedlo naverbovat na kinozážitek, ovšem k posezení na jeden studený zimní večer je to úplně ideální. Člověk pak jen nesmí moc přemýšlet, jak vlastně probíhalo natáčení. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když si řeknete, že se podíváte na romantické melodrama, pak Hora mezi námi ten pravý film. Já čekal thriller, různé propasti a rokle do kterých hlavní postavy padají. Já čekal medvěda, který jim ukousne nohu a rozdrápe tělo. Já čekal omrzliny a amputace..... Nedočkal jsem se.... Tak jsem si alespoň na konci filmu žalostně poplakal. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Natáčelo se v Kanadském pohoří Panorama Mountain Village ve výšce 3300m. V době natáčení panovaly teploty až -38°C. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Pred natáčaním diskutovala Kate Winslet o svojej úlohe s blízkym priateľom Leonardom DiCapriom. DiCaprio, ktorý nedávno dokončil natáčanie filmu Revenant (2015) v rovnako náročných podmienkach, ju varoval pred tým, aká bude krutá zima a aké ťažké bude natáčanie. Keď sa natáčanie začalo, Kate posielala Leovi textovú správu, v ktorej bola pokrytá snehom a visela z hory, s popisom: "Táto je pre teba, zlatko!" (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama