Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 2

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (722)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladí filmári sa rozhodli natočiť dokumentárnu sériu "Kanibali 20. storočia". Prvú časť, pilotný snímok, odišli točiť na Ukrajinu. Tam počas druhej svetovej vojny vládol ukrutný hladomor. Mnoho ľudí sa muselo uchýliť ku kanibalizmu. Chcú sa stretnúť s Borisom Glaskovom, ktorý bol odsúdený za to, že jedol ľudské mäso. Vyberú sa do jeho domu uprostred lesov. Na tomto odľahlom mieste však na nich číha niečo hrôzostrašné. "Ghoul" je solídny česko-ukrajinský, duchársky found footage horror. *** ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Veľa povyku pre nič. Teda nie tak celkom. Jáklovi sa podarilo natočiť obstojný found footage film, ktorý je prakticky zameniteľný so špičkovou americkou produkciou. Je však toto pochvala? Hoci sa môže oprieť o aktraktívny námet, scenáristicky ide o rutinnú záležitosť. A keďže miesto českým hercom zaberá americké obsadenie, pojem zameniteľnosť nadobúda nový význam. Identický výsledok sa podarilo dosiahnuť už pred troma rokmi slovenskému Zlu a ten pritom vsádzal čisto na domáce kulisy. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden kanibal a tentokrát to není Hannibal Lecter. A nějací američtí studenti se rozhodli natočit shodou náhod opět ve stylu Blair Witch dokument o kanibalismu na Ukrajině v době hladomoru. A to neměli dělat, protože kanibal má pořád hlad.... Atmosféra 80%, námět a děj 70%, poměrně milé překvapení, tedy aspoň pro mě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je sice fajn, že v Český kotlině exituje tvůrce, jenž svými filmy může prorazit i mimo Česko, což je na naše filmaře jev takřka nevídaný a já za to Jáklovi děkuji, protože např. jeho Kajínek absolutně skvělej film, kterej už jen vizuální stránkou vypadá jako americký thriller a to je prostě věc, která mě nesmírně těší.Bohužel od Ghoula jsem čekal určitě víc.Dobře natočené klišé s pár děsivými scénami, které uměly dobře zvednout srdeční frekvenci, ale celé je to natočené v hrozně nesympatické lokalitě, místy to nemá šanci udržet tempo a až na překrásnou Alinu Golovlyovou je herecké obsazení bytostně nesympatické i když herecky zvládá.Když nic jiného, může Jákl určitě konkurovat americké, španělské a třeba i ruské hororové produkci a to je prostě úžasný, ale že měl Ghoul být mnohem děsivější, to už je jiná.Velká škoda, že jako celek to vyzní hodně obyčejně, protože námět je neobyčejný a při jedný z posledních scén v lese jsem se pro jistotu podíval, jestli jsem se neposral.55%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jákl se vykašlal opět na české filmové poměry (chvalitebné) a vrhnul se do víru autorského found footage hororu. A výsledek je vskutku k nerozeznání od těch nejhorších FF přírůstků zámořské provenience. Ten film v zásadě budí základní filosofické otázky proč se chce někdo dívat na film. Kvůli příběhu (otřepaný jak zadek brazilky po desátym dnu karnevalu v Riu), formálnímu zpracováním (přibližně třetinu filmu není nic vidět, zbytek nemá co nabídnout), postavám (orlojové postavičky, pobíhající sem a tam, podle toho, jak to scénář potřebuje), strachu (tři čtyři vypatlaný lekačky s přidanym zvukem jsou opět urážkou hororu obecně) či zábavě (výše zmíněné znemožňuje)? Nadhodnocování týhle katastrofy kvůli tomu, že to točil Čech je jak obdivovat hovínko svého batolete. Nedá se to moc pochopit, je to nechutný a nejvíce to vypovídá tak nějak o vás. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Diváci o filmu slyšeli až nedlouho před premiérou záměrně, celá produkce totiž probíhala v utajení. Všichni měli ve smlouvě přísnou podmínku mlčenlivosti. (Zdroj: idnes.cz) (oje)
  • Andrej Čikatilo, který inspiroval námět filmu, byl největší sovětský masový vrah se sklony ke kanibalismu. Narodil se v roce 1936 na Ukrajině, v obci Jabločnoje. V letech 1978–90 zavraždil nejméně 53 lidí, dvě třetiny z nich byly mladší 17 let. Části svých obětí jedl. Měl traumatizující dětství, kdy byl často bit za pomočování, jeho starší bratr Stěpan se údajně stal obětí kanibalismu - byl sněden obyvateli vedlejší vesnice. Čikatilo byl původně opravářem telefonů, ale dálkově vystudoval ruštinu a stal se učitelem. Za jeho činy byl omylem usmrcen jiný člověk. Spravedlnost ho dostihla až v roce 1994, kdy byl popraven. (Zdroj: blesk.cz) (oje)

Reklama

Reklama