Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Helo 

všechny recenze uživatele

Realistickej a neujetej Wolfenstein: The New Order? Tak to si nechám líbit! První díl ještě tolik nenadchnul, ač atmosféru měl dobrou, ale s druhým dílem už se to rozjelo parádně, kdy to nešetří napětím a ani přednášením otázek do budoucna. Jsem zvědav, jak to bude pokračovat. Postavy (hlavně náckové a japonci) naprosto super. A závěr poslední dílu snad jako by se inspiroval u Nolana a Hanse Zimmera. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

/// Pilot /// Pecka! Než dotočí zbytek, musím si načíst tu Dickovu předlohu… vypadá to velmi lákavě. Seriózní hodnocení až po sezóně. /// 1. sezóna /// Do půle sezóny se to mírně vleklo, ale parádně napsaný finiš to zvedl o něco vejš než Dickova předloha. Dobrý to bylo, vyhlížím druhou sérii. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov histórie, druhej svetovej vojny a alternatívnej reality je tento kúsok ako stvorený. Píše sa rok 1962 a všetci dávno mŕtvi nacisti sú tu živí a dokonca vládnu svetu spolu s Japoncami. Seriál sa veľmi dobre a rýchlo pozerá. Tvorcovia stavili na vcelku vyvážené epizódy, ktoré sa takmer zakaždým končia niečím nečakaným, napínavým, a tak sa divák nedokáže dočkať ďalšieho dielu. Herecky tu jasne kraľuje Rufus Sewell, ktorému by len málokto neveril, že nebol v minulom živote náckom. V každom zábere, v ktorom sa objaví, patrí celá scéna jemu. Prvá séria bola mimoriadne presvedčivá s nádychom mysteriózna a keďže mnoho ostalo nevysvetleného, je tu priestor pre ďalšie sľubné série. Druhá pokračuje v nastolenom tempe, žiaľ jej záver a nástup tretej série už nie je to pravé orechové. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

sterilní , nudné, bez dynamiky. přepolitizované, častokrát nic neřešící a neříkající scény, které se tvaří rádoby dramaticky.. WWII a její alternativy zbožnuju ale tohle nennabízí nic, na co by se divák při seriálech těšil.. je to slabá debilita, která je zajímavá pouze na obrázcích, které lákají seriál shlédnout.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alternativní historie podle PK Dicka? Možná. Z knihy si autoři seriálu berou několik postav a především svět, který není v knize nijak výrazně rozpracován. Velkou výhodu má Man in the High Castle v obsazení, které je v podstatě na všech důležitých postavách perfektní (vyniká především Rufus Sewel). První dvě sezony jsou pro mě velice zajímavé a bavili mě. Směr postav byl smysluplný, svět rozpracovaný, viděli jsme i jiná zákoutí než San Francisco a New York. Bohužel ve třetí sezoně přichází zlom, kdy seriál začíná příliš pracovat s paralelními světy a přechází na scifi složku víc, než by se mi zdálo. Osobně vnímám třetí sezonu jako zatím nejhorší, přestože v ní viditelně byl kladen důraz na rozmáchlost a budování pole pro další sezonu. A to je možná to, seriál pro mě ztratil kouzlo, které měl, díky vývoji, který se tvůrcům líbí. Dramaticky je totiž vše perfektní, herci výborní, bohužel příběh u některých postav ztrácí smysl a je jen prázdnou formou naděje (Juliana, Frank, Ed, Bob), u jiných zase až příliš krade seriál pro sebe (Smith s manželkou nemají konkurenci, za nimi dvojice Tagomi a Kido). Navíc je třetí sezona výrazně nevyvážená (první díly vůči prostředním, odstřihnutí Hoovera,...). Bohužel i cliffhangery se seriálu příliš nedaří a uvidíme, zda 4 sezona ukáže, že směr mají tvůrci dobře rozmyšlený nebo jen chtěli jít jiným směrem, než by divák čekal. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (24)

  • Philip Kindred Dick, autor předlohy "Muž z vysokého zámku", obdržel za své dílo v roce 1963 prestižní cenu Hugo Award. (Tomihiro)
  • Zbraně používané v seriálu na německé straně byly samopaly MP5, pistole Luger a puška Mauser. Na japonské stráně byly používány pistole Nambu a kulomet M2 Browning. (K98)
  • Helen (Chelah Horsdal) a viacero nacistických žien používajú červené rúže. Tie však boli pre nacistov spájané s ľahkými ženami a tak boli tabu. Nacisti propagovali prirodzený vzhľad ženy s minimálnym líčením. (Jumar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama