Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (810)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhé díly Warnerům občas nejdou. Nebo chcete-li dejme tomu pomyslné prostřední. Minulé seznamování s kouzelnickým světem 20. let 20. století nedopadlo nejhůř. Druhý díl měl tedy jasný úkol, posunout děj významějším směrem kupředu. Postavy jsme si minule očíhnuli, takže nyní je potřeba přesně stanovit jejich ukotvení. Máme zde na jedné straně Grindelwalda a pomalu ale jistě se nám začíná formovat na druhé straně Brumbál. Připomíná to trošku Star Wars, kde jsme sledovali před 20. lety události, u kterých byl znám výsledek, nikoliv však cesta. Bohužel u Fantastických zvířat se druhá část dosti vleče. Potterofilové budou určitě výskat nadšením nad všemi těmi odkazy, ale průměrný divák, který doma nemá ve skříni kouzelnické pláště, hůlky či jiné čarodějnické rekvizity se bude minimálně celou prostřední 90 minutovou část nepěkně ošívat nudou. Zkrácení by filmu prospělo. Ta svižnost Jedničky zde zkrátka není. Depp jako hlavní záporák zaslouží pochvalu. Bohužel to není jen o něm. 50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa zaradí medzi tituly, ktoré budú obecenstvo rozdeľovať. Militantní fanúšikovia Pottera ho budú brániť zubami nechtami a diváci s triezvym uvažovaním budú v rozpakoch. Tým nechcem povedať, že nový počin Davida Yatesa je nejaký pr úser. Iba nie je tak dobrý akoby chcel byť. Silné filmárske remeslo je totiž ubíjané prílišnou seriálovosťou, slabým ťahom na bránu a podivne podanými zvratmi (trojnásobná flashbacková vysvetlovačka pôvodu jednej kľúčovej postavy je úplné dramaturgické zúfalstvo). Aj tak ho však treba vidieť, pretože sľubuje veľké veci do budúcna. Možno odídete sklamaní, no (naivne?) verím tomu, že tvorcovia pre nás majú prichystaní úžasný príbeh a bude chybou jeho druhú kapitolu vynechať. Fanúšikovských slabučkých 7/10 ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Film od teď nazývám Black Pantherem Wizarding universa. Vše působí hrozně slátaně a v celém filmu vůbec o nic nejde. A to myslím do slova! Řeší se zde jediná věc na kterou ani nedostaneme odpověď! Postavy jsou zde zbytečné a kdyby např. Jacob, Newt nebo Tina nebyly ve filmu děj by zůstal tak jako tak stejný. A to ani nemluvím o wtf momentech, jako např to že si ulice plná lidí nevšimne pohybující se sochy. A mnohem dalšího... Za mě největší zklamání letošního roku.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z toho nedění v první části jsem byl zmatený jak chameleon mezi lentilkama, ale naštěstí jsem si alespoň užíval vizuálního mistrovství mistra Philippe Rousselota. Ovšem od chvíle kdy Grindelwald v Paříží máchne hůlkou se začnou dít velkolepé věci, film dostane tempo a originální kouzla podpoří dynamické vyprávění příběhu, svižný akční scény. Díky tomu všemu, zádla v mé divácké dušičce spokojenost a musím říct, že sestava Eddie Redmayne, Johnny Depp a Jude Law se mě více než zamlouvá a hlavně kvůli nim se těším na další díl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Yates trochu zaexperimentoval a z druhej časti série sa snažil urobiť vážnejší, dospelejší film a postava Grindewalda mu slúži v tom istom zmysle, ako Singerovi Magneto. Takže svojim spôsobom má tento čarodej svoju subjektívnu pravdu a ten, kto sa k nemu pridá, tak tomu sa ani niet čo čudovať. Vážnejší tón však so sebou prináša istú stratu kúzla prvého filmu a stratu tempa. V podstate sme tam, kam nás Yates zaviedol "neakčnými" troma Potterovkami pred finále HP. Mne sa tento prístup celkom pozdával a bol by som spokojný, ak... ak by som vážne mal záujem vyznať sa v postavách, všetkých dejových líniách a zopakoval si FB nr. 1. Ale to sa mi vážne nechcelo a tak to bude zrejme aj pred návštevou FB nr. 3 niekedy o dva roky. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (32)

  • Když Nicolas Flamel (Brontis Jodorowsky) otevře u sebe doma jednu ze skříněk, lze v ní vidět i Kámen mudrců, jehož je Flamel vynálezce, a který hraje zásadní roli v příběhu prvního dílu o Harrym Potterovi. (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2018 v Paříži. (Varan)
  • Proti obsazení Johnnyho Deppa kolovala po internetu petice poté, co vyšlo najevo, že se jeho bývalá manželka Amber Heard stala obětí domácího násilí. Spisovatelka a scenáristka J. K. Rowlingová i režisér David Yates se herce zastali a utvrdili jeho pozici v roli Grindelwalda. (hansel97)

Související novinky

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Reklama

Reklama