Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (809)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

David Yates má nesporný vizuální cit pro krásné distingované obrazy - umím si třeba představit, že když umře někdo důležitý, bude Yates skvělý na realizování nějakého smutečního videa na jeho počest, co se třeba pustí na pohřbu. Nemá cit pro gradaci, vzrušení a každý obraz pro něj má zřejmě stejnou hodnotu - což ale pak nebude vadit. Tragický scénář působí, jako by byl adaptací tisícistranné knihy - nekončící zástup postav a linií, usledovatelné jen při absolutní rezignaci na snahu chápat přítomnost postav na daných místech, jejich motivace a jejich záměry. Občasné vykřiknutí povědomého jména fakt není nic, co by mě mohlo zajímat. Neskonale unylý film, který má v rukou schopný režisér bez fantazie a scenáristka, která nezvládá základy řemesla.A má to dvě a čtvrt hodiny. Musím říct, že jsem si během projekce na svých hodinkách všiml úplně nových detailů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Yates trochu zaexperimentoval a z druhej časti série sa snažil urobiť vážnejší, dospelejší film a postava Grindewalda mu slúži v tom istom zmysle, ako Singerovi Magneto. Takže svojim spôsobom má tento čarodej svoju subjektívnu pravdu a ten, kto sa k nemu pridá, tak tomu sa ani niet čo čudovať. Vážnejší tón však so sebou prináša istú stratu kúzla prvého filmu a stratu tempa. V podstate sme tam, kam nás Yates zaviedol "neakčnými" troma Potterovkami pred finále HP. Mne sa tento prístup celkom pozdával a bol by som spokojný, ak... ak by som vážne mal záujem vyznať sa v postavách, všetkých dejových líniách a zopakoval si FB nr. 1. Ale to sa mi vážne nechcelo a tak to bude zrejme aj pred návštevou FB nr. 3 niekedy o dva roky. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlý fanoušek potterovského univerza, který z fleku odříká jména a názvy drtivé většiny tamních postav, zaklínadel nebo míst, si nějak automaticky, vyjma Prokletého dítěte, držím od souvisejících "Rowlingovin" odstup - a filmová Fantastická zvířata zatím krásně vykreslují proč. Jedničku jsem ještě pozitivně akceptoval pro navrstvení potenciálně zajímavých postav a konfliktů a pro vizuálně obohacující rozšiřování známého fikčního světa, dvojku nyní z podobných důvodů upřímně nesnáším. Je až neuvěřitelné, že se vůbec dá vrstvit tolik kladných aktérů s propletenými vztahy na jeden tak mocný záporácký subsvět, aniž by se v tom filmu ve finále něco pořádného semlelo. V průběhu vás vlastně ani nenapadne, kam vyprávění směřuje, protože ono prostě nikam cílevědomě nesměřuje, nýbrž jen hloupě oddaluje setkání všech postav, aby zbyl čas na zvířata, romantiku a flashbacky pro blbečky. Stále sice věřím, že další pokračování dokážou všechny zdánlivě nadbytečné motivy osvětlit, ale to nic nemění na tom, že dvojka Fantastic Beasts je hrozná nuda, v níž se jenom vykrádá dříve viděné a gradace je vlastně stagnace s mnoholičným lektvarem. Zlatá první část Relikvií, která měla několik highlight sekvencí a jasný vypravěčský směr - tady jsou fajn jenom Bradavice, mladý Brumbál a jedna intimní scéna s Mlokem a Tinou, která skrývá skutečné emoce. Jinak mi vymažte paměť a o nic mě neochudíte.. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Další z vody uvařená nastavovaná kaše, v níž se pomaličku schyluje k souboji mladého Brumbála s Grindelwaldem, ale skutečně jen schyluje - a ještě to zřejmě několik filmů potrvá. Řídký a uměle natahovaný příběh, stojící víceméně pouze na nahánění jednoho čaroděje po Paříži (kupodivu ne Grindelwalda), se Rowlingová a spol. neúspěšně snaží zaplnit vedlejšími podzápletkami s veskrze banálními nesnázemi nemalého množství postav, z nichž některé jsou představeny jen proto, aby ve filmu byly, ale za celou dobu neřeknou ani neudělají nic zásadního (a zřejmě se toho od nich dočkáme až v dalších pokračováních). Na pozadí je za tím cítit jakýsi náběh na epochální příběhový oblouk o osudovém střetu dvou největších čarodějů své doby, film jako takový ale žádný velký příběh nevypráví a jen se veze na okrajových vlažných romantických liniích svých hrdinů, potterovské nostalgii a digitálních zvířátkách, sloužících čistě pro okrasu. Vizuálně je to krásné a plné nápaditých a zábavně realizovaných podnětů, to z toho ale dělá jen lunapark barevných atrakcí a nenaplněných příslibů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To jsem nečekal. Po předchozím filmu, který se mi tak líbil, přišel druhý díl od naprosto stejných tvůrců... A je o tolik horší. Nuda, známé postavy, na nichž mi najednou jaksi nezáleželo, a nové postavy, které na tom byly dost podobně, jejich plytké dialogy, akční scény bez větších nápadů a lákadla jménem Johny Depp i Jude Law jen pramálo využitá. Zatímci předchozí film odhalil nové kapitoly harypotterovského světa a příjemně ho rozšířil, tenhle ho akorát podivně zamotává. Dvě a půl. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (32)

  • V USA kouzelníci navštěvují školu Ilvermorny, která se vyskytuje na hoře Mount Greylock. Stejně jako u Bradavic se jedná o hrad a má také čtyři koleje: Horned Serpent, Pukwudgie, Thunderbird a Wampus. O osudu studentů nerozhoduje Moudrý klobouk, ale sochy jednotlivých kolejí. Ve škole je pohřbena hůlka Salazara Zmijozela. Tato škola není ojedinělá a kromě Bradavic, Krásnohůlek a Kruvalu najdeme školy po celém světě. V Brazílii je Castelobruxo, v Japonsku Mahoutokoro, v Ugandě Uagadou, Koldovstoretz se nachází v Rusku a studovat lze také na Academy of Broom Flying, Charm School, Euro-Glyph School of Extraordinary Languages, Merge School of Under-Water Spellage a Wizarding Academy of Dramatic Arts. (3T)
  • Je to vůbec poprvé, co jsme mohli vidět zbraně ze světa mudlů. (Illuminare)

Související novinky

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Reklama

Reklama