Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 3

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (515)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem v diskuzi psal, že "ač velký fanda Potterovského světa, nechává mě premiéra třetích Zvířat zcela chladným. Doufejme, že mi absence "hypu" pomůže v hodnocení, ale obávám se, že to bude další mozaika do sebe nezapadajících příběhů. Ale byl bych samozřejmě rád, kdyby se tu objevila konečně nějaká logická celistvost." ___ Bohužel se mé obavy potvrdily. Mnoho příběhů a mnoho nových postav pro nic! Celé to po kupě drží ne tolik roztříštěný děj, oproti předchozímu počinu a najetí na trochu temnější kolej. Toť vše z výčtu pozitiv. Mé hodnocení je spíše ovlivněné Potterovským světem, který patří mezi mé srdeční záležitosti a částečné (ale opravdu jen částečné) nostalgie, což měl podle mě každý Potterhead, hlavně když zazněl nostalgický soundtrack ze staré dobré Harry Potter ságy. (nakonec jsem změnil hodnocení na 2*) ___ Hned úvodní dialog musel nasrat všechny fandy. První setkání s Mlokem ovšem slibovalo oproti předchozím částem slušnou magickou podívanou, ale to jsem netušil, že to byla defacto nejakčnější scéna z celého 2,5 hodinového CGI balastu. Jinak to byla defacto taková dramatická telenovela se špetičkou nějakého toho kouzlení a proběhnutí pár fantas-zvířat, bez nějaké pořádné magické akce. Spousta zbytečných scén, bez kterých se rozhodně celý snímek obešel, nemluvě o spoustě zbytečných (a samozřejmě - jak jinak - čokoládových) čáryfuků, které akorát kazí dojem a jejich počínání nevyvolává v divákovi absolutně žádnou emoci. Přehnaná vyumělkovanost / CGI, též nepůsobí vábně a to hlavně, když se dostalo na exibici kouzlení hůlkami. Ani ty Brumbálovi zaklínadla nepůsobily (to minimum, které zde seslal) na oko vůbec dobře, což se od MasterChefa mezi kouzelníky očekává. Souboj Brumbála s Voldym ve Fénixově řádu, to byla jiná písnička. Tohle mě bohužel absolutně nezasáhlo. Byť to říkám nerad, byl bych rád, kdyby další část Zvířat byla ta poslední, protože ani po konci téhle třetí části, to NIKAM NEVEDE! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Na jednu stranu mě bavila spousta věcí vedle hlavního děje, kdy funguje budování světa (minule to nefungovalo, házelo hrozně moc nových postav), funguje to o něco lépe jako film (sice se tu stane úplné prd, taky by se dalo stříhat, ale tak nějak je to víc konzistentní), vlastně jsem se pořád bavil, ale... Ne jako filmový divák, ale striktně jako fanoušek magického světa a to je problém, protože jakmile došlo na cokoliv příběhového, měl jsem nutkání scenáristickému tandemu nejen zlámat pár prstů a způsobit sadu neškodných zhmožděnin, ale ba přímo je sešlehat kabeláží. Ne vážně, tady se dva filmy buduje naprosto dementní linka s anti-charismatickým Kredencem, použije se jako monstrózní clifhanger na konci minulého dílu a zde je celá jeho linka hozena na obecní kompost a pro výstrahu pomočena obecním blbem. Něco podobně nesmyslného se stane na konci filmu, ale to nemohu říct co, neb bych byl spoileroidním pazdrátem. Prostě mě to na jednu stranu baví, ale na druhou hrozně štve... Stejně jako třeba to, že Brumbál není Brumbál - když sedí v kavárně, má si objednat citronový dortík! CITRONOVÝ DORTÍK, minimálně, vám povídám! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jsou to samé odbočky k prodloužení děje, které dávají možnost vyniknout čarodějnickým bitkám a různým kouzelnickým potvorám. Moc se toho nestane a nedočkala jsem se ani pořádného střetu/souboje mezi Brumbálem a Grindelwaldem (jo, jeden tam byl, ale zase spíš jen začátek příběhu než příběh sám). Paralela mezi Grindelwaldem a jeho suity s nacisty je až moc okatá a trochu už mě začíná otravovat zobrazování fantaskního zla připodobněním k reálné minulosti. Ne, že by náckové nebyli zlí, ale pořád znova a znova dokola připomínat jenom je, vytváří dojem, že zlo se skrývá kdesi v minulosti, že snad ani nemá novodobou podobu, že dnes neexistuje. Jakoby nebylo součástí současnosti a nemělo tedy i jiné, modernější projevy. ____ Aspoň, že má oblíbená postava pekaře dostala velký prostor a jednu sladkobolnou lovestory (dost vratce ne/vysvětlenou). SHRNUTÍ:  No jo, Bradavice vždycky diváky přitáhnou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bylo to nutné? Toto pokračování mi přišlo naprosto zbytečné. Dost lidí proti fantastickým zvířatům brojilo a já je hájil. Ale tady už to prostě nejde. Sága je pro mě mrtvá a skoro nic tu nedává smysl. Pár známých postav, hezké efekty a prostředí to prostě nezachrání. Mads Mikkelsen mi jako Grindewald přišel docela v pohodě, ale zbytek už moc ne. Celá zápletka je dost na hlavu a divácky to není moc zajímavé. Grindewald si stejně dělá co chce a nějaké kouzelnické volby, WTF? Celá závěrečná část v Bhútánu je prostě uhozená. Jestli potřebovali nějakou netradiční lokaci pro finále budiž, ale jinak to nemá žádný význam. Postavy typu Credence mi přišly naprosto zbytečné, a to nemluvím o Millerově divném "hraní." No prostě už stačilo. Snad se nebudou pokoušet to dál ždímat a točit další díl... "Nejsi čisté krve!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ty vole, co to jako melo bejt? Dve a pul hodiny naprosto nezajimavy, pripadne neznamy postavy neustale nekam chodej a tvarej se strasne vazne a dulezite a ve vysledku, i kdyz si clovek rika, ze asi resi neco zasadniho, to vypada, ze se vlastne nic nevyresi a vlastne ani o nic moc nejde. Jasne, herci jsou sympataci, triky slusny, i kdyz ne spicka, zabavny to misty taky je, ale i kdyz ani predchozi dily nebyly nejaka pecka, rozhodne to melo smysluplnej pribeh a nejakej vyvoj postav, tady to vypada, ze ten film  jenom je, aby proste mohli odskrtnout splneny pokracovani. Pripadnej ctvrtej dil si fakt silne rozmyslim. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Propagace filmu na TV obrazovkách vyšla marketingové oddělení Warner Bros. na 21 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Stvoření ve vězení vznikla spojením pavouků a štírů. (KGBelik)
  • Rozpočet filmu činil 200 milionů amerických dolarů, což z filmu činí jeden z nejdražších projektů série „Wizarding World“. Zároveň je však tento snímek nejméně výdělečným dílem tohoto univerza – jako jediný ze série nepřekonal v USA hranici 100 milionů dolarů (utržil zde 95), celosvětově pak vydělal „pouze“ 407 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama