Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (676)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Svobodomyslná mladá žena, její hostitel, který je od začátku sympatický, i když se neholí a užvaněné bytové doplňky jakožto součásti jednoho švédského prvku na francouzském zámečku. Před úchvatnými kulisami to chce písní tolik říct, ale ke vší smůle je výsledkem jen stagnace. Zaplaťpánbůh za Evansova Gastona, k jehož narcisu touží přivonět Gadův LeFou. Nebyli nakonec tihle dva kráska a zvíře..? Obsazení je sice pokrokové, ale jiné věci se přehlédly. Zvíře se Belle neomluvilo za všechno to věznění, ubližování a manipulaci a jeho zacházení s ní není vykreslováno jako špatné. Kde jsme? Zakázat! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu gýčové, to je pravda, ale malo to svoje čaro a film si vás napriek tomu podmaní. Veľký podiel na tom má Emma Watson, ktorá krásne dozrela. Mňa jej Potterovky nezaujímajú a vyrástla z nej talentovaná a sympatická herečka. Celkovo výborné obsadenie, humor i napätie funguje. Z traileru som mal pocit, že to s trikmi bude opäť prehnané, ale vo filme to nakoniec nepôsobí rušivo. triky sú účelné a filmu pomáhajú. Celkovo spokojnosť a určite dobrá voľba pre príjemný večer. 80%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Almara, konvička nebo svícen coby sluhové s hlasy vynikajících britských herců, jeden namyšlený princ přeměněný v ohavné zvíře a jedna krásná milovnice knih, která naráží na závistivé a vlastně dost hloupé sousedy. Kletbu zvrátí pouze láska, takže nejen desetileté holčičky budou v kině poskakovat nadšením. Lehčímu kýči se nevyhneme, ale to k tomu jednoduše patří. Byl i v případě nedávné Popelky, která je téhle novince velmi podobná. Magická atmosféra, pečlivá výprava, dynamická akce, vypiplané kostýmy, velmi dobrá kamera (jen v davových scénách se trochu vytrácí choreografie), barevná stylizace a hlavně vskutku vydařené triky. Těch je v Krásce velké množství, oprášené verzi navíc uvěříme i rodící se romantickou linii (ač mohlo „oťukávání“ trvat o pět minut déle), netrpí zkratkovitostí a hlavně výtečně funguje po hudební stránce. Určitě je v téhle oblasti třeba vypíchnout práci herců, kteří se ukazují jako solidní zpěváci. Někdy je sice zpěvu moc, ale prostě mi to celé pojetí sedlo. Okatá Emma je nesmírně půvabná, ač místy nemá moc co hrát. To, že je Bill Condon otevřený homosexuál, víme, to, že Disney dělá za pár scén ramena za progresivnost, víme také (jen černoši na parketu určitě nekřepčili s ostatními), to, že mají v Rusku zákon zakazující propagaci homosexuality, je naopak na trochu jinou debatu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Adaptací Beauty and the Beast už za ta léta bylo nepočítaně a dovolím si tvrdit, že tato z roku 2017 nepřináší kromě neuvěřitelné přemíry kýče téměř vůbec nic nového. Celý film je totiž podáván poměrně zkratkovitě, což ve stínu předlouhé stopáže nedělá zrovna dvakrát dobrý dojem. Avšak nechápejte mne špatně - při scénách, kde se zpívá či tančí, film funguje tak jak má, přičemž tento dojem posiluje i výtečný Luke Evans a jeho záporná postava. Bohužel, mimo tyto atributy už mi snímek Beauty and the Beast neměl co nabídnout, pročež film řadím do průměru, byť vizuálně krásného a uchu lahodícího. PS: Doufám, že nejsem jediný, kdo v kině zažil mírný šok, když se na plátně objevil Ewan McGregor a Ian McKellen! (Viděno v kině CineStar Jihlava) „Think of the one thing that you've always wanted. Now find it in your mind's eye and feel it in your heart.“ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Krásný, pohádkový film o známém příběhu Krásky a zvířete. Je to krásně barvité, efekty jsou velmi dobré a Emma Watson září. Oceňuji velmi dobrý český dabing, líbilo se mi hlavně, že nadabovali i písně a nemusel jsem tak číst titulky. Jinak co mi trošku vadilo na filmu, že tam mohlo být o trochu méně těch písní. Ty sice byly celkem hezké, ale bylo jich tam až moc. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Píseň „Be Our Guest“ byla v době uvedení snímku nejdražším muzikálovým číslem všech dob. Natáčení scény si vyžádalo 10 milionů amerických dolarů z celkového rozpočtu 160 milionů. (Kiisaki)
  • Během písně „Be Our Guest“ lze spatřit model orientálního paláce, který je narážkou na Disneyho snímek Aladin (1992), kde palác obývá princezna Jasmína. (Kiisaki)
  • V erbu zámku zvířete najdeme lva, kance a iniciály WD (tyto iniciály mají zastupovat fiktivní postavu Williama Devereauxe, ale mohou být také vykládány jako Walta Disneyho). (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama