Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (286)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Vánoční kameňák hodnotím na roveň novým dílům Star Wars. Taky u nich můžete žehlit, aniž by vám unikl příběh. Star Wars má oproti Kameňáku zásadní problém, protože jediná síla, která se s nimi pravidelně vrací/probouzí/… spočívá ve vizuálu, popř. hercích. Kameňák nemá nic z toho, navíc nemá scénář, režii, takže tam vlastně není co zkazit nebo kritizovat. Samozřejmě nemá ani humor, má ale hodně srandovních zvuků, které diváka opětovně zaskakují v okamžicích, které zřejmě Troška identifikoval jako humor obsahující. Tyto zvuky mě opětovně nutili brát puštěnou televizi na vědomí, a párkrát mě upřímě rozesmáli. Jako všechny (dvě) scény, ve kterých se objevuje Miloš Zeman. Ty jsou až šokujícím způsobem vtipné a nabízejí otázku, zda by Troška (Brabec) neměl kupříkladu režírovat novoroční prezidentský projev nebo příští vojenskou přehlídku. Film to tedy opět není (zároveň opět těžko kritizovat, protože zde zjevně tato ambice nebyla), vtip opět absentuje (vyjma okamžiků, kdy jsou pokusy o humor natolik agresivní, že se dostáváme z nuly do hlubokých minusových hodnot ), ale domácí ruční práce (pokud je v místnosti nepřetržitý hovor a 4-8 lidí) u toho dělat jdou. Novým Star Wars na truc dvě hvězdy, za každého Zemana jedna. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mám pro Kameňáky nějakou zvláštní slabost. Obávám se, že hodnocení jednotlivých dílů je mezi zdejším uživatelstvem spíše otázkou zvyku, než čehokoli jiného Jinak si nedovedu představit, proč se uživatelé koukají na 5. díl, když se jim 4 předchozí nelíbily. Režisér se sice již párkrát vystřídal, ale to lidé opravdu čekají nějaký zázrak a přetransformování konceptu, který se jim doposud nelíbil? Nechápu, jaká zoufalost takové uživatele pohání. Tohle je zřejmě filmová databáze plná masochistů. Kameňák každý nesnáší, přesto si ho většina zdejších amatérských kritiků nenechá ujít. Samozřejmě s pokusy udělat 5 vtípků během minuty značně vzrůstá riziko, že většina vtipů bude nekonečně trapných, což se taky stalo. Nicméně se našla pěkná řada vtipů, nad kterými jsem se s chutí zasmál. Osobně mi příběh vůbec nevadil a podařilo se mu alespoň malinko s velkým předstihem navodit vánoční atmosféru. Trošku mě ve vánočním speciálu zaskočil zvýšený výskyt sprostějších vtípků. Úplně nejlepší byla alkoholická návštěva pražského hradu. Naopak více se dalo vymazlit neskutečně trapnou věštkyni Růžu. Navíc byl i zvukový doprovod těch nejtrapnějších vtípků. Celkově jsem však mile překvapen a ty 3 hvězdy ze sebe dostanu. Docela by mě zajímalo, kolik těch zdejších expertů tento díl opravdu vidělo. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapnost postoupila na high level. Neříkám, že se to nedalo očekávat asi jsem tupej nebo ne dost způsobilej, ale spoustu těch narážek jakože kameňáků jsem prostě nepochopil, především ty po kterých následuje nějaký tupý zvuk který mi jakoby říká : Máš se gebit kreténe! Prej humor pro dělnickou třídu, tak to díky bohu, že já beru prachy za to, že dělám hovno a nepatřím k ní. A když už nevíme kam v trapnosti zajít tak zostudíme hlavu státu a navrch to jeden rok před vánoci dáme do kin a za rok před vánoci na dvd. Tomu říkám kameňák!!!0% ()

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo by se mohl zeptat, proč jsem se vlastně vůbec díval na již pátý(!) Kameňák a dal mu nakonec odpad!. Odpověď je jednoduchá: Předchozí díl nebyl čistě odpadový a byl jsem zvědavý na přístup režiséra, který natočil úžasnou Kytici. Fakt nevím, kde se to zvrtlo, protože pátý díl je na stejné (= otřesně otřesné) úrovni jako trojka. Vtipy jsou ve filmu předříkávány o dost více mechanicky než předtím a smích postav upozorňující na ony "humorné" chvíle působil spíše otravně než vtipně. Vůbec se nedivím, že se od toho Paulová a Laufer distancovali. Velešpatný film, který ukazuje období Vánoc v dost možná nejhorším světle. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

A je to opět tady. Kameňácká série pokračuje a vypadá to dle zdejších komentářů, že očekávání bylo "opět" jinde, než v Kameňákově! Možná je to díky absenci Zdeněčka Trošičkového nebo vánoční atmosférou, ale parta naivků, čekající umění, invenci a rotrhanou bránici, navíc platící za lístek nemalý peníz, nenašla v Kameňáků nic jiného než KameŇák. Uf, to mi je ale divnota a nechápavost... jinak k filmu. Strašně to trpí tím, že tam není Jana Paulová :-) ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)

Reklama

Reklama