Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (286)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mám pro Kameňáky nějakou zvláštní slabost. Obávám se, že hodnocení jednotlivých dílů je mezi zdejším uživatelstvem spíše otázkou zvyku, než čehokoli jiného Jinak si nedovedu představit, proč se uživatelé koukají na 5. díl, když se jim 4 předchozí nelíbily. Režisér se sice již párkrát vystřídal, ale to lidé opravdu čekají nějaký zázrak a přetransformování konceptu, který se jim doposud nelíbil? Nechápu, jaká zoufalost takové uživatele pohání. Tohle je zřejmě filmová databáze plná masochistů. Kameňák každý nesnáší, přesto si ho většina zdejších amatérských kritiků nenechá ujít. Samozřejmě s pokusy udělat 5 vtípků během minuty značně vzrůstá riziko, že většina vtipů bude nekonečně trapných, což se taky stalo. Nicméně se našla pěkná řada vtipů, nad kterými jsem se s chutí zasmál. Osobně mi příběh vůbec nevadil a podařilo se mu alespoň malinko s velkým předstihem navodit vánoční atmosféru. Trošku mě ve vánočním speciálu zaskočil zvýšený výskyt sprostějších vtípků. Úplně nejlepší byla alkoholická návštěva pražského hradu. Naopak více se dalo vymazlit neskutečně trapnou věštkyni Růžu. Navíc byl i zvukový doprovod těch nejtrapnějších vtípků. Celkově jsem však mile překvapen a ty 3 hvězdy ze sebe dostanu. Docela by mě zajímalo, kolik těch zdejších expertů tento díl opravdu vidělo. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapnost postoupila na high level. Neříkám, že se to nedalo očekávat asi jsem tupej nebo ne dost způsobilej, ale spoustu těch narážek jakože kameňáků jsem prostě nepochopil, především ty po kterých následuje nějaký tupý zvuk který mi jakoby říká : Máš se gebit kreténe! Prej humor pro dělnickou třídu, tak to díky bohu, že já beru prachy za to, že dělám hovno a nepatřím k ní. A když už nevíme kam v trapnosti zajít tak zostudíme hlavu státu a navrch to jeden rok před vánoci dáme do kin a za rok před vánoci na dvd. Tomu říkám kameňák!!!0% ()

Reklama

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Prostě blbost no.Na to se ani nedá víc co napsat.Protože dívat se 90 minut na to,jak dospělí lidé říkají vtipy ze školky je opravdu úsměvné.Kdybych to měl srovnat se 4. dílem tak je,ale třeba uznat,že je to zde o vlásek lepší.Podle mě to dělá ta vánoční nálada.Hvězdička pouze za to,že jsem to dokoukal a nenasralo mě to,spíš jsem se smál té debilitě režiséra a herců,protože na jejich místě by mi bylo opravdu moc trapně.Doufám,že tímto série Kameňák skončila a nebudu muset trpět třeba Velikonoční kameňák a dívat se na to jak mrskají kurvy v bordelu a vyprávějí vtipy tipu hodky hodky do provodky dejte aspoň hovno z Bětky.... Myslím,že ti co to viděli můj komentář pochopí...Peace! ;) ()

PaRi

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani jeden kameňák, stačili mi ukázky, takže nepůjdu ani na tento - pro mne ztráta času a nechci vidět skvělého tvůrce F. A. Brabce jak se brodí ve sr...... . A proč se takhle snížil? Inu Pražský výběr měl kdysi písničku, kde se zpívalo: Prachy, prachy nečekají, jen po nich sáhneš a už tě mají... Je to lidský ale doufám, že u F. A. Brabce to už takto nebude vždycky. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Drahý Ježíšku dvacátéhočtvrtého se ani nemusíš obtěžovat, díky obyvatelům Kameňákova se mi již dostalo všeho, čeho si mé srdce žádalo. Ne vážně, F.A. Brabec asi v Máji při Boleru spadl z Kytice a rozhodně to nebylo měkké jako V peřině...jako nikdy jsem nebyl skalním fanouškem jeho stylizací, ale pokračovat řadu Král Ubu, Kytice, Krysař, Bolero...... Vánočním Kameňákem, to je sakra hazardování se zavedenou značkou. Jsem jakžtakž smířený s existencí prvních dvou "taškařic", ale proč nebyla nemoc léčena v zárodku to mi hlava nebere. Troška zavčasu opustil potápějící se loď, to samé Jana Paulová, Lubomíra Lipského vysvobodila (bohužel) kmotra zubatá.....bohužel někteří další, jako třeba Vašík nejmladší, si na seno pro své koně neumí vydělat jinak. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)
  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)
  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)

Reklama

Reklama