Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (452)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle mně přišla zpráva od jedný známý: "Najdu tě někde online?" Asi mi něco chtěla říct, ale byla líná zvednout prdel. Minulej tejden jsem se v Libni ptal na cestu a holka místo aby mně řekla dvakrát doprava a jednou vlevo, začala mi rvát před obličej navigaci v telefonu. Byla totiž zrovna online a asi líná se mnou mluvit. No anebo si takhle přijedu do Dejvic a nemůžu zaparkovat, protože k tomu potřebuju bejt online a koupit si parkovačku po telefonu. Někdo je asi línej chodit vybírat prachy z automatů. Supr doba. A když zdrhnu do hor, potkám tam bandu zoufalců, co na mě mávaj vybitým telefonem, jestli náhodou nemám mapu. Jasně, já mám jenom mapu, ale myslíš, že z ní vyčetli aspoň to, v jaký jsou zemi? Takže takhle to dneska je... Dostali jsme se na úroveň, kdy telefonům sloužíme jako dopravní prostředek. Až se telefony naučej chodit, pošlou nás do řitě a budou si tady vesele svítit bez nás. Tak si udělej čas a běž na to mrknout, dokud je to jenom film. I když teda o fous... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bože, připadám si, že jsem se narodil před šedesáti lety. Pojďme dělat kraviny a ještě se tím chlubme on-line. Svět se zrychlil, svět se zbláznil. New York plný světel a barev je fajn, roztomilá Emma Roberts neurazí, ale za celý tenhle příběh mi tak nějak bylo stydno. Dnešní doba, ve které nějaké uřvané hovado, co nezvládlo ani devět tříd základky, sežere třeba kozí hovno promíchané s pálivými papričkami, jen aby mělo miliony zhlédnutí, je cestou do pekel. Opakem všech těch tupanů, kteří lezou po střechách a natáčejí se u toho, je jistá Vee. Holka, co chce na dobrou školu, holka, co je nohama na zemi, holka, co by se chtěla konečně zamilovat. Paradoxně se ale ocitá v on-line hře, která nese jméno snímku. Aneb celebritou ve zvrácené taškařici přes noc. Rozjívená mládež tu vyskakuje z každého rohu, v ruce drží nejmodernější mobily a řve kraviny, za které by se měli scénáristé stydět. Netuším, zda chtěli být tvůrci satiričtí, zda úmyslně leccos přitahují za vlasy a naznačují, že to s tím progresem už krapet přeháníme, ale jakmile zvážní a pokoušejí se o nějaké sdělení, je to smutná situace pro všechny zúčastněné. Pro diváka obzvlášť. Finále v aréně je pak už nesmírně úsměvné. Henry Joost a Ariel Schulman, kteří natočili dva díly Paranormal Activity, selhávají i tehdy, když chtějí píchnout do pevnosti přátelství (s mimořádně nesympatickou nejlepší kamarádkou) nebo do vyprávění vtlačit i dospělácký element (Juliette Lewis). Něco mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách jsem viděl podobnost s 13 game sayawng nebo jeho nový brácha 13 sins. Tyto dva snímky jsou bezesporu brutálnější. Nerve si jde svou vlastní cestou a zaměření je pro teen publikum. Notebooky, mobily a barevnost jasně ukazují. Přesto jak je prvních minutách jasné, se vše stupňuje a začíná být náročnější. I když tento barevný kabát není můj šálek, tak herecká sestava je stravitelná. Hlavní herecké duo je zvolené fakt dobře. Krátká stopáž tomu pomohla a divák se nezačne nudit .. 7/10 = 72% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zaprvé má Franco nádhernou bundu. Zadruhé Emma Roberts je úchvatná. Zatřetí... Kde jsem tu bundu asi tak viděl? Nerve velmi trefně poukazuje na dnešní dobu. Smartphone, sociální média a adrenalin vládne. Sice už jsme tu několik takových filmových pokusů měli. Ale přesto se bude Nerve oslavovat jako originální thriller pro všechny mladistvé. Nejspíš proto, že cíli pouze na jedno divácké publikum. Ti ostatní na film jistě brzy pozapomenou. Emma Roberts je skutečně sympatická a roztomilá. Dave Franco jí skvěle sekunduje a po Now you see me (2013) hraje další skvělou roli. Pravda je, že bez ústřední dvojice by se mi film tak nelíbil a naopak by mě nudil. Krom jízdy na motorce skrz New York poslepu mě ty jejich virtuální výzvy moc neoslovily. Naopak mi bylo jasné, že se film zakončí v morálním duchu. K tomu mi nesedí jakákoliv jiná postava než Vee a Ian. Kromě ústřední dvojice všichni postrádají sex-appeal a charakter. Film mě ve výsledku docela bavil a jistě si letos vzpomenu na filmy, co dopadly mnohem hůře. Přesto se nedokážu zbavit pocitu, že jednou a dost. Tahle Hra mi nenabídla nic moc, abych se rozhodl jí hrát znova. Krom charismatického Franca a krásné Emmy Roberts. (55 %) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Režiséri sa usilovali o hodnotenie PG-13, pričom Schulman uviedol: „Chceli sme zabezpečiť, aby ho videli mladší tínedžeri. Myslíme si, že má dôležité posolstvo a nechceli sme ho pochovať." Vzhľadom k tomu je film menej násilný, než je v predlohe od Jeanne Ryan a zároveň má úplne vymazanú sexuálnu výzvu, ktorá sa v knihe nachádza. (Arsenal83)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)

Reklama

Reklama