Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (452)

choze 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o dvou cizincích opačného pohlaví, kteří se sbližují na útěku během jedné dlouhé a divoké noci. Miluju paranoidní thrillery. Miluju filmy o hrách. A v neposlední řadě miluju neónové vizuály. Takže Nerve natočili přímo pro mě. Samozřejmě kdo se téhle sympatické a efektní teen variaci na Fincherovu Hru (které by se to nemuselo podobat až tak moc - odsátí peněz z konta, únos a probuzení se v kontejneru, nafejkovaná závěrečná střelba) bude chtít vysmát, dostane k tomu od ní x příležítostí, počínaje obsazením Emmy Roberts do role uťáplé Vee, a závěrečnou hackerskou megaakcí konče. Mě osobně tam ale chybělo jen víc paranoie a zamotanější konec. Takže co? Jste hráč/exhibicionista, nebo divák/voyeur? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Je-li tento snímek veden jako "Nevhodný mládeži do 12 let", nezbývá mi než si položit otázku pro koho, že má být vlastně vhodný. Obávám se, že děti do 12 let jsou jedinou cílovou skupinou, která může být po zhlédnutí uspokojena. Vize možné budoucnosti, kterou shledávám za velmi reálnou a nemusí to ani dlouho trvat a vůbec celková myšlenka snímku, je více než fajn. Asi tak 5 minut. Tolik času člověk potřebuje k tomu, aby pochopil, komu se bude snímek snažit v následujících minutách zalíbit. Úplně přehlédnu úvodní reklamu na Apple. Z něčeho se snímek zaplatit musel. Samotná hra není marná, jen bych mnohem raději sledoval účastníky, kteří, co já vím, dělají třeba pro změnu i něco zajímavého. Sledovat nepřitažlivou Emmu Roberts, která už ode mne viděl 3 odpady z 5 hodnocených filmů a nepřitažlivý sestřih Dave Franca, který vypadal jako žalud, mě opravdu nebavilo. A to tak, že absolutně vůbec. Moje oko tedy potěšily pouze odbočky na ostatní účastníky zanedbatelného trvání. Z úkolů typu: nechat si na záda vytetovat maják ve tvaru vibrátoru či si v obchodě vyzkoušet drahé šaty a proběhnout si obchůdek v průhledném držadle poprsí (respektive toho "nic" nacházejícího se v oblasti, kde by člověk poprsí čekal) a neprůhledných nohavičkách, načež hlavní hrdinka dostála barvy svých vlasů a pochopitelně si raději zakrývala tu část těla, která již byla zakryta neprůhlednou látkou na úkor části zcela obnažené a diváctvo pobuřující. Na tohle už jsem příliš inteligentní, aby to v mých očích mohlo zabodovat. Rovněž nezabodovaly ani slečny. Jedna má celulitidu. Druhá je plochá. Třetí je černá. No, prostě fuj. Dialogy jsou tak debilní, že je člověk časem přestane úplně poslouchat. Člověk by čekal, že se bude alespoň obtížnost úkolů nějakým způsobem stupňovat. Čekal by marně. Naše hlavní duo tedy bez problémů a velice snadno proklouzlo až do velkolepého finále, které je sice dle očekávání o hovně, ale v samotném závěru na diváka přeci jen snímek celkem příjemně mrkne a připraví mu velice příjemný zvrat s pozitivním poselstvím. Celkově dozvuk snímku hodnotím kladně. Snad jen tvůrci měli odstřihnout snímek o pár minut dříve a odpustit si tak tu závěrečnou "vášnivou lásku na celý život", která mezi ústředním duem vzplanula po jednodenní známosti. Vizuální (a s přimhouřením ucha i audiovizuální) stránka snímku je kvalitní, ale bohužel už dlouho nemám 8 let, abych patřičně docenil i ten zbytek a mohl tak snímek zcela nemístně prohlásit filmem roku, jak činí některá zdejší pochybná individua, hrdě se hlásící k nevalnému intelektu. Lepší hvězda. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nerve prekvapivo funguje na všetkých úrovniach príbehu. Akčná, romantická i dramatická časť príbehu vás naozaj zaujme a celý film pôsobí ako utešený celok. Emma Roberts je príjemná v hlavnej úlohe, jednotlivé výzvy sú zaujímavé a každá je iná. Podľa mňa je námet pomerne dobre rozpísaný a nepôsobí až tak neuveriteľne akoby sme predpokladali. Určite zaujme inak násťročného diváka a diváka 30+, avšak zaujme obe vekové kategórie pre niečo iné. Hudba príjemná, krásna kamera a hra s farbami, 70% Oplatí sa pozrieť aj prvú časť titulkov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Určitě znáte ty Výzvy, kam se přihlásíte a musíte plnit jeden úkol za druhým. Pokud ho nesplníte, vypadáváte ze hry. Fakt, proč jsou tyto výzvy tak sledované je ten, že čím dál se dostáváte, tím jsou úkoly nebězpečnější. Film přesně na toto téma pojednává a nutno říci, že film je opravdu zábavný a dost se mi líbil. Navíc má i skvělé obsazení ve formě Dave Franca a Emmy Roberts. Co se mi však líbí ještě více, že film zároveň upozorňuje na to, že by se lidi takovýchto Výzev účastnit neměli, že to může skončit i smrtí. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když si Vee (Emma Roberts) zkouší v obchodě šaty, je jí řečeno, že šaty jsou příliš drahé. Jde tak o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde hrála hlavní roli Julia Roberts, tedy teta Emmy Roberts. (Reesam)
  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)

Reklama

Reklama