Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (420)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAKOVÝ JE ÚDĚL ŽENY.“ ... ŘEKL KDO?“ ... „STOJÍ TO V BIBLI.“… /// Pearce je božím ztělesněním ďábla a Dakota mi moc chyběla. Retrospektivní vyprávění z divokýho západu, ve kterým ti hodní snášej příkoří sráčů, poháněnejch chtíčem. Příběh dokazuje, že v drsnosti může bejt (úchylná?) krása. S napětím a neskrejvanou radostí čekám na poslední kapitolu s názvem ODPLATA. (ne zlato, nezvedej prosebně zrak k nebi!...) Dramatický orgie pro drsnější pozorovatele, za který musím Koolhovenovi složit 5ti hvězdnou poklonu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Fotr je uchylák. 2.) Holka si mě dokáže získat, aniž by vydala hlásku. 3.) Hledám film pro pedofily. 4.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fuck. Dvě a půl hodiny neředěného násilí na ženách a dětech, říznuté rostoucím náboženským fanatismem, děsivými scénami s krví na všechny možné způsoby (od podříznutých prasat až k panenské krvi na prostěradle...) a nezastavitelným démonem z minulosti. To všechno zabíráno neuvěřitelně chladnou, nezaujatou, přesto však zcela precizní kamerou, díky níž z tohohle odporného pekla nebylo ani na vteřinu úniku. Peklo, že je absencí lásky? Ne ne, peklo sem poslal tenhle holandský režisér, a když na to budete mít žaludek, tak vás do něj na dvě a půl hodiny zavře. Enjoy. 10/10 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od ostatných som nepociťoval potrebu dopozerať tento paškvil, ktorý je charakteristický pre súčasnú dobu. Neviem kedy začal multiplikačný trend, ten ping-pong medzi tvorcami a divákmi, v rámci ktorého bolo potrebné zvyšovať počet zavraždených znásilnených, počet zničených áut, objektov a stále podrobnejšie znázorňovať nielen sex, ale aj zabíjanie, deviácie a pod. Je to zlý smer, pretože časom sa aj nenároční diváci začnú ošívať, keď počet vrážd stúpa na úkor vierohodnosti príbehu. Aj tento kúlhovnový režisér si zaumienil, že bude americkejší, než Američania a dal do toho všetko. Výsledkom je samoúčelná prehliadka všemožných zvráteností s chabým dejom, ktorá evokuje dve otázky: pre koho? a načo? Tie dve hviezdičky sú pre Dakotu a Guya, i keď nabudúce by si mohli rozmyslieť do akého filmu idú. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Tento film budu dlouho rozdýchávat, protože něco tak surového a hutného jsem hodně dlouho neviděla. Obecně mám ráda filmy s pomalým tempem a vypravováním a přesně toho jsem se dočkala, přičemž jsem nenarazila na žádné hluché místo. Rozdělení na kapitoly fungovalo skvěle, i když ke konci byl Brimstone dle mě už příliš přehnaný v tom smyslu, že místo lítosti k hlavní hrdince divák cítí pouze znechucení a říká si, co dalšího špatného se zase stane. A když už jsme u hlavní hrdinky, Dakota Fanning si mě získala na celé čáře, co zde předvádí je neskutečné, a to samé i Guy Pearce. Byly to dvě a půl hodiny utrpení a brutality okořeněné neskutečnými záběry, ze kterých jsem měla husí kůži, a zopakovala bych si to ihned znovu! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý aj napriek svojej dĺžke a miestami pomalšiemu tempu nedá ani chvíľu vydýchnuť. Neobyčajne hutná dráma, kde všetky jej ďalšie žánrové zložky šlapú na sto percent a spolu vytvárajú obdivuhodné dielo. Bolo to brutálne, krvavé, nekompromisné, dramatické, pekne natočené, s umeleckým dojmom, so super kamerou, super hereckým výkonom Fanning a geniálnym Pierceom, ktorý svoju postavu diabla v ľudskom tele dotiahol k dokonalosti. Záporák, ktorý v divákovi riadne dvihne žlč, a ktorý sa na plátne len tak nevidí. V niektorých momentoch by závidel aj Ch. Walken. Navyše celý príbeh bol zabalený do totálne podmanivej mysterióznej atmosféry. No proste masterpiece! ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama