Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (420)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženství pojatý jako krvavé drama odehrávající se na Divokém západě. Postavení žen té doby (prakticky všichni muži, až na jednoho, je zde vnímají buď jako uklízečky nebo děvky - nebo obojí), síla křesťanské víry a její interpretace jsou zde pojaty mimořádně sugestivně. Chybí zde jakýkoliv humor, krutost dostává nový rozměr i díky démonickému reverendovi Guye Pearce, který si scény často krade zcela pro sebe. Velice funkční je zde nechronologické vyprávění, přičemž každá kapitola je skvěle vypointovaná a postupně odpovídá na divákovy otázky. Mistrovský kus. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Parádní mysteriózní úvod, kdy si marně lámete hlavu, jak to naše hrdinka Liz má s tajemným, děsivým reverendem. Nelineární vyprávění, které vás drží v napětí (doporučuju jít do tohohle filmu s čistou hlavou a nedívat se ani na trailery). Drsný obraz divokého západu, který je zbaven jakékoli romantické iluze, kterou mu rády přisuzují americké filmy - Brimstone nabízí hodně špinavý, brutální svět, kde jsou pistolníci jednodušší a špinaví, nevinnost dlouho nepřežije a ženy to mají extra těžké (neříkám, že muži neměli, ale právě na ženy se ve westernech často zapomíná a jsou zobrazené jako věrné manželky, mladé dcery nebo prostitutky). Dakota Fanning nám sakra vyrostla z roztomilé blonďaté herečky (ona i Emilia Jones, která hraje její mladší verz,i jsou pravým srdcem filmu). Ale nejvíc tu září Guy Pearce, který krásně úchylačí s tmavými kontaktními čočkami, efektními jizvami a divným (aka holandským) přízvukem. Tahle řecká tragédie ve westernových kulisách mě mile překvapila nekompromisností a chytře vystavěným příběhem. Film ovšem na konci ztrácí na síle - padouch je až moc silný a působí to, jako kdyby snad měl až nadpřirozené schopnosti - což víme, že nemá. Je to zkrátka už moc přepálené - to tajemno, které reverenda obklopovalo na začátku, mělo mnohem větší sílu. 80 % PS: Jestli se těšíte na Kita Harringtona, zklamu vás. Má vlastně jen trochu rozšířené cameo. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film s obrovským potenciálem na něco neobvyklého a úžasného. Prvotní atmosféra famózní a styl vyprávění, kdy se postupně odkrývají karty mi také sedl, ale bohužel přílišná délka tomuto filmu škodí. Film je rozdělen na 4 kapitoly s tím, že je jejich kvalita sestupující a hlavně postava Guye Pearce se stává čím dál větší karikaturou a děs, který původně vyvolává, postupně mizí a stává se až směšným. Každopádně film stojí za vidění už jen kvůli tomu, že nic podobného nenajdete a je zde řada scén, které se v divákovi nepěkně usídlí. Herecky také bezchybné a i ten Guy si zde střihl dalšího z výstavních slizounů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi krutý a surový film. Svojou myšlienkou je venovaný skôr ženám, no formou je určený mužom. Nežnejšie pohlavie nemusí mať na každú scénu žalúdok. Mŕtvych sa tu objaví snáď viac ako v jednej sérii Game of Thrones, no potešila účasť rovno dvoch protagonistov z tohto seriálu. Herecký tu ale jasne vedie Guy Pearce, tak sadistického a brutálneho kazateľa snáď mohol stvárniť len on. Film ale nie je pre každého, bežný konzument ho poľahky vypne pri prvej vyslovene hnusnej scéne. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší expert na vše jsem z výsledné podoby snímku lehce rozmrzelý, jelikož působivý mysteriozní prolog ve mně vzbudil obrovská očekávání a dokonce i lehce asocioval atmosférickou Witch. Už jsem si připravoval pět prstů na self fisting, jenže jakmile jsou události z úvodu snímku zasazeny do souvislostí, tak se přítomný pásový opar velmi rychle rozplyne a Brimstone přesedlá. Wow, máme tu Dystopický Kalvinismus!!! 145 minut s rukou ve vlastní řiti sice uběhne jako voda, ale postrádám zde výraznější přidanou hodnotu. Proč režisér například neobohatil příběh o tematiku čarodějnictví, která se zde po úvodní kapitole vysloveně nabízela? Protože proto. Brimstone satanžel nedokázal plně využít svého potenciálu,ale vzhledem k tomu, že jsem si sám během sledování vyšetřil prostatu, tak výsledek je jasných pět hvězd. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • S rozpočtom 12 miliónov eur ide o druhý najdrahší holandský film. Drahším je len Zwartboek (2006), ktorý stal 21 miliónov dolárov. (beso74)
  • Brimstone mimo jiné znamená řízenou střelu vzduch-země k zničení tanků nebo obrněných vozidel. (Emo-haunter)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama